Stiglitz: Türkiye Avro bölgesine katılmamalı

20.01.2015 - 09:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Stiglitz: Türkiye Avro bölgesine katılmamalı

Nobel ödüllü ekonomist Prof. Dr. Joseph Stiglitz, Türkiye'nin Avro bölgesine girmemesi gerektiğini söyledi.

Stiglitz, Çukurova Genç İşadamları Derneği tarafından bir otelde düzenlenen 4. Çukurova Zirvesi'nde "Global Ekonomide 2015 Beklentileri ve Türkiye'nin önemi" konulu konferansta konuştu. Dünyadaki ekonomik gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi veren Stiglitz, 2015'in risklerle dolu bir yıl olacağını söyledi. "AVRO, AVRUPA'YI BİRLEŞTİREMEDİ, BÖLÜYOR" Stiglitz, Avrupa'nın Türkiye için önemine değinerek, şunları kaydetti:"Avrupa'nın ekonomisi, kaynakları, sermayesi, öz varlıkları, kurumları, kuruluşları hepsi 2008'de olduğu gibi bugün de aynılar. Yani bütün bu varlıklar var ama hala gayrisayfi yurt içi hasılası tuhaf. Peki ne yanlış gitti? Avrupa, sadece tek ve büyük bir hata yaptı, bu da avroyu getirmekti. Avrupa bir siyasi projeydi ve liderler tek bir para birimi olduğunda ülkeler birleşir sandılar. Siyasi bir karardı bu ama siyaset yeterince güçlü değildi. Kurumlar arasında bu dengeyi yaratıp işin yürüyebilmesini sağlamaktı. Avro, Avrupa'yı birleştiremedi şu anda bölüyor. Avrupa'da ülkeler arasında fark yaratıyor.
Nobel ödüllü ekonomist Prof. Dr. Joseph Stiglitz, Türkiye'nin Avro bölgesine girmemesi gerektiğini söyledi.

Stiglitz, Çukurova Genç İşadamları Derneği tarafından bir otelde düzenlenen 4. Çukurova Zirvesi'nde "Global Ekonomide 2015 Beklentileri ve Türkiye'nin önemi" konulu konferansta konuştu. Dünyadaki ekonomik gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi veren Stiglitz, 2015'in risklerle dolu bir yıl olacağını söyledi.

"AVRO, AVRUPA'YI BİRLEŞTİREMEDİ, BÖLÜYOR"


Stiglitz, Avrupa'nın Türkiye için önemine değinerek, şunları kaydetti:
"Avrupa'nın ekonomisi, kaynakları, sermayesi, öz varlıkları, kurumları, kuruluşları hepsi 2008'de olduğu gibi bugün de aynılar. Yani bütün bu varlıklar var ama hala gayrisayfi yurt içi hasılası tuhaf. Peki ne yanlış gitti? Avrupa, sadece tek ve büyük bir hata yaptı, bu da avroyu getirmekti. Avrupa bir siyasi projeydi ve liderler tek bir para birimi olduğunda ülkeler birleşir sandılar. Siyasi bir karardı bu ama siyaset yeterince güçlü değildi. Kurumlar arasında bu dengeyi yaratıp işin yürüyebilmesini sağlamaktı. Avro, Avrupa'yı birleştiremedi şu anda bölüyor. Avrupa'da ülkeler arasında fark yaratıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.