Tarçının faydaları nelerdir?

Sağlık 06.06.2020 - 09:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Tarçının faydaları nelerdir?

Birçok bitki çayının içine katılarak tüketilen tarçın bilinmeyen pek çok yarara sahiptir. Genellikle tatlıları lezzetlendirmek için kullanılsa da faydaları duyulduktan sonra her şeye katılmaya başlanabilir. Tarçın, saymakla bitmeyecek birçok şifayla doludur. Peki bu kadar faydalı olan bu besinin zararları var mıdır? Varsa nelerdir? Tüm cevaplar bu yazıda... Tarçının Faydaları Türk mutfağında sıkça kullanılan bir ürün olan tarçının faydaları herkesçe bilinmemektedir. Son zamanlarda daha fazla ilgi çekmeye başlayan bir konu olsa da insanların bu konu hakkında fazla bilgisi bulunmamaktadır. Tarçının faydalarından bazıları aşağıdakilerdir: Tarçın antioksidan bakımından en zengin olan baharatların bir tanesidir. Kansere karşı korur. Yaşlanmayı geciktirir. Tarçının en iyi özelliklerinden birisi de inflamasyonu azaltmasıdır. Bu sayede vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Diyabeti olan kişiler için tarçın faydalıdır. Kalp ve damar hastalıkları ile mücadele eder. Alzheimer hastalığının oluşumunu engeller. Parkison hastalığına karşı vücudu korur. Hafızayı güçlendirir. Emziren anneler için çok faydalıdır ve sütü artırır. Gebelikte ortaya çıkan cilt sorunlarını çözmeye yarar. Kilo vermeye yardımcı olur. Sindirim sistemini düzenler. Kabızlığa ve şişkinliğe iyi gelir. Tarçının Kalorisi ve Besin Değeri Tarçının100 gramında 272 kcal kalori vardır. 1 çay kaşığında 1 gram tarçın ve 3 kalori bulunur. 100 gram tarçının besin değerleri ise şöyledir: Karbonhidrat 56.0 Lif 24.4 Protein 3.9 Yağ 3.2 A vitamini Potasyum Kalsiyum Demir Tarçının Zararları Tarçın faydaları ile dilden dile dolaşan bir baharattır. Ancak her şey gibi tarçının da fazlası zararlıdır. Aşırı tüketim olduğunda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Sağlıklı bir kişi aşırı tarçın tüketirse midesi zarar görebilir. Ya da bağırsaklarda gaz oluşabilir. Bundan dolayı tarçın ölçülü bir şekilde tüketilmelidir. Tarçın Nasıl Tüketilir? Tarçın, yemeklerde ve tatlılarda lezzet katması için kullanılan bir baharattır. Aynı zamanda daha da etkili olması için tarçın kaynayan su içerisine katılıp demlenerek çayı yapılabilir. Tarçını tüketmek tamamen tüketecek kişinin damak tadına bağlıdır. Tarçının Cilde Faydaları Tarçın pek çok rahatsızlığa iyi gelmesiyle bilinir. Bunlardan birisi de cilt rahatsızlıklarıdır. Bazı cilt sorunlarını çözen ve oluşumunu engelleyen tarçının etki ettiği sorunlar şunlardır: Tarçın maskesi cildin zararlı toksinlerden arınmasını sağlar. Cildi beyazlatmaya yardım eder. Cildi parlatır. Tarçın çok iyi antibiyotiktir. Tarçın ölü hücreleri atar. Cildi temizler. Tarçın Zayıflatır Mı? Halk arasında zayıflamak için en çok konuşulan baharat tarçındır. Tarçınlı su ile zayıflandığı çok yaygın bir söyleyiştir. Zayıflamak isteyen kişiler için bu yöntem çok etkilidir. Her gün belli bir miktarda içilen tarçınlı su sayesinde kilo vermek kolay bir hale gelmektedir. Tarçınlı su yağ yakıcı bir etkiye sahiptir. Bu yüzden tarçınlı su içmek kişinin zayıflamasına yardım eder. Toz Tarçının Faydaları Tarçın genellikle çubuk şeklinde kullanılsa da yiyeceklerin içine katılırken toz hali kullanılmaktadır. En az çubuk tarçın kadar toz tarçın da faydalıdır. Hatta aynı faydalara sahiplerdir. Çubuk tarçın her ne işe yarıyorsa toz tarçın da o işe yarıyordur. Toz tarçının bazı faydaları ise şunlardır: Antioksidan kaynağıdır. Diyabete karşı etkilidir. Beyin fonksiyonlarını korur. Kalp sağlığına iyi gelir. Kan dolaşımını artırır. Adet sancılarına iyi gelir. Kabızlığı tedavi eder. Tarçın İshal Yapar Mı? Tarçın yıllardır pek çok rahatsızlığı iyileştirmek için kullanılan bir baharattır. Kalpten sindirim sistemine kadar neredeyse tüm organlara faydası olan bu baharatın bazı zararlı durumları da bulunmaktadır. Tarçın, aşırı tüketildiği takdirde kullanan kişide ishale sebep olabilir. Kabızlıktan kurtulmak için de kullanıldığı için aşırı tüketimi ishale sebep olur. Tarçının Adete Etkisi Regl dönemlerinde kadınlar için tarçın faydalıdır. Özellikle akşam yatmadan tarçınlı bir tatlı yemek kişinin sabah rahat ve huzur dolu uyanmasını sağlar. Karın bölgesinde oluşan şiddetli ağrıları geçirmektedir. Tarçınlı süt içmenin faydası da çok yüksektir.

