Tarhan icraları sordu?

Kocaeli 07.02.2016 - 13:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Tarhan icraları sordu?

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son zamanlarda ödenmeyen borçlar nedeniyle rekora giden Kocaeli’ndeki icra takiplerini TBMM gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Tahsin Tarhan, Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılarının en somut göstergesinin bu dosyalar olduğunu ifade etti. Tahsin Tarhan, soru önergesinde Kocaeli Adliyesi’nde icra dosyalarının fazlalığı nedeniyle yaşanan sorunları gündeme getirdi.. Tarhan, Kocaeli Baro Başkanvekili’nin açıklamalarına göre, İl İcra Daireleri’nde 2015 yılında bankalara GSM operatörlerine ve işletmelere ödenmeyen borçlar nedeniyle 98 bin 209 icra dosyası işleme alındığını belirtti.  Geçtiğimiz yıllardaki dosyalarla birlikte 300 binin üzerinde dosya takibi yapıldığını kaydeden Tahsin Tarhan, “İcra dosyalarındaki bu yüksek oran aslında Kocaeli’nde yurttaşlarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıların en somut göstergesidir. Yaşamlarını idame ettirebilmek için vatandaşlarımız kredi kartlarını kullanmakta, daha sonra da bu borçlarını ödeyememektedir” dedi. “KAÇ KİŞİ İCRADAN CEZAEVİNDE?” Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Adalet Bakanı Bozdağ’a, Kocaeli Adliyesi bünyesinde kaç icra müdürlüğünün bulunduğunu sorduğu önergesinde, her icra Müdürlüğü’ne düşen dosya sayısının açıklanmasını istedi. Kocaeli İcra Müdürlükleri’nde işlemde olan resmi dosya sayısını kaç olduğunun açıklanmasını isteyen Tahsin Tarhan, önergesinde şu sorulara yer verdi: “-Yıllar bazında ayrı ayrı belirtmek üzere son 5 yıl içinde Kocaeli’nde işleme konan dosya sayısı kaçtır? - Bu dosyalardan tahsil edilerek kapatılan dosya sayısı kaçtır? - Kocaeli Adliyesi’nde icra Müdürlüklerinde çalışan personel sayısı kaçtır? - Kocaeli’nde icra dosyaları nedeni ile kaç kişi cezaevindedir.”

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, son zamanlarda ödenmeyen borçlar nedeniyle rekora giden Kocaeli’ndeki icra takiplerini TBMM gündemine taşıdı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir soru önergesi veren Tahsin Tarhan, Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılarının en somut göstergesinin bu dosyalar olduğunu ifade etti.

Tahsin Tarhan, soru önergesinde Kocaeli Adliyesi’nde icra dosyalarının fazlalığı nedeniyle yaşanan sorunları gündeme getirdi.. Tarhan, Kocaeli Baro Başkanvekili’nin açıklamalarına göre, İl İcra Daireleri’nde 2015 yılında bankalara GSM operatörlerine ve işletmelere ödenmeyen borçlar nedeniyle 98 bin 209 icra dosyası işleme alındığını belirtti.  Geçtiğimiz yıllardaki dosyalarla birlikte 300 binin üzerinde dosya takibi yapıldığını kaydeden Tahsin Tarhan, “İcra dosyalarındaki bu yüksek oran aslında Kocaeli’nde yurttaşlarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıların en somut göstergesidir. Yaşamlarını idame ettirebilmek için vatandaşlarımız kredi kartlarını kullanmakta, daha sonra da bu borçlarını ödeyememektedir” dedi.

“KAÇ KİŞİ İCRADAN CEZAEVİNDE?”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Adalet Bakanı Bozdağ’a, Kocaeli Adliyesi bünyesinde kaç icra müdürlüğünün bulunduğunu sorduğu önergesinde, her icra Müdürlüğü’ne düşen dosya sayısının açıklanmasını istedi. Kocaeli İcra Müdürlükleri’nde işlemde olan resmi dosya sayısını kaç olduğunun açıklanmasını isteyen Tahsin Tarhan, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Yıllar bazında ayrı ayrı belirtmek üzere son 5 yıl içinde Kocaeli’nde işleme konan dosya sayısı kaçtır?

- Bu dosyalardan tahsil edilerek kapatılan dosya sayısı kaçtır?

- Kocaeli Adliyesi’nde icra Müdürlüklerinde çalışan personel sayısı kaçtır?

- Kocaeli’nde icra dosyaları nedeni ile kaç kişi cezaevindedir.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.