Talihsiz Kadının, 13 Yıl Sonra Kör Olmadığı Ortaya Çıktı

25.11.2015 - 10:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Talihsiz Kadının, 13 Yıl Sonra Kör Olmadığı Ortaya Çıktı

Almanya'da geçirdiği kazanın ardından kör olan bir kadının gerçekte fiziksel olarak kör olmadığı, kişilik bölünmesi yaşadığı ortaya çıktı.

Alman doktorlar Hans Strasburger ve Bruno Waldvogel'in Braid Decoder sitesi için kaleme aldığı makaleye göre, B.K. adındaki 37 yaşındaki kadın 13 yıl önce geçirdiği kazadan sonra görme yetisini kaybetti. YILLARCA KILAVUZ KÖPEKLE YAŞADI Doktorlar o tarihte B.K.'nın beyninin görme merkezinin zarar gördüğü sonucuna ulaştı. B.K. yıllarca kılavuz köpekle yaşadı. 10 FARKLI KİŞİLİĞE SAHİP OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI Ancak B.K.'nın bir başka sorunu daha vardı. Genç kadın kişilik bölünmesinden mustaripti. B.K. kimi zaman ergen bir erkek kimi zaman İngiliz bir kadın kimi zaman da yetişkin bir erkek oluyordu. Doktorlar onda 10 farklı kişilik tespit etti. Dr. Strasburger ve Dr. Waldvogel'in hastası olan kadın bir gün seans sonunda gazetedeki bir kelimeyi görüp söyleyince kadının aslında kör olmadığı ortaya çıktı. KÖR OLMADIĞI ANLAŞILDI Doktorlar, B.K.'nın fiziksel olarak kör olmadığını, kişilik bölünmesinin yarattığı görüntü ve anlamlar dünyasında yaşanan karışıklıktan ötürü, beynin "Görme işlevini devre dışı bıraktığı" sonucuna ulaştı. Yapılan tedaviler sonucu B.K.'nın 10 kişiliğinden 8'i şimdi "görebiliyor". Diğerleri ise henüz görmeye dirençli.
Almanya'da geçirdiği kazanın ardından kör olan bir kadının gerçekte fiziksel olarak kör olmadığı, kişilik bölünmesi yaşadığı ortaya çıktı.

Alman doktorlar Hans Strasburger ve Bruno Waldvogel'in Braid Decoder sitesi için kaleme aldığı makaleye göre, B.K. adındaki 37 yaşındaki kadın 13 yıl önce geçirdiği kazadan sonra görme yetisini kaybetti.

YILLARCA KILAVUZ KÖPEKLE YAŞADI

Doktorlar o tarihte B.K.'nın beyninin görme merkezinin zarar gördüğü sonucuna ulaştı. B.K. yıllarca kılavuz köpekle yaşadı.

10 FARKLI KİŞİLİĞE SAHİP OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Ancak B.K.'nın bir başka sorunu daha vardı. Genç kadın kişilik bölünmesinden mustaripti. B.K. kimi zaman ergen bir erkek kimi zaman İngiliz bir kadın kimi zaman da yetişkin bir erkek oluyordu. Doktorlar onda 10 farklı kişilik tespit etti. Dr. Strasburger ve Dr. Waldvogel'in hastası olan kadın bir gün seans sonunda gazetedeki bir kelimeyi görüp söyleyince kadının aslında kör olmadığı ortaya çıktı.

KÖR OLMADIĞI ANLAŞILDI

Doktorlar, B.K.'nın fiziksel olarak kör olmadığını, kişilik bölünmesinin yarattığı görüntü ve anlamlar dünyasında yaşanan karışıklıktan ötürü, beynin "Görme işlevini devre dışı bıraktığı" sonucuna ulaştı. Yapılan tedaviler sonucu B.K.'nın 10 kişiliğinden 8'i şimdi "görebiliyor". Diğerleri ise henüz görmeye dirençli.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.