19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TARHAN: “ÇİFTÇİNİN HAKKIYLA BİR MEDYA DEVİ YARATILIYOR”

Kocaeli 01.03.2019 - 17:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TARHAN: “ÇİFTÇİNİN HAKKIYLA BİR MEDYA DEVİ YARATILIYOR”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Demirören grubunun Doğan Medyayı satın alması için Ziraat Bankası’nın verdiği 700 milyon dolar kredinin akıbetini sordu.

Son dönemde basında yer alan, Ziraat Bankası’nın kendi personelini Demirören Medya Grubu’nda finansal işlerden sorumlu yönetici olarak ataması haberlerine dikkat çeken Tarhan: “Ülkenin en bilinen medya kuruluşlarından biri el değiştiriyor, parasını da bir kamu bankasından, 2 yıl geri ödemesiz olarak, dolar üzerinden aldığı kredi ile ödüyor. Bu da yetmiyor, şimdi paranın geri ödemesi tehlikeye girmiş olacak ki, banka kuruma kayyum atıyor. ZiraatBank Bosna Hersek’te görevine devam eden Metin Sezici’nin Demirören Medya Grubu’na finans işlerini takip etmek için gönderildiği iddia ediliyor” dedi. “Paramız vardı verdik” CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamasında Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın tarafından da verilen kredinin doğrulandığını söyleyerek “Banka ‘Paramız vardı, verdik. Teminatlarımızı da aldık’ diyor. Temel kuruluş amacı çiftçilere kolaylık sağlamak ve tarımın gelişmesini desteklemek olan Ziraat Bankası’nın, üreticimizin içinde olduğu zorlu şartlar ortadayken, bir medya devi yaratmak için ödediği 700 milyon doların akıbetini merak ediyoruz.  Ziraat Bankası şubelerinin önünde ineklerine haciz koyulduğu için sütünü döken, borcunu ödeyemediği için tütünüyle birlikte kendini yakmaya çalışan üreticilerimiz ortadayken bu satış için verilen paranın nasıl geri alınacağını merak ediyoruz” dedi. Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi veren Tarhan, bu kredi verilirken teminat olarak ne alındığını, geri ödeme planını ve benzer meblağlar ile desteklenen bir zirai kuruluş olup olmadığını sordu. ZİRAAT BANKASI KURULUŞ AMACINDAN SAPTI Tahsin Tarhan, “Çiftçi kan ağlarken, Ziraat Bankası Futbol Klüplerinin borçlarını yapılandırmak için para buluyor. Yandaş Patronlara medya devi olmaları için yol açıyor. İş çiftçiye geldiği zaman, bin bir dereden su getiriliyor. Traktörüne mazot alamayan çiftçiye kredi çıkmazken, Milyonluk kredilerin yandaşlara dağıtılması, Siyasi İktidarın her alanda uyguladığı yanlış politikaların göstergesidir.” dedi
CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Demirören grubunun Doğan Medyayı satın alması için Ziraat Bankası’nın verdiği 700 milyon dolar kredinin akıbetini sordu.

Son dönemde basında yer alan, Ziraat Bankası’nın kendi personelini Demirören Medya Grubu’nda finansal işlerden sorumlu yönetici olarak ataması haberlerine dikkat çeken Tarhan: “Ülkenin en bilinen medya kuruluşlarından biri el değiştiriyor, parasını da bir kamu bankasından, 2 yıl geri ödemesiz olarak, dolar üzerinden aldığı kredi ile ödüyor. Bu da yetmiyor, şimdi paranın geri ödemesi tehlikeye girmiş olacak ki, banka kuruma kayyum atıyor. ZiraatBank Bosna Hersek’te görevine devam eden Metin Sezici’nin Demirören Medya Grubu’na finans işlerini takip etmek için gönderildiği iddia ediliyor” dedi.

“Paramız vardı verdik”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamasında Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın tarafından da verilen kredinin doğrulandığını söyleyerek “Banka ‘Paramız vardı, verdik. Teminatlarımızı da aldık’ diyor. Temel kuruluş amacı çiftçilere kolaylık sağlamak ve tarımın gelişmesini desteklemek olan Ziraat Bankası’nın, üreticimizin içinde olduğu zorlu şartlar ortadayken, bir medya devi yaratmak için ödediği 700 milyon doların akıbetini merak ediyoruz.  Ziraat Bankası şubelerinin önünde ineklerine haciz koyulduğu için sütünü döken, borcunu ödeyemediği için tütünüyle birlikte kendini yakmaya çalışan üreticilerimiz ortadayken bu satış için verilen paranın nasıl geri alınacağını merak ediyoruz” dedi. Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi veren Tarhan, bu kredi verilirken teminat olarak ne alındığını, geri ödeme planını ve benzer meblağlar ile desteklenen bir zirai kuruluş olup olmadığını sordu.

ZİRAAT BANKASI KURULUŞ AMACINDAN SAPTI

Tahsin Tarhan, “Çiftçi kan ağlarken, Ziraat Bankası Futbol Klüplerinin borçlarını yapılandırmak için para buluyor. Yandaş Patronlara medya devi olmaları için yol açıyor. İş çiftçiye geldiği zaman, bin bir dereden su getiriliyor. Traktörüne mazot alamayan çiftçiye kredi çıkmazken, Milyonluk kredilerin yandaşlara dağıtılması, Siyasi İktidarın her alanda uyguladığı yanlış politikaların göstergesidir.” dedi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.