Tarhan İzaydaş’ı sordu!

Gebze 21.02.2019 - 13:06, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tarhan İzaydaş’ı sordu!

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzaydaş’ın hava kirliliğine sebep olduğu ve çevreye kötü koku yayması ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Yazılı Soru Önergesi vererek durumu sormuştu. Çevre ve Şehricilik Bakanlığı Tarhan’ın önergesine cevap verdi. “İzaydaş Çevreyi Kirletmiyor ve Koku Yaymıyor.”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzaydaş’ın hava kirliliğine sebep olduğu ve çevreye kötü koku yayması ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Yazılı Soru Önergesi vererek durumu sormuştu. Çevre ve Şehricilik Bakanlığı Tarhan’ın önergesine cevap verdi. “İzaydaş Çevreyi Kirletmiyor ve Koku Yaymıyor.” İZAYDAŞ BAKANLIK KORUMASI ALTINDA Tahsin Tarhan, “Kocaeli maalesef hava kirliliğinde Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasında her sene ilk sıralarda yer buluyor. Bu durumun tespit edilmesi ve çözüm üretilmesi için defalarca yetkili mercilere uyarılarımızı yaptık. Son olarak İzaydaş’ın çevre kirliliğine etki etttiğini vatandaşın bu durumu bizzat yaşayarak tespit eetiği Bakanlığın bu durumdan haberi olup olmadığı sorduk. Bakanlık gerekli denetmenleri gönderdiğini ve her hangi bir sorun olmadığını söylüyor. Ancak İzaydaş’ın çevreye etkisi bölgede yaşayan herkes tarafından biliniyor.” Dedi İZAYDAŞ KOKMUYORMUŞ... Tahsin Tarhan, “ Bakanlık İzaydaş koku sorununa bariyer sitemi ile çözüm olacaklarını dile getirmiş bu tip tesislerde bariyer ve topraklama sistemi geri kalmış entegrelerin uyguladığı bir sistem. Ancak Bakanlık bu duruma çözüm olarak bu yöntemlerin kullanılmaya devam edeceğini söylüyor. Bu soruna çözüm olmak değildir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız kokudan rahatsız olduklarını söylüyor ancak en yetkili kurum olan Bakanlık koku yok gereken yapılıyor demeye getiriyor” dedi ÇEVRECİ KOCAELİ’Yİ İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ Tahsin Tarhan, “Kocaeli, sanayi kenti olduğu kadar başka alanlarda da Türkiye’nin göz bebeği durumundadır. Milyonlarca kişi iş ve ekmek işin Kocaeli’yi tercih ediyor. Sanayi tesisleri ve fabrikalar yoğunlukla bizim kentimizde bulunuyor diyerek doğayı ve çevreyi katleden anlayışa müsade edemeyiz. Çevreyle, doğayla, insanla barışık bir Kocaeli’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız. Bunun için kim üzerine düşen görev varsa yapmak mecburiyetindedir.” Dedi.
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzaydaş’ın hava kirliliğine sebep olduğu ve çevreye kötü koku yayması ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Yazılı Soru Önergesi vererek durumu sormuştu. Çevre ve Şehricilik Bakanlığı Tarhan’ın önergesine cevap verdi. “İzaydaş Çevreyi Kirletmiyor ve Koku Yaymıyor.”

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzaydaş’ın hava kirliliğine sebep olduğu ve çevreye kötü koku yayması ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Yazılı Soru Önergesi vererek durumu sormuştu. Çevre ve Şehricilik Bakanlığı Tarhan’ın önergesine cevap verdi. “İzaydaş Çevreyi Kirletmiyor ve Koku Yaymıyor.”

İZAYDAŞ BAKANLIK KORUMASI ALTINDA

Tahsin Tarhan, “Kocaeli maalesef hava kirliliğinde Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasında her sene ilk sıralarda yer buluyor. Bu durumun tespit edilmesi ve çözüm üretilmesi için defalarca yetkili mercilere uyarılarımızı yaptık. Son olarak İzaydaş’ın çevre kirliliğine etki etttiğini vatandaşın bu durumu bizzat yaşayarak tespit eetiği Bakanlığın bu durumdan haberi olup olmadığı sorduk. Bakanlık gerekli denetmenleri gönderdiğini ve her hangi bir sorun olmadığını söylüyor. Ancak İzaydaş’ın çevreye etkisi bölgede yaşayan herkes tarafından biliniyor.” Dedi

İZAYDAŞ KOKMUYORMUŞ...

Tahsin Tarhan, “ Bakanlık İzaydaş koku sorununa bariyer sitemi ile çözüm olacaklarını dile getirmiş bu tip tesislerde bariyer ve topraklama sistemi geri kalmış entegrelerin uyguladığı bir sistem. Ancak Bakanlık bu duruma çözüm olarak bu yöntemlerin kullanılmaya devam edeceğini söylüyor. Bu soruna çözüm olmak değildir. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız kokudan rahatsız olduklarını söylüyor ancak en yetkili kurum olan Bakanlık koku yok gereken yapılıyor demeye getiriyor” dedi

ÇEVRECİ KOCAELİ’Yİ İNŞA ETMEK ZORUNDAYIZ

Tahsin Tarhan, “Kocaeli, sanayi kenti olduğu kadar başka alanlarda da Türkiye’nin göz bebeği durumundadır. Milyonlarca kişi iş ve ekmek işin Kocaeli’yi tercih ediyor. Sanayi tesisleri ve fabrikalar yoğunlukla bizim kentimizde bulunuyor diyerek doğayı ve çevreyi katleden anlayışa müsade edemeyiz. Çevreyle, doğayla, insanla barışık bir Kocaeli’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız. Bunun için kim üzerine düşen görev varsa yapmak mecburiyetindedir.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.