19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Su baskını, heyelan ve sele karşı uyarı

07.10.2015 - 09:11, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Su baskını, heyelan ve sele karşı uyarı

Türkiye'yi etkisi altına alan sağanak yağışların hafta sonuna dek süreceğini açıklayan meteoroloji, sel, su baskını ve heyelana karşı uyarılarda bulundu

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girdi. Dün sabah saatlerinde Trakya ve Marmara bölgesinde başlayan gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde şiddetini arttırarak devam etti. Yurt genelinde sel, su baskını ve heyelan oluşma riskinin doğabileceği uyarısında bulunan Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler "Bugün ve yarın İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış etkisini arttırarak devam ettirecek. Yağışlar cuma gününden itibaren etkisini yitirecek. Pazar gününden itibaren ise yeni bir yağışlı hava sisteminin içerisine girecek" dedi.  'TEDBİRİNİZİ ALIN'  Türkiye'de sonbahar etkisini göstermeye başladı. Balkanlar üzerinden gelen ve dün itibariyle yurtta etkili olan yağışlı hava sistemi, etkisini artırarak bu hafta sonuna kadar devam edecek. Yurt genelindeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Perşembe gününe kadar gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği uyarısında bulunulurken, bu hafta en düşük hava sıcaklıklarının İstanbul'da 17, Ankara'da 10, İzmir'de ise 16 derece olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların etkisiyle meydana gelebilecek sel, heyelan ve su baskınlarına karşı uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" dendi.  YAĞIŞLAR HAFTA SONU ARA VERECEK Hafta içi yağışlı hava sisteminin etkisine giren yurdun genelindeki kuvvetli sağanak yağışlar, hafta sonu ise etkisini yitirecek. Pazar günü itibariyle de yağışlar geri gelecek. 
Türkiye'yi etkisi altına alan sağanak yağışların hafta sonuna dek süreceğini açıklayan meteoroloji, sel, su baskını ve heyelana karşı uyarılarda bulundu

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girdi. Dün sabah saatlerinde Trakya ve Marmara bölgesinde başlayan gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar, öğle saatlerinden itibaren İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve batısı, Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde şiddetini arttırarak devam etti. Yurt genelinde sel, su baskını ve heyelan oluşma riskinin doğabileceği uyarısında bulunan Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler "Bugün ve yarın İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış etkisini arttırarak devam ettirecek. Yağışlar cuma gününden itibaren etkisini yitirecek. Pazar gününden itibaren ise yeni bir yağışlı hava sisteminin içerisine girecek" dedi. 

'TEDBİRİNİZİ ALIN' 
Türkiye'de sonbahar etkisini göstermeye başladı. Balkanlar üzerinden gelen ve dün itibariyle yurtta etkili olan yağışlı hava sistemi, etkisini artırarak bu hafta sonuna kadar devam edecek. Yurt genelindeki hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Perşembe gününe kadar gök gürültülü sağanak yağışların devam edeceği uyarısında bulunulurken, bu hafta en düşük hava sıcaklıklarının İstanbul'da 17, Ankara'da 10, İzmir'de ise 16 derece olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların etkisiyle meydana gelebilecek sel, heyelan ve su baskınlarına karşı uyaran Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir" dendi. 

YAĞIŞLAR HAFTA SONU ARA VERECEK
Hafta içi yağışlı hava sisteminin etkisine giren yurdun genelindeki kuvvetli sağanak yağışlar, hafta sonu ise etkisini yitirecek. Pazar günü itibariyle de yağışlar geri gelecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.