19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Soyluçiçek, “Demokrasi düşmanlarına karşı duruşumuz belli!”

Çayırova 14.07.2020 - 16:41, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Soyluçiçek, “Demokrasi düşmanlarına karşı duruşumuz belli!”

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, 15 Temmuz’un yıl dönümüyle ilgili açıklama yaptı. Soyluçiçek açıklamasında “Parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayete karşı çıkmak tüm demokratların, demokrasiden yana olanların bu ülkeye vefa borcudur. Hep birlikte ve daima ne darbe ne dikta, yaşasın özgürlükçü demokrasi diyeceğiz. 15 Temmuz’dan bu millet bir ders çıkarmalıdır.  15 Temmuza kadar gelen süreci iyi analiz etmelidir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Maddelik Taksim manifestosu dikkate alınmalıdır” dedi. “FETÖ DARBE GİRİŞİMİ 15 TEMMUZ’DAN İBARET DEĞİLDİR” Sözlerine devam eden ilçe başkanı Soyluçiçek, “Unutulmamalıdır ki FETÖ Darbe Girişimi, sadece 15 Temmuz gecesinden ibaret bir saldırı girişimi değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek isteyen FETÖ, bu doğrultudaki faaliyetleri sırasında dönemin AK Parti hükümetlerinden yıllarca açık destek görmüş, ülkenin güvenlik kurumlarına ve hukuk sistemine yönelik kumpaslar kurmuştur. Ergenekon ve Balyoz vb. kumpas davaları yoluyla, çoğunluğu Atatürkçü binlerce yurtsever tutuklanmış, sahte delillerle haklarında sahte hükümler verilmiştir. FETÖ üyesi şahısların Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere birçok kurumda yükselmesine zemin hazırlamış, kozmik odaya girilmesine göz yumulmuş, 15 Temmuz darbe girişiminin temelleri atılmıştır. Bu uğraşta Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman Özgürlükçü Demokrasi’den, Halktan yana ne askeri ne de sivil darbelere karşı mücadelemiz devam edecektir. Demokrasiye zarar veren tek adam vesayetine ve Otokrasi’sine karşıda duruşumuz bellidir” ifadesini kullandı.

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, 15 Temmuz’un yıl dönümüyle ilgili açıklama yaptı. Soyluçiçek açıklamasında “Parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayete karşı çıkmak tüm demokratların, demokrasiden yana olanların bu ülkeye vefa borcudur. Hep birlikte ve daima ne darbe ne dikta, yaşasın özgürlükçü demokrasi diyeceğiz. 15 Temmuz’dan bu millet bir ders çıkarmalıdır.  15 Temmuza kadar gelen süreci iyi analiz etmelidir. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Maddelik Taksim manifestosu dikkate alınmalıdır” dedi.

“FETÖ DARBE GİRİŞİMİ 15 TEMMUZ’DAN İBARET DEĞİLDİR”

Sözlerine devam eden ilçe başkanı Soyluçiçek, “Unutulmamalıdır ki FETÖ Darbe Girişimi, sadece 15 Temmuz gecesinden ibaret bir saldırı girişimi değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ele geçirmek isteyen FETÖ, bu doğrultudaki faaliyetleri sırasında dönemin AK Parti hükümetlerinden yıllarca açık destek görmüş, ülkenin güvenlik kurumlarına ve hukuk sistemine yönelik kumpaslar kurmuştur. Ergenekon ve Balyoz vb. kumpas davaları yoluyla, çoğunluğu Atatürkçü binlerce yurtsever tutuklanmış, sahte delillerle haklarında sahte hükümler verilmiştir. FETÖ üyesi şahısların Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere birçok kurumda yükselmesine zemin hazırlamış, kozmik odaya girilmesine göz yumulmuş, 15 Temmuz darbe girişiminin temelleri atılmıştır. Bu uğraşta Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman Özgürlükçü Demokrasi’den, Halktan yana ne askeri ne de sivil darbelere karşı mücadelemiz devam edecektir. Demokrasiye zarar veren tek adam vesayetine ve Otokrasi’sine karşıda duruşumuz bellidir” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.