“Teknoloji Bankası tesadüf değil!”

Gebze 27.06.2019 - 17:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“Teknoloji Bankası tesadüf değil!”

Dijital Medeniyet Derneği tarafından düzenlenen ‘Eğitimde Dijital Dönüşüm’ Semineri’nde konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Teknoloji Bankası’nın Gebze’de kurulması tesadüf değil” dedi.

Dijital Medeniyet Derneği tarafından düzenlenen ‘Eğitimde Dijital Dönüşüm’ seminerleri Bilişim Vadisi’nde yapıldı. Seminere Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Dijital Medeniyet Derneği adına Halil İbrahim Altundağ, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, konuşmacılar ve dinleyiciler katıldı. Düzenlenen seminerde dernek adına açılış konuşmasını yapan Halil İbrahim Altundağ, dünya çağında yaşanan dijital dönüşüm süreçlerinin hızla sürdüğünü ülkemizin de bu alanda söz sahibi olma çabasında olduğunu belirterek dernek olarak medeniyet değerlerimizin de bu süreçlere dahil edilmesi gerektiğini ifade etti, Japonların ‘Toplum 5.0’ kavramının yanında bizim de kadim değerlerimiz ile bu süreçleri medeniyet kodlarımıza uygun kavramlar çerçevesinde gençliğimizi dijital medeniyetimizi inşa edecek özelliklerde yetiştirebileceğimizi ifade etti. SANAYİNİN BAŞKENTİ GEBZE Altundağ’ın ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaptı. Çiler, Dijital Medeniyet Kavramının da hayatımıza girdiğini ve bizi bunun gibi pek çok yeni kavramın beklediğini ifade etti, Çiler Yapay Zeka, Robot teknolojileri ve pek çok yenilikçi uygulamanın hayatımızı değiştireceğini ancak bunun da bir süreç olduğunu ifade etti. Çiler konuşmasında Gebze'nin dijital dönüşümdeki önemine işaret ederek Kocaeli’de bulunan 126 Ar-Ge merkezinin 106’sının, 15 Tasarım merkezinin tamamının Gebze’de olduğunu, 5 Teknoparktan 4’ünün Gebze’de olduğunu belirterek TÜBİTAK nezdinde bulunan Teknoloji Bankası’nın Gebze’de kurulmasının tesadüf olmadığını belirtti. Konuşmasının sonunda sanayi alanında şimdiye kadar beyaz yakalıları ve mavi yakalıları gördüğümüzü belirten Çiler, “Artık metal yakalıların zamanı geliyor, robot çalışanlara robot askerlere ve robot komutanlara hazırlıklı olmamız lazım” dedi. AÇIK ARA ÖNDEYİZ Seminerde son olarak Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, bir konuşma yaptı. Türkiye’de Dijital dönüşüm süreçlerinin çok daha ileri seviyelerde olabileceğini ifade eden Güler, Kocaeli bölgesinin ürettiği katma değer ile Türkiye’de ihracat, üretilen vergi, katma değerli üretim alanlarındaki tüm grafiklerde İstanbul’dan sonra ikinci sırada bulunduğunu, İstanbul’un 16 Milyon nüfusuna karşılık sadece 2 Milyonluk nüfus ile bu değerleri üreten Kocaeli insanının kişi başına baz alındığında tüm alanlarda açık ara lider olduğunu vurguladı. Gebze ve Kocaeli bölgesinde bulunan OSB’ler, AR-GE ve Tasarım merkezleri, TÜBİTAK ve yeni kurulan Bilişim Vadisi gibi kurumlarla tüm ülkemizin dijital dönüşümü için bölgenin önemini vurguladı.
Dijital Medeniyet Derneği tarafından düzenlenen ‘Eğitimde Dijital Dönüşüm’ Semineri’nde konuşan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, “Teknoloji Bankası’nın Gebze’de kurulması tesadüf değil” dedi.

Dijital Medeniyet Derneği tarafından düzenlenen ‘Eğitimde Dijital Dönüşüm’ seminerleri Bilişim Vadisi’nde yapıldı. Seminere Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler, Dijital Medeniyet Derneği adına Halil İbrahim Altundağ, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, konuşmacılar ve dinleyiciler katıldı. Düzenlenen seminerde dernek adına açılış konuşmasını yapan Halil İbrahim Altundağ, dünya çağında yaşanan dijital dönüşüm süreçlerinin hızla sürdüğünü ülkemizin de bu alanda söz sahibi olma çabasında olduğunu belirterek dernek olarak medeniyet değerlerimizin de bu süreçlere dahil edilmesi gerektiğini ifade etti, Japonların ‘Toplum 5.0’ kavramının yanında bizim de kadim değerlerimiz ile bu süreçleri medeniyet kodlarımıza uygun kavramlar çerçevesinde gençliğimizi dijital medeniyetimizi inşa edecek özelliklerde yetiştirebileceğimizi ifade etti.

SANAYİNİN BAŞKENTİ GEBZE

Altundağ’ın ardından Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler bir konuşma yaptı. Çiler, Dijital Medeniyet Kavramının da hayatımıza girdiğini ve bizi bunun gibi pek çok yeni kavramın beklediğini ifade etti, Çiler Yapay Zeka, Robot teknolojileri ve pek çok yenilikçi uygulamanın hayatımızı değiştireceğini ancak bunun da bir süreç olduğunu ifade etti. Çiler konuşmasında Gebze'nin dijital dönüşümdeki önemine işaret ederek Kocaeli’de bulunan 126 Ar-Ge merkezinin 106’sının, 15 Tasarım merkezinin tamamının Gebze’de olduğunu, 5 Teknoparktan 4’ünün Gebze’de olduğunu belirterek TÜBİTAK nezdinde bulunan Teknoloji Bankası’nın Gebze’de kurulmasının tesadüf olmadığını belirtti. Konuşmasının sonunda sanayi alanında şimdiye kadar beyaz yakalıları ve mavi yakalıları gördüğümüzü belirten Çiler, “Artık metal yakalıların zamanı geliyor, robot çalışanlara robot askerlere ve robot komutanlara hazırlıklı olmamız lazım” dedi.

AÇIK ARA ÖNDEYİZ

Seminerde son olarak Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, bir konuşma yaptı. Türkiye’de Dijital dönüşüm süreçlerinin çok daha ileri seviyelerde olabileceğini ifade eden Güler, Kocaeli bölgesinin ürettiği katma değer ile Türkiye’de ihracat, üretilen vergi, katma değerli üretim alanlarındaki tüm grafiklerde İstanbul’dan sonra ikinci sırada bulunduğunu, İstanbul’un 16 Milyon nüfusuna karşılık sadece 2 Milyonluk nüfus ile bu değerleri üreten Kocaeli insanının kişi başına baz alındığında tüm alanlarda açık ara lider olduğunu vurguladı. Gebze ve Kocaeli bölgesinde bulunan OSB’ler, AR-GE ve Tasarım merkezleri, TÜBİTAK ve yeni kurulan Bilişim Vadisi gibi kurumlarla tüm ülkemizin dijital dönüşümü için bölgenin önemini vurguladı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.