TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ POLİS UYGULAMASINDA YAKALANDI!

Kocaeli 05.10.2017 - 09:38, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELERİ POLİS UYGULAMASINDA YAKALANDI!

Silah ve patlayıcılarda parmak izi olan terör örgütü üyelerine ceza

Kocaeli'de, polis uygulamasında yakalanan PKK/KCK terör örgütü üyeliği ile suçlanan, Ankara ve Konya'da ele geçirilen patlayıcı madde ile mühimmatlarda parmak izleri bulunan Rıdvan G. 18 yıl 1 ay 15 gün, Selman Ç. ise 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kocaeli'de yol kontrolü sırasında gözaltına alındıktan sonra PKK/KCK üyesi oldukları, Konya ve Ankara'da bulunan patlayıcı maddelerde ve mühimmatlarda parmak izlerine rastlandığı belirlenen Rıdvan G. ve Selman Ç.'in Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Rıdvan G. ve Selman Ç.'in, Kürtçe yaptıkları savunmaları tercüman aracılığıyla Türkçe'ye çevrildi. Mahkeme heyeti, Rıdvan G.'i terör örgütü üyeliği suçundan 10 yıl, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, patlayıcı madde bulundurmak suçundan 5 yıl olmak üzere 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ve 15 bin TL para cezasına çarptırdı. Selman Ç. ise terör örgütü üyeliği suçundan 10 yıl, patlayıcı madde bulundurmak suçundan 5 yıl, izinsiz olarak sayı ve nitelik bakımından vahim olan ateşli silahları bulundurma suçundan 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 22 yıl 6 ay hapis cezasına ve 17 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. SLOGAN ATTILAR Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından Rıdvan G. ve Selman Ç., terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Salonda görevli jandarmaların müdahalesiyle sanıklar dışarıya çıkarttı. Duruşmanın ardından slogan atan sanıklar hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.  
Silah ve patlayıcılarda parmak izi olan terör örgütü üyelerine ceza

Kocaeli'de, polis uygulamasında yakalanan PKK/KCK terör örgütü üyeliği ile suçlanan, Ankara ve Konya'da ele geçirilen patlayıcı madde ile mühimmatlarda parmak izleri bulunan Rıdvan G. 18 yıl 1 ay 15 gün, Selman Ç. ise 22 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kocaeli'de yol kontrolü sırasında gözaltına alındıktan sonra PKK/KCK üyesi oldukları, Konya ve Ankara'da bulunan patlayıcı maddelerde ve mühimmatlarda parmak izlerine rastlandığı belirlenen Rıdvan G. ve Selman Ç.'in Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Rıdvan G. ve Selman Ç.'in, Kürtçe yaptıkları savunmaları tercüman aracılığıyla Türkçe'ye çevrildi. Mahkeme heyeti, Rıdvan G.'i terör örgütü üyeliği suçundan 10 yıl, terör örgütü propagandası yapmak suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, patlayıcı madde bulundurmak suçundan 5 yıl olmak üzere 18 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası ve 15 bin TL para cezasına çarptırdı. Selman Ç. ise terör örgütü üyeliği suçundan 10 yıl, patlayıcı madde bulundurmak suçundan 5 yıl, izinsiz olarak sayı ve nitelik bakımından vahim olan ateşli silahları bulundurma suçundan 7 yıl 6 ay olmak üzere toplam 22 yıl 6 ay hapis cezasına ve 17 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı.

SLOGAN ATTILAR

Mahkeme heyetinin kararını açıklamasının ardından Rıdvan G. ve Selman Ç., terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan lehine slogan attı. Salonda görevli jandarmaların müdahalesiyle sanıklar dışarıya çıkarttı. Duruşmanın ardından slogan atan sanıklar hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.