TARHAN “ÜRETİMİN ARTMASI İÇİN YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇILMALI”

Kocaeli 31.05.2017 - 11:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TARHAN “ÜRETİMİN ARTMASI İÇİN YATIRIMCININ ÖNÜNÜ AÇILMALI”

Yatırım ortamının iyileştirilmesi, bürokrasinin azaltılması, üreticinin üzerindeki mali yükün azaltılması amacıyla yaklaşık bir senedir üzerinde çalışılan Üretim Reform Paketi bugün Sanayi Komisyonunda görüşülmeye başladı. Tahsin Tarhan, Komisyonda Tümü üzerine yaptığı konuşmada önemli noktalara değindi. ÖNCE OHAL’İ KALDIRIN Tarhan “Üretim artsın istiyorsak öncelikli olarak yapılması gereken, yatırımcının önünü açmaktır. Güven sağlamaktır. Bunun içinde bir an önce OHAL’in kaldırılması ve Türkiye’nin Tam Demokratik işleyişe geçmesi gerekmektedir. Bir ayağı topal olan Adalet ile Türkiye’de hiçbir alanda reform sağlayamazsınız.” Değerli Arkadaşlar bir birimizi kandırmaya çalışmayalım. Ohal Olan Yerde Kim Gelip Yatırım Yapar? Kim Riske Girmek İster? Dedi. BUNUN ADI ÜRETİMDE REFORM DEĞİL TEŞVİK PAKETİDİR Tarhan “içerisinde olumlu maddelerinde bulunduğunu söylediği taslak paket ile ilgili “Bu Tasarı sanayi düzenlemesi ve teşvik paketidir. Bandrol parası, pul parası, harç parası muafiyeti gibi aslında üreticiye ve sanayiciye sağlanması gereken olanakları Üretim Reformu Paketi içerisinde sunmak bir anlamda Üreticiyi aldatmaktır. “Küçük Sanayi Sitelerinin Şehir dışına çıkartılması. OSB’lerin eğitim alanında kalifiye eleman yetiştirmesi. OSB Kanunun düzenlemesi maddeleri reform paketi ile yasalaştığı zaman, rant ve inşaat ekonomisinden vazgeçilerek, üretim artacak mı?” diye sordu.Ayrıca Tarhan, 76 Madde olarak Komisyona gelen Tasarının Yüksek Öğretim Kurumu ve Tarım ile ilgili olan maddelerinin Sanayi Komisyonuna gelmesinin doğru olmadığını söyledi. KIYI ALANLARI ve ZEYİNLİKLER TASARIDAN ÇIKARILMALI Tarhan, Üretim Reform Paketi içerisinde sanayici, yatırımcı ve üreticiler için birçok önemli ve olumlu maddeler olduğunu ancak Kıyı Alanlarının Sanayi Tesisleri İçin Doldurulması ve Zeytinlik Alanların Kesilmesinin önünü açacak maddelerin Tasarıdan çıkarılması gerektiğini belirtti. Tarhan konuşmasında “Bütün inançlarda ve dini kitaplarda zeytin ağaçları kutsaldır. Sanayinin gelişmesi için Zeytin Ağaçlarını katletmek vicdan dışıdır ve kabul edilemez.” Dedi. ÜRETİM REFORM PAKETİNDEN BEKELENLER Konuşmasında Üretim Reform Paketinin Geneli itibarıyla olumlu olduğunu belirten Tahsin Tarhan; “Tarımın, Çiftçinin, Toprak üreticisinin de içerisinde olduğu, Ranta, talana, haksız rekabete izin vermeyecek, Kıyı alanlarını betonlaşmaya kapatacak, Zeytinlikleri, yeşil alanları ve meraları koruyarak üreticiye, sanayiciye ve yatırımcıya avantaj sağlayacak maddelerin yeniden düzenlenmesi daha sağlıklı olacaktır.” Dedi.

Yatırım ortamının iyileştirilmesi, bürokrasinin azaltılması, üreticinin üzerindeki mali yükün azaltılması amacıyla yaklaşık bir senedir üzerinde çalışılan Üretim Reform Paketi bugün Sanayi Komisyonunda görüşülmeye başladı. Tahsin Tarhan, Komisyonda Tümü üzerine yaptığı konuşmada önemli noktalara değindi.

ÖNCE OHAL’İ KALDIRIN

Tarhan “Üretim artsın istiyorsak öncelikli olarak yapılması gereken, yatırımcının önünü açmaktır. Güven sağlamaktır. Bunun içinde bir an önce OHAL’in kaldırılması ve Türkiye’nin Tam Demokratik işleyişe geçmesi gerekmektedir. Bir ayağı topal olan Adalet ile Türkiye’de hiçbir alanda reform sağlayamazsınız.” Değerli Arkadaşlar bir birimizi kandırmaya çalışmayalım. Ohal Olan Yerde Kim Gelip Yatırım Yapar? Kim Riske Girmek İster? Dedi.

BUNUN ADI ÜRETİMDE REFORM DEĞİL TEŞVİK PAKETİDİR

Tarhan “içerisinde olumlu maddelerinde bulunduğunu söylediği taslak paket ile ilgili “Bu Tasarı sanayi düzenlemesi ve teşvik paketidir. Bandrol parası, pul parası, harç parası muafiyeti gibi aslında üreticiye ve sanayiciye sağlanması gereken olanakları Üretim Reformu Paketi içerisinde sunmak bir anlamda Üreticiyi aldatmaktır. “Küçük Sanayi Sitelerinin Şehir dışına çıkartılması. OSB’lerin eğitim alanında kalifiye eleman yetiştirmesi. OSB Kanunun düzenlemesi maddeleri reform paketi ile yasalaştığı zaman, rant ve inşaat ekonomisinden vazgeçilerek, üretim artacak mı?” diye sordu.Ayrıca Tarhan, 76 Madde olarak Komisyona gelen Tasarının Yüksek Öğretim Kurumu ve Tarım ile ilgili olan maddelerinin Sanayi Komisyonuna gelmesinin doğru olmadığını söyledi.

KIYI ALANLARI ve ZEYİNLİKLER TASARIDAN ÇIKARILMALI

Tarhan, Üretim Reform Paketi içerisinde sanayici, yatırımcı ve üreticiler için birçok önemli ve olumlu maddeler olduğunu ancak Kıyı Alanlarının Sanayi Tesisleri İçin Doldurulması ve Zeytinlik Alanların Kesilmesinin önünü açacak maddelerin Tasarıdan çıkarılması gerektiğini belirtti. Tarhan konuşmasında “Bütün inançlarda ve dini kitaplarda zeytin ağaçları kutsaldır. Sanayinin gelişmesi için Zeytin Ağaçlarını katletmek vicdan dışıdır ve kabul edilemez.” Dedi.

ÜRETİM REFORM PAKETİNDEN BEKELENLER

Konuşmasında Üretim Reform Paketinin Geneli itibarıyla olumlu olduğunu belirten Tahsin Tarhan; “Tarımın, Çiftçinin, Toprak üreticisinin de içerisinde olduğu, Ranta, talana, haksız rekabete izin vermeyecek, Kıyı alanlarını betonlaşmaya kapatacak, Zeytinlikleri, yeşil alanları ve meraları koruyarak üreticiye, sanayiciye ve yatırımcıya avantaj sağlayacak maddelerin yeniden düzenlenmesi daha sağlıklı olacaktır.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.