Birçok bitki çayının içine katılarak tüketilen tarçın bilinmeyen pek çok yarara sahiptir. Genellikle tatlıları lezzetlendirmek için kullanılsa da faydaları duyulduktan sonra her şeye katılmaya başlanabilir. Tarçın, saymakla bitmeyecek birçok şifayla doludur. Peki bu kadar faydalı olan bu besinin zararları var mıdır? Varsa nelerdir? Tüm cevaplar bu yazıda...

Tarçının Faydaları

Türk mutfağında sıkça kullanılan bir ürün olan tarçının faydaları herkesçe bilinmemektedir. Son zamanlarda daha fazla ilgi çekmeye başlayan bir konu olsa da insanların bu konu hakkında fazla bilgisi bulunmamaktadır. Tarçının faydalarından bazıları aşağıdakilerdir:

Tarçın antioksidan bakımından en zengin olan baharatların bir tanesidir.

Kansere karşı korur.

Yaşlanmayı geciktirir.

Tarçının en iyi özelliklerinden birisi de inflamasyonu azaltmasıdır. Bu sayede vücudu enfeksiyonlara karşı korur.

Diyabeti olan kişiler için tarçın faydalıdır.

Kalp ve damar hastalıkları ile mücadele eder.

Alzheimer hastalığının oluşumunu engeller.

Parkison hastalığına karşı vücudu korur.

Hafızayı güçlendirir.

Emziren anneler için çok faydalıdır ve sütü artırır.

Gebelikte ortaya çıkan cilt sorunlarını çözmeye yarar.

Kilo vermeye yardımcı olur.

Sindirim sistemini düzenler.

Kabızlığa ve şişkinliğe iyi gelir.

Tarçının Kalorisi ve Besin Değeri

Tarçının100 gramında 272 kcal kalori vardır. 1 çay kaşığında 1 gram tarçın ve 3 kalori bulunur. 100 gram tarçının besin değerleri ise şöyledir:

Karbonhidrat 56.0

Lif 24.4

Protein 3.9

Yağ 3.2

A vitamini

Potasyum

Kalsiyum

Demir

Tarçının Zararları

Tarçın faydaları ile dilden dile dolaşan bir baharattır. Ancak her şey gibi tarçının da fazlası zararlıdır. Aşırı tüketim olduğunda bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Sağlıklı bir kişi aşırı tarçın tüketirse midesi zarar görebilir. Ya da bağırsaklarda gaz oluşabilir. Bundan dolayı tarçın ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Tarçın Nasıl Tüketilir?

Tarçın, yemeklerde ve tatlılarda lezzet katması için kullanılan bir baharattır. Aynı zamanda daha da etkili olması için tarçın kaynayan su içerisine katılıp demlenerek çayı yapılabilir. Tarçını tüketmek tamamen tüketecek kişinin damak tadına bağlıdır.

Tarçının Cilde Faydaları

Tarçın pek çok rahatsızlığa iyi gelmesiyle bilinir. Bunlardan birisi de cilt rahatsızlıklarıdır. Bazı cilt sorunlarını çözen ve oluşumunu engelleyen tarçının etki ettiği sorunlar şunlardır:

Tarçın maskesi cildin zararlı toksinlerden arınmasını sağlar.

Cildi beyazlatmaya yardım eder.

Cildi parlatır.

Tarçın çok iyi antibiyotiktir.

Tarçın ölü hücreleri atar.

Cildi temizler.

Tarçın Zayıflatır Mı?

Halk arasında zayıflamak için en çok konuşulan baharat tarçındır. Tarçınlı su ile zayıflandığı çok yaygın bir söyleyiştir. Zayıflamak isteyen kişiler için bu yöntem çok etkilidir. Her gün belli bir miktarda içilen tarçınlı su sayesinde kilo vermek kolay bir hale gelmektedir. Tarçınlı su yağ yakıcı bir etkiye sahiptir. Bu yüzden tarçınlı su içmek kişinin zayıflamasına yardım eder.

Toz Tarçının Faydaları

Tarçın genellikle çubuk şeklinde kullanılsa da yiyeceklerin içine katılırken toz hali kullanılmaktadır. En az çubuk tarçın kadar toz tarçın da faydalıdır. Hatta aynı faydalara sahiplerdir. Çubuk tarçın her ne işe yarıyorsa toz tarçın da o işe yarıyordur. Toz tarçının bazı faydaları ise şunlardır:

Antioksidan kaynağıdır.

Diyabete karşı etkilidir.

Beyin fonksiyonlarını korur.

Kalp sağlığına iyi gelir.

Kan dolaşımını artırır.

Adet sancılarına iyi gelir.

Kabızlığı tedavi eder.

Tarçın İshal Yapar Mı?

Tarçın yıllardır pek çok rahatsızlığı iyileştirmek için kullanılan bir baharattır. Kalpten sindirim sistemine kadar neredeyse tüm organlara faydası olan bu baharatın bazı zararlı durumları da bulunmaktadır. Tarçın, aşırı tüketildiği takdirde kullanan kişide ishale sebep olabilir. Kabızlıktan kurtulmak için de kullanıldığı için aşırı tüketimi ishale sebep olur.

Tarçının Adete Etkisi

Regl dönemlerinde kadınlar için tarçın faydalıdır. Özellikle akşam yatmadan tarçınlı bir tatlı yemek kişinin sabah rahat ve huzur dolu uyanmasını sağlar. Karın bölgesinde oluşan şiddetli ağrıları geçirmektedir. Tarçınlı süt içmenin faydası da çok yüksektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.