Tarhan, Süleyman Şah Türbesini sordu!

Kocaeli 09.04.2018 - 12:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tarhan, Süleyman Şah Türbesini sordu!

Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun cevaplaması talebiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Süleyman Şah Türbesi ile ilgili Yazılı Soru Önergesi verdi. Tarhan, “Dışişleri Bakanı Türbeyi orijinal yerine taşımayı düşünüyoruz” demişti. 3 yıl geçti Süleyman Şah Türbesi Ne Zaman taşınacak” dedi.

VATAN TOPRAĞI TERK EDİLDİ Tarhan, “Osman Gazi’nin Dedesi Süleyman Şah’ın ve İki Askerinin naaşlarının bulunduğu yer 1923 Lozan Antlaşmasına göre Vatan Toprağıdır. İktidarın uyguladığı yanlış dış politikaların sonucunda, Süleyman Şah’ın Türbesi taşındı. Vatan toprağı terk edildi. Yeri değiştirilen türbenin zamanı gelince yeniden eski yerine götürüleceği ile ilgili Bakanlar ve bizzat Başbakan açıklamalarda bulundu. Ancak hala Süleyman Şah’ın Türbesi ile ilgili bir gelişme yok.” Dedi. SÜLEYMAN ŞAH’IN KEMİKLERİ SIZLIYOR Tarhan, “Dışişleri Bakanı’na Türbenin akıbetini Meclis Genel Kurulunda bizzat sormuştum. Sayın Bakan eski yerine geri gideceğini söylemişti. Yine Başbakan, Başbakan Yardımcıları ve Bakanlar türbenin taşınacağını dile getirdiler. Fakat sonuç yok. Süleyman Şah’ın kemikleri sızlıyor. Koskoca bir tarih, ayaklar altına alındı şimdi düzeltmeye çalışıyor onu da başaramıyorlar” dedi. TÜRBEMİZİ BİLE GERİ GÖTÜREMİYORUZ Tarhan, “Suriye sınırları içinde olduğu halde Türkiye'ye ait olan Süleyman Şah türbesi 22 Şubat 2015 tarihinde üçüncü kez yeni bir yere nakledilmişti. 2016 yılında ise güvenlik sağlanınca aynı yerine gideceği belirtildi. Aradan geçen 3 sene de İktidar Güvenliği sağlayamamış olacak ki. Kendi toprağımıza, türbemizi bile götüremiyoruz. Ama soran olursa Dünya bizi kıskanıyor” dedi.
Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun cevaplaması talebiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına Süleyman Şah Türbesi ile ilgili Yazılı Soru Önergesi verdi. Tarhan, “Dışişleri Bakanı Türbeyi orijinal yerine taşımayı düşünüyoruz” demişti. 3 yıl geçti Süleyman Şah Türbesi Ne Zaman taşınacak” dedi.

VATAN TOPRAĞI TERK EDİLDİ

Tarhan, “Osman Gazi’nin Dedesi Süleyman Şah’ın ve İki Askerinin naaşlarının bulunduğu yer 1923 Lozan Antlaşmasına göre Vatan Toprağıdır. İktidarın uyguladığı yanlış dış politikaların sonucunda, Süleyman Şah’ın Türbesi taşındı. Vatan toprağı terk edildi. Yeri değiştirilen türbenin zamanı gelince yeniden eski yerine götürüleceği ile ilgili Bakanlar ve bizzat Başbakan açıklamalarda bulundu. Ancak hala Süleyman Şah’ın Türbesi ile ilgili bir gelişme yok.” Dedi.

SÜLEYMAN ŞAH’IN KEMİKLERİ SIZLIYOR

Tarhan, “Dışişleri Bakanı’na Türbenin akıbetini Meclis Genel Kurulunda bizzat sormuştum. Sayın Bakan eski yerine geri gideceğini söylemişti. Yine Başbakan, Başbakan Yardımcıları ve Bakanlar türbenin taşınacağını dile getirdiler. Fakat sonuç yok. Süleyman Şah’ın kemikleri sızlıyor. Koskoca bir tarih, ayaklar altına alındı şimdi düzeltmeye çalışıyor onu da başaramıyorlar” dedi.

TÜRBEMİZİ BİLE GERİ GÖTÜREMİYORUZ

Tarhan, “Suriye sınırları içinde olduğu halde Türkiye'ye ait olan Süleyman Şah türbesi 22 Şubat 2015 tarihinde üçüncü kez yeni bir yere nakledilmişti. 2016 yılında ise güvenlik sağlanınca aynı yerine gideceği belirtildi. Aradan geçen 3 sene de İktidar Güvenliği sağlayamamış olacak ki. Kendi toprağımıza, türbemizi bile götüremiyoruz. Ama soran olursa Dünya bizi kıskanıyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.