Taşdemir, “Su, 3 ay bedava olsun!”

Siyaset 27.03.2020 - 17:47, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Taşdemir, “Su, 3 ay bedava olsun!”

CHP Grubu İSU Genel Kurulu’nda su ücretlerinin 3 ay alınmamasını ya da yüzde 50 ücret alınmasını talep etti. Söz konusu önerge reddedildi. İSU Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Genel kurulda CHP Grubu su ücretlerinin 3 ay alınmamasını ya da yüzde 50 ücret alınmasını talep etti. CHP’li Engin Taşdemir, “Vatandaşın sıkıntısı çok büyük. İnşallah bu sorunları atlatacağız. Hiç kimsenin ekonomik ya da başka engellerden dolayı suya erişim engellenmemelidir. CHP grubu olarak konut sularında yüzde 50 indirilmesini talep ediyoruz. Ve suların kesilmemesini talep ediyoruz” dedi. CHP ÖNERGE VERDİ CHP Grubu’nun önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Sayın başkan değerli üyeler ve kıymetli konuklar, dünyayı saran salgın hastalıkla ilgili tüm insanlığa geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Ülkemizde bu virüsten dolayı hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet diler, hasta olanlara da geçmiş olsun diyorum. Böylesi önemli bir günde toplanarak ulusal bir mücadeleye katkı sunduğumuzu düşünüyorum. Aynı zamanda su, yerine bir başka şeyin ikame edilemeyeceği bir doğal kaynaktır. Günümüzde corona virüsünün bütün dünyayı tehdit ettiği bir dönemde, uzmanların önerdiği en iyi çözümün evde kalmak ve kişisel temizliğime dikkat etmemiz gerektiğidir.  Dolayısıyla evde kalacak olan vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu şey şu dönemde su dur. Bu sebeple kendi bölgemizde en azından 3 aylık dönemde su ücretlerinin konutlardan alınmaması ya da yüzde 50 indirim yapılmasını öneriyor ve daha öncesinde borcu sebebiyle suyu kesilmiş aboneler var ise de bunların derhal yeniden açılmasını talep ediyoruz.” ÖDEYEMEYEN BÜYÜKŞEHİR’E BAŞVURSUN CHP Grubu’nun önergesi reddedilirken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Suyu bedava yapmak israfı da getirir. İSU işletme mantığıyla yönetilmeli ve yatırımcı bir kuruluş olarak devam edebilmeli. Büyükşehir’de sosyal destek paketi oluşturup vatandaşa o şekilde destek olmak çok daha mantıklı. Su faturası ödeyebilir herkes su faturası ödesin. Sosyal desteği Büyükşehir üzerinden verelim. Yani vatandaşımız eğer bu faturası ödeyemiyorsa Büyükşehir’e başvursun. Su faturası ödeyemediğini biz tespit edelim. İhtiyacı olan vatandaşımızın su faturasını biz ödeyelim. Yani İSU fatura göndersin. İSU’yu yatırım yapamaz hizmet edemez hale getirmeyelim. Durumu olanlar ödemesini yapsın. Ödeyemeyenlere bizler destek olalım” ifadelerini kullandı.

CHP Grubu İSU Genel Kurulu’nda su ücretlerinin 3 ay alınmamasını ya da yüzde 50 ücret alınmasını talep etti. Söz konusu önerge reddedildi. İSU Genel Kurulu dün gerçekleştirildi. Genel kurulda CHP Grubu su ücretlerinin 3 ay alınmamasını ya da yüzde 50 ücret alınmasını talep etti. CHP’li Engin Taşdemir, “Vatandaşın sıkıntısı çok büyük. İnşallah bu sorunları atlatacağız. Hiç kimsenin ekonomik ya da başka engellerden dolayı suya erişim engellenmemelidir. CHP grubu olarak konut sularında yüzde 50 indirilmesini talep ediyoruz. Ve suların kesilmemesini talep ediyoruz” dedi.

CHP ÖNERGE VERDİ

CHP Grubu’nun önergesinde şu ifadeler yer aldı: “Sayın başkan değerli üyeler ve kıymetli konuklar, dünyayı saran salgın hastalıkla ilgili tüm insanlığa geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum. Ülkemizde bu virüsten dolayı hayatını kaybedenlere Yüce Allah’tan rahmet diler, hasta olanlara da geçmiş olsun diyorum. Böylesi önemli bir günde toplanarak ulusal bir mücadeleye katkı sunduğumuzu düşünüyorum. Aynı zamanda su, yerine bir başka şeyin ikame edilemeyeceği bir doğal kaynaktır. Günümüzde corona virüsünün bütün dünyayı tehdit ettiği bir dönemde, uzmanların önerdiği en iyi çözümün evde kalmak ve kişisel temizliğime dikkat etmemiz gerektiğidir.  Dolayısıyla evde kalacak olan vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu şey şu dönemde su dur. Bu sebeple kendi bölgemizde en azından 3 aylık dönemde su ücretlerinin konutlardan alınmaması ya da yüzde 50 indirim yapılmasını öneriyor ve daha öncesinde borcu sebebiyle suyu kesilmiş aboneler var ise de bunların derhal yeniden açılmasını talep ediyoruz.”

ÖDEYEMEYEN BÜYÜKŞEHİR’E BAŞVURSUN

CHP Grubu’nun önergesi reddedilirken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Suyu bedava yapmak israfı da getirir. İSU işletme mantığıyla yönetilmeli ve yatırımcı bir kuruluş olarak devam edebilmeli. Büyükşehir’de sosyal destek paketi oluşturup vatandaşa o şekilde destek olmak çok daha mantıklı. Su faturası ödeyebilir herkes su faturası ödesin. Sosyal desteği Büyükşehir üzerinden verelim. Yani vatandaşımız eğer bu faturası ödeyemiyorsa Büyükşehir’e başvursun. Su faturası ödeyemediğini biz tespit edelim. İhtiyacı olan vatandaşımızın su faturasını biz ödeyelim. Yani İSU fatura göndersin. İSU’yu yatırım yapamaz hizmet edemez hale getirmeyelim. Durumu olanlar ödemesini yapsın. Ödeyemeyenlere bizler destek olalım” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.