19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

SON VEDA!

23.01.2015 - 17:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

SON VEDA!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Kral, prenslerin sırtında tabutsuz taşındı.

Bu sabaha karşı hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz,başkent Riyad'da defnedildi. Cenaze töreninde naaşı, Suudi prenslerin sırtında, tabuta konulmadan getirildi. Cenaze törenine, Afrika gezisini yarıda kesen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Daha önce törene katılacağı açıklanan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, kötü hava koşullarını gerekçe göstererek cenazeye katılmadı. PRENSLERİN OMUZUNDA GETİRİLDİ Riyad'da şu dakikalarda düzenlenen cenaze törenine, Afrika gezisini yarıda kesenCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Abdullah bin Abdulaziz'in naaşı, Suudi prenslerin sırtında, tabuta konulmadan getirildi. İSİMSİZ MEZARA GÖMÜLDÜ Kral Abdullah Vahabi gelenekleri uyarınca isimsiz bir mezara gömüldü. Vahabigeleneğine uygun olarak Suudi Arabistan'da resmi yas ilan edilmiyor. Suudi bayrağı, üzerindeki kelime-i şehadet yazısı nedeniyle yarıya indirilmiyor. AKŞAM SAATLERİNDE BAĞLILIK YEMİNİ EDİLECEK Akşam namazı sonrasında kraliyet ailesinin diğer üyeleri, vahabi imamlar, aşiret liderleri ve önde gelen iş adamları, Kral Selman ve Veliaht Prensi Mükrin'e bağlılık yemini edecek. SİSİYE "KÖTÜ HAVA KOŞULLARI" ENGEL OLDU Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es- Sisi Kral Abdullah'ın ailesine ve Suudi Arabistanhalkına başsağlığı dileğinde bulundu. Sisi, yaptığı yazılı açıklamada, "Kişi sel taziyelerimi ve Mısır halkının üzüntülerini derin duygularımla Kral Abdullah bin Abdulaziz'in ailesine ve Suudi Arabistan halkına iletiyor, Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı. Sisi'nin, cenaze törenine katılmak için İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen DünyaEkonomi Forumu'nu (WEF) yarıda bırakarak Riyad'a gideceği açıklanmıştı. Ancak öğle saatlerinde yapılan ikinci açıklamada, Sisi'nin "İsviçre'deki kötü hava koşulları nedeniyle"Riyad'a gidemediği ifade edildi. ÜRDÜN'DE 40 GÜN YAS İLAN EDİLDİ Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un vefatı dolayısıyla Ürdün'de 40 gün yas ilan edildiği bildirildi. Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral İkinci Abdullah'ın emriyle ülke genelinde bugünden itibaren 40 gün yas ilan edildiği belirtilerek, Suud ailesine başsağlığı dileklerinde bulunuldu. Sade bir törenle son yolculuğuna uğurlanan Kral Abdullah'ın halı üzerinde yere bırakılan cesedi dikkat çekiyor. Kral Abdullah'ın cansız bedenini taşıyan cenaze aracı... OBAMA: HUZUR İÇİNDE YATSIN ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatı nedeniyle Kral Abdullah'ın ailesine ve Suudi Arabistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu. Obama, yaptığı yazılı açıklamada, "Derin saygılarımla kişi sel taziyelerimi ve Amerikan halkının üzüntülerini Kral Abdullah bin Abdulaziz'in ailesine ve Suudi Arabistanhalkına iletiyorum. Kral Abdullah'ın perspektifine her zaman değer verdim ve samimi, sıcak dostluğundan minnettar oldum" ifadesini kullandı.
Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Kral, prenslerin sırtında tabutsuz taşındı.

Bu sabaha karşı hayatını kaybeden Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdülaziz,başkent Riyad'da defnedildi. Cenaze töreninde naaşı, Suudi prenslerin sırtında, tabuta konulmadan getirildi.

Cenaze törenine, Afrika gezisini yarıda kesen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Daha önce törene katılacağı açıklanan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, kötü hava koşullarını gerekçe göstererek cenazeye katılmadı.


PRENSLERİN OMUZUNDA GETİRİLDİ

Riyad'da şu dakikalarda düzenlenen cenaze törenine, Afrika gezisini yarıda kesenCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Abdullah bin Abdulaziz'in naaşı, Suudi prenslerin sırtında, tabuta konulmadan getirildi.



İSİMSİZ MEZARA GÖMÜLDÜ

Kral Abdullah Vahabi gelenekleri uyarınca isimsiz bir mezara gömüldü. Vahabigeleneğine uygun olarak Suudi Arabistan'da resmi yas ilan edilmiyor. Suudi bayrağı, üzerindeki kelime-i şehadet yazısı nedeniyle yarıya indirilmiyor.

AKŞAM SAATLERİNDE BAĞLILIK YEMİNİ EDİLECEK

Akşam namazı sonrasında kraliyet ailesinin diğer üyeleri, vahabi imamlar, aşiret liderleri ve önde gelen iş adamları, Kral Selman ve Veliaht Prensi Mükrin'e bağlılık yemini edecek.

SİSİYE "KÖTÜ HAVA KOŞULLARI" ENGEL OLDU

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es- Sisi Kral Abdullah'ın ailesine ve Suudi Arabistanhalkına başsağlığı dileğinde bulundu. Sisi, yaptığı yazılı açıklamada, "Kişi sel taziyelerimi ve Mısır halkının üzüntülerini derin duygularımla Kral Abdullah bin Abdulaziz'in ailesine ve Suudi Arabistan halkına iletiyor, Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.

Sisi'nin, cenaze törenine katılmak için İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen DünyaEkonomi Forumu'nu (WEF) yarıda bırakarak Riyad'a gideceği açıklanmıştı. Ancak öğle saatlerinde yapılan ikinci açıklamada, Sisi'nin "İsviçre'deki kötü hava koşulları nedeniyle"Riyad'a gidemediği ifade edildi.

ÜRDÜN'DE 40 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un vefatı dolayısıyla Ürdün'de 40 gün yas ilan edildiği bildirildi. Ürdün Kraliyet Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kral İkinci Abdullah'ın emriyle ülke genelinde bugünden itibaren 40 gün yas ilan edildiği belirtilerek, Suud ailesine başsağlığı dileklerinde bulunuldu.

Sade bir törenle son yolculuğuna uğurlanan Kral Abdullah'ın halı üzerinde yere bırakılan cesedi dikkat çekiyor.


Kral Abdullah'ın cansız bedenini taşıyan cenaze aracı...

OBAMA: HUZUR İÇİNDE YATSIN

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatı nedeniyle Kral Abdullah'ın ailesine ve Suudi Arabistan halkına başsağlığı dileğinde bulundu. Obama, yaptığı yazılı açıklamada, "Derin saygılarımla kişi sel taziyelerimi ve Amerikan halkının üzüntülerini Kral Abdullah bin Abdulaziz'in ailesine ve Suudi Arabistanhalkına iletiyorum. Kral Abdullah'ın perspektifine her zaman değer verdim ve samimi, sıcak dostluğundan minnettar oldum" ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.