"SU KAŞİFLERİ" FESTİVALE ÇAĞIRIYOR

Çayırova 29.05.2017 - 14:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

"SU KAŞİFLERİ" FESTİVALE ÇAĞIRIYOR

Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nun projesi olan ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’ yeni bir farkındalığa imza atmak için bugün gerçekleşecek olan programlarına davet etti. Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu yetkililerinin yaptığı açıklama da, “Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu ‘Su Kaşifi’ programı, 8-14 yaş grubu öğrencilerinin suyla ilgili farkındalığını artırmayı amaçlamaktadır. Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’, Aralık 2016’ dan bugüne kadar yürüttükleri projede, yaptıkları etkinliklerle çevrelerinde çok fazla farkındalık yaratarak, puanlama aşamasında 5. sırada yer almış ve Türkiye’de ilk 16 okul arasına girerek, finallere gitmeye hak kazanmışlardır.” SU FESTİVALİ ETKİNLİĞİNE DAVETLİSİNİZ Yetkilliler, “Okulumuzda düzenlediğimiz ‘Su Festivali’ etkinliği ile Türkiye’de ilk beş okul seçimlerine girerek, uluslararası yapılacak yarışmada ülkemizi temsil etmeyi hedeflemekteyiz. Bugün saat 14.00’te okulumuzda yapılacak olan ‘Su Festivali’ etkinliğine herkesi bekliyoruz. Tüm okulun mavi renklerde kıyafet giyeceği etkinlikte; suyu koruma, su israfını önleme, su tasarrufu sağlama, saklı su ve su deği tokuşunun önemi, su bilincini artırma... gibi konuları vurgulamak için; deney, kitap ve kıyafet, tasarım, mektubum var, karaoke ve farkındalık olmak üzere 6 ayrı çadır stantlar kurulacaktır. Ayrıca da okul bahçelerine kurulacak olan platformda geri dönüşüm defilesi, su oyunları, pandomim... gibi etkinliklerin sergileneceği eğlenceli aktiviteler ve su ile ilgili kuruluşa bağış yapmak üzere çeşitli hediyelerin de dağıtılacağı çekiliş organize edilmiştir. FESTİVALE KATILMAK İSTEYENLER Ayrıca festivalimize katılmak isteyen misafirlerimiz için şartlarımızın olduğunu belirtmek isteriz. Yetkililer festival de, “Kıyafet ve kitap takasının da olacağını belirterek, evinizde artık kullanmadığınız kıyafetleriniz ve önerebileceğiniz kitaplarınız ile gelmenizdir.” Denildi. AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK Ayrıca Ekibimizin açtığı ‘Umutsu Su Kaşifleri’ adlı sosyal medya adlı hesap ise; günden güne Türkiye’nin dört köşesinden insanların katılımıyla büyümektedir. 30 Mayıs günü bu hesaptan canlı bağlantılar yaparak; festivale katılamayan tüm insanların izlemesini ve ‘Kana kana içmek için; yana yana aramayalım!’ ana mesajlarını ülkemizin her köşesine ulaştırarak daha çok insanda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadırlar.

Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu’nun projesi olan ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’ yeni bir farkındalığa imza atmak için bugün gerçekleşecek olan programlarına davet etti.

Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu yetkililerinin yaptığı açıklama da, “Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı’nın HSBC Su Programı desteğiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu ‘Su Kaşifi’ programı, 8-14 yaş grubu öğrencilerinin suyla ilgili farkındalığını artırmayı amaçlamaktadır. Çayırova Güzeltepe Ahmet Yesevi İlkokulu ‘Umutsu Su Kaşifi Ekibi’, Aralık 2016’ dan bugüne kadar yürüttükleri projede, yaptıkları etkinliklerle çevrelerinde çok fazla farkındalık yaratarak, puanlama aşamasında 5. sırada yer almış ve Türkiye’de ilk 16 okul arasına girerek, finallere gitmeye hak kazanmışlardır.”

SU FESTİVALİ ETKİNLİĞİNE DAVETLİSİNİZ

Yetkilliler, “Okulumuzda düzenlediğimiz ‘Su Festivali’ etkinliği ile Türkiye’de ilk beş okul seçimlerine girerek, uluslararası yapılacak yarışmada ülkemizi temsil etmeyi hedeflemekteyiz. Bugün saat 14.00’te okulumuzda yapılacak olan ‘Su Festivali’ etkinliğine herkesi bekliyoruz. Tüm okulun mavi renklerde kıyafet giyeceği etkinlikte; suyu koruma, su israfını önleme, su tasarrufu sağlama, saklı su ve su deği tokuşunun önemi, su bilincini artırma... gibi konuları vurgulamak için; deney, kitap ve kıyafet, tasarım, mektubum var, karaoke ve farkındalık olmak üzere 6 ayrı çadır stantlar kurulacaktır. Ayrıca da okul bahçelerine kurulacak olan platformda geri dönüşüm defilesi, su oyunları, pandomim... gibi etkinliklerin sergileneceği eğlenceli aktiviteler ve su ile ilgili kuruluşa bağış yapmak üzere çeşitli hediyelerin de dağıtılacağı çekiliş organize edilmiştir.

FESTİVALE KATILMAK İSTEYENLER

Ayrıca festivalimize katılmak isteyen misafirlerimiz için şartlarımızın olduğunu belirtmek isteriz. Yetkililer festival de, “Kıyafet ve kitap takasının da olacağını belirterek, evinizde artık kullanmadığınız kıyafetleriniz ve önerebileceğiniz kitaplarınız ile gelmenizdir.” Denildi.

AMACIMIZ FARKINDALIK YARATMAK

Ayrıca Ekibimizin açtığı ‘Umutsu Su Kaşifleri’ adlı sosyal medya adlı hesap ise; günden güne Türkiye’nin dört köşesinden insanların katılımıyla büyümektedir. 30 Mayıs günü bu hesaptan canlı bağlantılar yaparak; festivale katılamayan tüm insanların izlemesini ve ‘Kana kana içmek için; yana yana aramayalım!’ ana mesajlarını ülkemizin her köşesine ulaştırarak daha çok insanda farkındalık yaratmayı amaçlamaktadırlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.