GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

TDED Gebze'den 'Şiir' Yarışması

Kültür-Sanat 15.01.2020 - 12:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

TDED Gebze'den 'Şiir' Yarışması

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Gebze Şubesi, “O Şiir Sensin” sloganıyla, ‘Liseliler arası şiir okuma yarışması’ düzenliyor. Başvurular 20 Ocak’ta başlayacak ve 20 Şubat’ta sona erecek. Başvurular, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Sultan Orhan Mahallesi’ndeki merkezine yapılacak. Başvuruların ardından 1 Mart 2020 Çarşamba günü saat 14.00’de dernek merkezinde yarı final gerçekleştirilecek. Sonrasında ise dereceye giren öğrenciler finalde yarışacaklar. Birinciye çeyrek altın, ikinciye gram altın ve üçüncüye de 150 lira para ödülü verilecek. Dernek tarafından yapılan açıklamada, edebi alanda yeni yetenekleri keşfetmek, ruh sancısı çeken gençlerimize bir "şiir ruhu" üflemek hedefiyle bu yarışmanın düzenlendiği belirtilirken, başvuruların dernekte görevli Mehmet Şensoy’a yapılması gerektiği belirtildi. YARIŞMA ŞARTLARI Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası sınırları içerisinde yer alan özel ya da resmi liselerde eğitim gören ya da bu ilçelerde ikamet edip açık lisede kayıtlı bulunanlar yarışmaya katılabilir. Yarışma; yarı final ve final olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır. Şiirin okunması 5 dakikadan uzun sürmemelidir. Şiiri ve şairini seçme hakkı yarışmacının kendisindedir. -Yarı finalde ilk 10’a kalan öğrenciler finale davet edilecek ve ilk 3’e giren öğrenciler burada ilan edilecektir. Yarı final, TDED Gebze Şubesinde, final ise Gebze Kültür merkezinde yapılacaktır. Yarışmanın 1.’sine Çeyrek altın, 2.’ncisine gram altın ve 3.’süne 150 TL takdim edilecektir. Başvurular TDED Gebze şubesine başvuru formu doldurularak şahsen yapılacaktır. Başvuru sırasında okunacak şiir de çıktı olarak derneğe teslim edilecektir. Kullanılan fon müziği yarışma günü yarışmacı tarafından getirilecektir.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Gebze Şubesi, “O Şiir Sensin” sloganıyla, ‘Liseliler arası şiir okuma yarışması’ düzenliyor. Başvurular 20 Ocak’ta başlayacak ve 20 Şubat’ta sona erecek. Başvurular, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği’nin Sultan Orhan Mahallesi’ndeki merkezine yapılacak.

Başvuruların ardından 1 Mart 2020 Çarşamba günü saat 14.00’de dernek merkezinde yarı final gerçekleştirilecek. Sonrasında ise dereceye giren öğrenciler finalde yarışacaklar. Birinciye çeyrek altın, ikinciye gram altın ve üçüncüye de 150 lira para ödülü verilecek. Dernek tarafından yapılan açıklamada, edebi alanda yeni yetenekleri keşfetmek, ruh sancısı çeken gençlerimize bir "şiir ruhu" üflemek hedefiyle bu yarışmanın düzenlendiği belirtilirken, başvuruların dernekte görevli Mehmet Şensoy’a yapılması gerektiği belirtildi.

YARIŞMA ŞARTLARI

Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası sınırları içerisinde yer alan özel ya da resmi liselerde eğitim gören ya da bu ilçelerde ikamet edip açık lisede kayıtlı bulunanlar yarışmaya katılabilir. Yarışma; yarı final ve final olmak üzere iki aşamadan oluşacaktır. Şiirin okunması 5 dakikadan uzun sürmemelidir. Şiiri ve şairini seçme hakkı yarışmacının kendisindedir. -Yarı finalde ilk 10’a kalan öğrenciler finale davet edilecek ve ilk 3’e giren öğrenciler burada ilan edilecektir. Yarı final, TDED Gebze Şubesinde, final ise Gebze Kültür merkezinde yapılacaktır. Yarışmanın 1.’sine Çeyrek altın, 2.’ncisine gram altın ve 3.’süne 150 TL takdim edilecektir. Başvurular TDED Gebze şubesine başvuru formu doldurularak şahsen yapılacaktır. Başvuru sırasında okunacak şiir de çıktı olarak derneğe teslim edilecektir. Kullanılan fon müziği yarışma günü yarışmacı tarafından getirilecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.