19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Taş Evler 1 Eurodan Satılıyor

Ekonomi 02.02.2018 - 15:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Taş Evler 1 Eurodan Satılıyor

Nüfusun gitgide azalması ve gençlerin büyük şehirlere göç etmesiyle hayalet kent olan İtalya Ollolai'de yüzlerce yıllık tarihi evler 1 euro bedelle, 3 yıl içerisinde onarılması şartıyla satışa çıkarıldı. Metropol hayatından sıkılıp taşra hayali kuranlara İtalya'dan davet var. Akdeniz'de bulunan Sardunya Adası'nın iç bölgelerindeki dağlık Barbagia'da tarihi taş evler satışa çıktı. Ollolai olarak bilinen bölgedeki yüzlerce yıl önce yapılan ancak bölgede nüfusun azalması nedeniyle kaderine terk edilen evler için sadece 1 euro (yaklaşık 5 lira) isteniyor. ONARIMI 25 BİN EURO Kentteki nüfus son olarak 2 bin 250 kişiyken bin 300 kişiye düşmüştü. Bölgeye insanların yeniden gelmesi ve cazibe merkezi olmasını isteyen yetkililer Ollolai'nin bir hayalet kente dönmemesi için kötü durumdaki evleri satma kararı aldı. 1 euro bedelle verilecek evler için 3 yıllık bir onarım planı hazırlanıp sunulması gerekiyor. İtalyan yetkililere göre bu bedel yaklaşık 25 bin dolar yani 100 bin TL'den az. 3 ADET EV SATILDI Ollolai Belediye Başkanı Efisio Arbau "Tarih öncesine uzanan bir kökenimiz var. Mücadelemiz eşsiz geleneklerimizin unutulmaması sağlamak" dedi. Bölgenin en bilinen ürünlerinden biri casu fiore sardu ismi verilen koyun sütünden elde edilen peynir. Şu ana kadar 3 adet evin satıldığı, 100 civarı da talep olduğu belirtiliyor.

Nüfusun gitgide azalması ve gençlerin büyük şehirlere göç etmesiyle hayalet kent olan İtalya Ollolai'de yüzlerce yıllık tarihi evler 1 euro bedelle, 3 yıl içerisinde onarılması şartıyla satışa çıkarıldı.

Metropol hayatından sıkılıp taşra hayali kuranlara İtalya'dan davet var. Akdeniz'de bulunan Sardunya Adası'nın iç bölgelerindeki dağlık Barbagia'da tarihi taş evler satışa çıktı. Ollolai olarak bilinen bölgedeki yüzlerce yıl önce yapılan ancak bölgede nüfusun azalması nedeniyle kaderine terk edilen evler için sadece 1 euro (yaklaşık 5 lira) isteniyor.

ONARIMI 25 BİN EURO

Kentteki nüfus son olarak 2 bin 250 kişiyken bin 300 kişiye düşmüştü. Bölgeye insanların yeniden gelmesi ve cazibe merkezi olmasını isteyen yetkililer Ollolai'nin bir hayalet kente dönmemesi için kötü durumdaki evleri satma kararı aldı. 1 euro bedelle verilecek evler için 3 yıllık bir onarım planı hazırlanıp sunulması gerekiyor. İtalyan yetkililere göre bu bedel yaklaşık 25 bin dolar yani 100 bin TL'den az.

3 ADET EV SATILDI

Ollolai Belediye Başkanı Efisio Arbau "Tarih öncesine uzanan bir kökenimiz var. Mücadelemiz eşsiz geleneklerimizin unutulmaması sağlamak" dedi. Bölgenin en bilinen ürünlerinden biri casu fiore sardu ismi verilen koyun sütünden elde edilen peynir. Şu ana kadar 3 adet evin satıldığı, 100 civarı da talep olduğu belirtiliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.