19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TARİHİ TAVŞANCIL EVLERİ HAYAT BULUYOR

Dilovası 10.06.2017 - 11:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TARİHİ TAVŞANCIL EVLERİ HAYAT BULUYOR

“Albay Sami Bey Evi” yeni görünümüne kavuşuyor Restorasyon projesi kapsamında yenilenen Tavşancıl’daki Albay Sami Bey Evi yenileniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tavşancıl’daki tarihi yapılardan biri olan Albay Sami Bey Evi’ni günümüze kazandırıyor. Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde yer alan üç katlı tarihi ev, restorasyon projesi kapsamında yenileniyor. Yörede Albay Sami Bey Evi olarak bilinen tarihi yapı, aslına uygun olarak restore ediliyor. İç duvar ince sıva imalatının devam ettiği yapının dış cephe sıva işleri de yapılıyor. Bahçede ise taş duvar uygulaması sürüyor. Yapını pencere ve kapılarının imalatı atölye ortamında gerçekleştiriliyor. ALBAY SAMİ BEY EVİ Dilovası İlçesi, Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan yapı Tavşancıl Kentsel Sit Alanı’nda bulunan tescilli 60’ın üzerindeki yapıdan birini oluşturuyor. 1690 no’lu parselde bulunan taş yığma yapı, ender örneklerden biri olup yöredeki tarihsel dokunun önemli bir parçası niteliğinde. Yapı, yörede Albay Sami Bey Evi olarak tanınıyor. TARİHİ TAVŞANCIL EVLERİ HAYAT BULUYOR 2003 yılında tescillenen sivil mimarlık örneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın 8 yıldır devam eden “Tarihi Tavşancıl Evleri Hayat Buluyor” Projesi kapsamında restore ediliyor. Duvar dokuları temizlenen yapının taşıyıcı zemin ahşap uygulamaları devam ediyor.   243 MERTEKARE Tavşancıl’da 1690 nolu parselde yer alan üç katlı tarihi yapı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore ediliyor. Toplam kullanım alanı 243 metrekare olan yapının bodrum ve zemin katı 80,  birinci katı ise 83 metrekare ölçülerine sahip. Binanın bodrum katı taşlık ve odalardan oluşuyor. Zemin ve birinci kata sofa, odalar, tuvalet ve banyo bulunuyor.

“Albay Sami Bey Evi” yeni görünümüne kavuşuyor

Restorasyon projesi kapsamında yenilenen Tavşancıl’daki Albay Sami Bey Evi yenileniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tavşancıl’daki tarihi yapılardan biri olan Albay Sami Bey Evi’ni günümüze kazandırıyor. Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde yer alan üç katlı tarihi ev, restorasyon projesi kapsamında yenileniyor. Yörede Albay Sami Bey Evi olarak bilinen tarihi yapı, aslına uygun olarak restore ediliyor. İç duvar ince sıva imalatının devam ettiği yapının dış cephe sıva işleri de yapılıyor. Bahçede ise taş duvar uygulaması sürüyor. Yapını pencere ve kapılarının imalatı atölye ortamında gerçekleştiriliyor.

ALBAY SAMİ BEY EVİ

Dilovası İlçesi, Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan yapı Tavşancıl Kentsel Sit Alanı’nda bulunan tescilli 60’ın üzerindeki yapıdan birini oluşturuyor. 1690 no’lu parselde bulunan taş yığma yapı, ender örneklerden biri olup yöredeki tarihsel dokunun önemli bir parçası niteliğinde. Yapı, yörede Albay Sami Bey Evi olarak tanınıyor.

TARİHİ TAVŞANCIL EVLERİ HAYAT BULUYOR

2003 yılında tescillenen sivil mimarlık örneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın 8 yıldır devam eden “Tarihi Tavşancıl Evleri Hayat Buluyor” Projesi kapsamında restore ediliyor. Duvar dokuları temizlenen yapının taşıyıcı zemin ahşap uygulamaları devam ediyor.  

243 MERTEKARE

Tavşancıl’da 1690 nolu parselde yer alan üç katlı tarihi yapı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore ediliyor. Toplam kullanım alanı 243 metrekare olan yapının bodrum ve zemin katı 80,  birinci katı ise 83 metrekare ölçülerine sahip. Binanın bodrum katı taşlık ve odalardan oluşuyor. Zemin ve birinci kata sofa, odalar, tuvalet ve banyo bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.