Sudan engelliler haftasını unutmadı

Kocaeli 13.05.2020 - 17:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Sudan engelliler haftasını unutmadı

Kocaeli Büyük Aile Federasyonu Genel Başkanı Zeynep Sudan Engelliler Haftası dolayısı ile gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Sudan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli Büyük Aile Federasyonu, 2018 Eylül ayında kurulmuş olan ve kuruluş amacı; tüm dezavantajlı bireylerin yaşam kalitesinin artırılması, sorunlarının çözümü konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlanması ve sosyal hayata katılmaları konusunda faaliyetler yapılması ve bu konularla ilgili çalışma yapan kurum ve kuruluşlarla işbirliği faaliyetlerinin yürütülmesini sağlayan bölgemizin ve ülkemizin önemli bir sivil toplum kuruluşudur. İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ Federasyonumuz kuruluşundan bu yana, sosyal politika, sosyal hizmet, yardım ve desteklerin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapıp koruyucu, önleyici ve destekleyici faaliyetlerde bulunmaktadır. Çalışanlarının bu konularda eğitim ve farkındalığını artırmak için çalışmalar yürütmektir. Bilhassa, insan sağlığını ve özellikle gençliği tehdit eden zararlı alışkanlıklar, uyuşturucu ve madde bağımlılığı, teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı ile ilgili mücadele etmek, bu alanda toplumsal bilinç düzeyini arttırmaya ve önlemler almaya yönelik ilgili ve yetkili ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ortak işbirliği yapmaktadır. ONLİNE DESTEK SAĞLANABİLİR İçinde bulunduğumuz COVID-19 ile mücadele sürecinde, özel gereksinimli bireylerimizin gerek özel eğitim kurumlarının tatil olması gerekse uzun süre ev içinde kalmaları nedeniyle öfke nöbetleri, bağırma, çığlık atma, vurma ya da uyarana tepki vermeme, içe kapanma, tekrarlayan davranışların artışı gibi sorunlar yaşayabilmektedirler. Engelli çocuk ve vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz bu zorlu ve sabır gerektiren süreci en az zararla atlatmaları için rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmen, fizyoterapist ve psikologların katılımıyla oluşturulacak sosyal destek ünitesi tarafından her gün engelli birey ve ailesine online destek sağlanabilir, ihtiyaç duydukları kaynaklara ulaşma (ilaç vb. temizlik malzemesi ve materyal) konusunda merkezler tarafından destek sağlanabilir. ENGELLİLERE İZİN Bu noktada en önemli hususlardan biri de yaşlılarımız gibi engelli çocukları olan ailelerin ve özel çocuklarımızın aileleriyle birlikte dışarı çıkmaları ve doğa da birkaç saat vakit geçirmeleri için uygun ortam ve saatler için izin verilebilir.  Bu amaçla yetkili kamu ve özel kuruluşlar ile sorumluluk sahibi siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın içinde bulunduğumuzun Ramazan ayının manevi havasında gerekli hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum. Bu vesileyle, engelli bireylerimizin engelliler haftasını kutluyor, farkındalık oluşturulmasına yönelik faaliyetlerin artmasını temenni ediyorum .”
Kocaeli Büyük Aile Federasyonu Genel Başkanı Zeynep Sudan Engelliler Haftası dolayısı ile gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Sudan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Kocaeli Büyük Aile Federasyonu, 2018 Eylül ayında kurulmuş olan ve kuruluş amacı; tüm dezavantajlı bireylerin yaşam kalitesinin artırılması, sorunlarının çözümü konusunda farkındalık oluşturulmasına katkı sağlanması ve sosyal hayata katılmaları konusunda faaliyetler yapılması ve bu konularla ilgili çalışma yapan kurum ve kuruluşlarla işbirliği faaliyetlerinin yürütülmesini sağlayan bölgemizin ve ülkemizin önemli bir sivil toplum kuruluşudur.

İŞBİRLİĞİ YAPIYORUZ

Federasyonumuz kuruluşundan bu yana, sosyal politika, sosyal hizmet, yardım ve desteklerin geliştirilmesi konusunda çalışmalar yapıp koruyucu, önleyici ve destekleyici faaliyetlerde bulunmaktadır. Çalışanlarının bu konularda eğitim ve farkındalığını artırmak için çalışmalar yürütmektir. Bilhassa, insan sağlığını ve özellikle gençliği tehdit eden zararlı alışkanlıklar, uyuşturucu ve madde bağımlılığı, teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı ile ilgili mücadele etmek, bu alanda toplumsal bilinç düzeyini arttırmaya ve önlemler almaya yönelik ilgili ve yetkili ulusal ve uluslararası kuruluşlarla ortak işbirliği yapmaktadır.

ONLİNE DESTEK SAĞLANABİLİR

İçinde bulunduğumuz COVID-19 ile mücadele sürecinde, özel gereksinimli bireylerimizin gerek özel eğitim kurumlarının tatil olması gerekse uzun süre ev içinde kalmaları nedeniyle öfke nöbetleri, bağırma, çığlık atma, vurma ya da uyarana tepki vermeme, içe kapanma, tekrarlayan davranışların artışı gibi sorunlar yaşayabilmektedirler. Engelli çocuk ve vatandaşlarımızın içinde bulunduğumuz bu zorlu ve sabır gerektiren süreci en az zararla atlatmaları için rehabilitasyon merkezlerinde çalışan öğretmen, fizyoterapist ve psikologların katılımıyla oluşturulacak sosyal destek ünitesi tarafından her gün engelli birey ve ailesine online destek sağlanabilir, ihtiyaç duydukları kaynaklara ulaşma (ilaç vb. temizlik malzemesi ve materyal) konusunda merkezler tarafından destek sağlanabilir.

ENGELLİLERE İZİN

Bu noktada en önemli hususlardan biri de yaşlılarımız gibi engelli çocukları olan ailelerin ve özel çocuklarımızın aileleriyle birlikte dışarı çıkmaları ve doğa da birkaç saat vakit geçirmeleri için uygun ortam ve saatler için izin verilebilir.  Bu amaçla yetkili kamu ve özel kuruluşlar ile sorumluluk sahibi siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın içinde bulunduğumuzun Ramazan ayının manevi havasında gerekli hassasiyeti göstereceğini düşünüyorum. Bu vesileyle, engelli bireylerimizin engelliler haftasını kutluyor, farkındalık oluşturulmasına yönelik faaliyetlerin artmasını temenni ediyorum .”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.