TARHAN: ÜRETİM DE REFORM BEKLENMEMELİ

Kocaeli 24.05.2017 - 12:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TARHAN: ÜRETİM DE REFORM BEKLENMEMELİ

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin TARHAN, Bir senedir hazırlanmakta olan ve büyük beklentilere yol açan Üretim Reform Paketi ile ilgili “bütün üretim faktörlerini içine almayan, sanayicilere, yatırımcılara, tarım ekmekçilerine, çiftçilere avantajlar sağlamadan tek bir alanda yapılacak iyileştirmelerle, üretimde reform beklemek hayal kırıklığı olur” dedi. TRT Payı Muafiyeti, Emlak Vergisi Muafiyeti, Hafta Tatili Ruhsatı Muafiyeti, Yapı Denetim Hizmet Bedeli İndirimi, Damga ve Harç Muafiyeti gibi sanayicinin sorunlarını çözmeye dayalı atılacak bütün adımların destekleneceğini belirten Tarhan, Üretimin temelinde yer alan çiftçilerin Üretim Reform Paketi içerisinde olmamasının kabul edilebilir olmadığını belirtti. ZEYTİNLİK ALANLAR Üretim Reform Paketi içerisinde bulunan ve kamuoyu tarafından tepki gösterilen Zeytinlik alanların sanayiye açılması ile ilgili “Zeytin ağacı Anadolu’da altı bin yıldır insanoğlunun, geçim, beslenme, sağlık ve güzellik kaynağı olarak görevini sürdürmektedir. Dünya var oldukça da insanlığa ve çevreye hizmete devam edecektir. Bu yönüyle yeryüzünde hiçbir sanayi kuruluşunun getirisinin zeytin ağacının toplam getirisinden daha fazla olamayacağının da bilinmesi gerekir.  Zeytin ağacını yok etmeye yönelik yapılacak her türlü yasal düzenleme ve uygulamalar tarih önünde ve gelecek nesillerimize karşı suç işlemektir.” Diyen Tarhan tasarıdan Zeytinlik alanları çıkartılması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti. KIYILARIN DOLDURULMASI Üretim Reform paketi içerisinde çokça eleştirilen diğer bir madde “Kıyıların doldurulması, sanayi ve sağlık tesisleri için kullanılabilmesi ile ilgili Tahsin Tarhan, “Yerli, yeşil ve yenilikçi sanayi bölgelerine geçişin sağlanması” amacıyla hazırlandığı ileri sürülen bu taslakta Kıyılarımızın doldurulması vesilesiyle buralara sağlık ve sanayi tesisleri yapılması en hafif tabiriyle doğa katliamıdır. Oluşacak çevresel etkinin nasıl değerlendirildiği, istismarın ve rantın nasıl engelleneceği ise bilinmemektedir” dedi. GERÇEK BİR ÜRETİM REFORM PAKETİ Son olarak Tarhan “tarımın, çiftçinin, toprak üreticisinin de içerisinde olduğu, ranta, talana, haksız rekabete izin vermeyecek, kıyı alanlarını betonlaşmaya kapatacak, zeytinlikleri ve yeşil alanları koruyarak üreticiye, sanayiciye ve yatırımcıya avantaj sağlayacak maddelerin yeniden düzenlenerek, daha geniş kapsamlı bir Üretim Reform paketinin beklentileri karşılayabileceğini belirtti.

CHP Kocaeli Milletvekili ve Sanayi Komisyonu Üyesi Tahsin TARHAN, Bir senedir hazırlanmakta olan ve büyük beklentilere yol açan Üretim Reform Paketi ile ilgili “bütün üretim faktörlerini içine almayan, sanayicilere, yatırımcılara, tarım ekmekçilerine, çiftçilere avantajlar sağlamadan tek bir alanda yapılacak iyileştirmelerle, üretimde reform beklemek hayal kırıklığı olur” dedi.

TRT Payı Muafiyeti, Emlak Vergisi Muafiyeti, Hafta Tatili Ruhsatı Muafiyeti, Yapı Denetim Hizmet Bedeli İndirimi, Damga ve Harç Muafiyeti gibi sanayicinin sorunlarını çözmeye dayalı atılacak bütün adımların destekleneceğini belirten Tarhan, Üretimin temelinde yer alan çiftçilerin Üretim Reform Paketi içerisinde olmamasının kabul edilebilir olmadığını belirtti.

ZEYTİNLİK ALANLAR

Üretim Reform Paketi içerisinde bulunan ve kamuoyu tarafından tepki gösterilen Zeytinlik alanların sanayiye açılması ile ilgili “Zeytin ağacı Anadolu’da altı bin yıldır insanoğlunun, geçim, beslenme, sağlık ve güzellik kaynağı olarak görevini sürdürmektedir. Dünya var oldukça da insanlığa ve çevreye hizmete devam edecektir. Bu yönüyle yeryüzünde hiçbir sanayi kuruluşunun getirisinin zeytin ağacının toplam getirisinden daha fazla olamayacağının da bilinmesi gerekir.  Zeytin ağacını yok etmeye yönelik yapılacak her türlü yasal düzenleme ve uygulamalar tarih önünde ve gelecek nesillerimize karşı suç işlemektir.” Diyen Tarhan tasarıdan Zeytinlik alanları çıkartılması için sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

KIYILARIN DOLDURULMASI

Üretim Reform paketi içerisinde çokça eleştirilen diğer bir madde “Kıyıların doldurulması, sanayi ve sağlık tesisleri için kullanılabilmesi ile ilgili Tahsin Tarhan, “Yerli, yeşil ve yenilikçi sanayi bölgelerine geçişin sağlanması” amacıyla hazırlandığı ileri sürülen bu taslakta Kıyılarımızın doldurulması vesilesiyle buralara sağlık ve sanayi tesisleri yapılması en hafif tabiriyle doğa katliamıdır. Oluşacak çevresel etkinin nasıl değerlendirildiği, istismarın ve rantın nasıl engelleneceği ise bilinmemektedir” dedi.

GERÇEK BİR ÜRETİM REFORM PAKETİ

Son olarak Tarhan “tarımın, çiftçinin, toprak üreticisinin de içerisinde olduğu, ranta, talana, haksız rekabete izin vermeyecek, kıyı alanlarını betonlaşmaya kapatacak, zeytinlikleri ve yeşil alanları koruyarak üreticiye, sanayiciye ve yatırımcıya avantaj sağlayacak maddelerin yeniden düzenlenerek, daha geniş kapsamlı bir Üretim Reform paketinin beklentileri karşılayabileceğini belirtti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.