Sorunların çözümü için çalışıyoruz!

Gebze 02.02.2020 - 16:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sorunların çözümü için çalışıyoruz!

GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ZİNNUR BÜYÜKGÖZ MUHTARLARLA BULUŞTU

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilçenin kırsal yerleşim mahallelerinin muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Büyükgöz devam eden başta imar olmak üzere diğer çalışmalar hakkında muhtarlarla istişarede bulundu. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, muhtarlarla buluştu. Başkan Büyükgöz, Gebze’nin kırsal yerleşim mahallelerinin muhtarlarını kahvaltıda ağırladı. Düzenlenen kahvaltıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Büyükgöz yaptığı selamlama konuşmasına; depremin yaşandığı Elazığ’a, komşu ilçe belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi vererek başladı. Gebze’nin dört bir yanına kazandırılacak projeler ve hizmetlerin temelinde karşılıklı görüş alışverişi ve istişare olduğunun altını çizen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Rabbimden depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim. Kocaeli ve Gebze’de depreme hazırlık noktasında başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu kapsamda tam teşekküllü arama kurtarma aracının temini için son aşamaya gelindi. Bunun yanında sivil savunma uzmanlığımız öncülüğünde bir kurtarma ekibi oluşturuldu. Ekip sayısını gönüllülük esasına uygun şekilde arttırmayı hedefliyoruz. KÖYLERDE İMAR UYGULAMALARI SÜRÜYOR 2019 yılını geride bıraktık. Bir yılımızın dolmasına 2 ay kaldı. 2019 yılında işletme ve bütçe disiplini, eksiklerin tespiti noktasında belirleme çalışmalarını tamamladık. 2019 yılında köylerle ilgili koyduğumuz hedefimizde bir değişiklik yok. Köylerin, kırsal yerleşim mahallelerimizde imarla alakalı sorunların çözülmesi önceliğimizdi. İmar uygulamalarını Pelitli ve Balçık mahallelerimizde başlattık. 2020 yılı sonuna kadar, 1/1000’lik planları olan bölgelerimizin şuyulandırmalarını tamamlayacağız. İkinci etapta da köy yerleşik alanlarıyla alakalı bir çalışmayı başlatacağız. Yerleşik alanlarda yapılaşmaya dönük var olan sorunların çözümünü kapsayacak bu çalışmamız. Bu çalışmaların ardından imar faaliyetlerini inşa faaliyetlerine döndürmüş oluruz. Yani açılmayan yollarla alakalı açma çalışmalarına başlayacağız şuyulandırması biten yerlerde” ifadelerini kullandı.  Muhtarların yanı sıra toplantıda belediye başkan yardımcıları Yusuf Burkut, Sedat Çelik, birim müdürleri de hazır bulundu.
GEBZE BELEDİYE BAŞKANI ZİNNUR BÜYÜKGÖZ MUHTARLARLA BULUŞTU

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, ilçenin kırsal yerleşim mahallelerinin muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Büyükgöz devam eden başta imar olmak üzere diğer çalışmalar hakkında muhtarlarla istişarede bulundu.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, muhtarlarla buluştu. Başkan Büyükgöz, Gebze’nin kırsal yerleşim mahallelerinin muhtarlarını kahvaltıda ağırladı. Düzenlenen kahvaltıda mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Büyükgöz yaptığı selamlama konuşmasına; depremin yaşandığı Elazığ’a, komşu ilçe belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği ziyaret hakkında bilgi vererek başladı. Gebze’nin dört bir yanına kazandırılacak projeler ve hizmetlerin temelinde karşılıklı görüş alışverişi ve istişare olduğunun altını çizen Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, “Rabbimden depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, yaralılara da acil şifalar dilerim. Kocaeli ve Gebze’de depreme hazırlık noktasında başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu kapsamda tam teşekküllü arama kurtarma aracının temini için son aşamaya gelindi. Bunun yanında sivil savunma uzmanlığımız öncülüğünde bir kurtarma ekibi oluşturuldu. Ekip sayısını gönüllülük esasına uygun şekilde arttırmayı hedefliyoruz.

KÖYLERDE İMAR UYGULAMALARI SÜRÜYOR

2019 yılını geride bıraktık. Bir yılımızın dolmasına 2 ay kaldı. 2019 yılında işletme ve bütçe disiplini, eksiklerin tespiti noktasında belirleme çalışmalarını tamamladık. 2019 yılında köylerle ilgili koyduğumuz hedefimizde bir değişiklik yok. Köylerin, kırsal yerleşim mahallelerimizde imarla alakalı sorunların çözülmesi önceliğimizdi. İmar uygulamalarını Pelitli ve Balçık mahallelerimizde başlattık. 2020 yılı sonuna kadar, 1/1000’lik planları olan bölgelerimizin şuyulandırmalarını tamamlayacağız. İkinci etapta da köy yerleşik alanlarıyla alakalı bir çalışmayı başlatacağız. Yerleşik alanlarda yapılaşmaya dönük var olan sorunların çözümünü kapsayacak bu çalışmamız. Bu çalışmaların ardından imar faaliyetlerini inşa faaliyetlerine döndürmüş oluruz. Yani açılmayan yollarla alakalı açma çalışmalarına başlayacağız şuyulandırması biten yerlerde” ifadelerini kullandı.  Muhtarların yanı sıra toplantıda belediye başkan yardımcıları Yusuf Burkut, Sedat Çelik, birim müdürleri de hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.