Terörist FETÖ'den skandal mektup!

09.05.2017 - 07:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Terörist FETÖ'den skandal mektup!

FETÖ'nün ABD'de faaliyet gösteren kurumlarından Dayton Türk-Amerikan Toplumu, üyelerine gönderdiği yazıda, ABD Kongre üyelerine "Türkiye aleyhtarı unsurlar içeren" bir mektup göndermelerini talep etti. Söz konusu skandal mektupta ABD ordusundan "bizim ordumuz" diye söz edilirken, Türkiye'nin "PYD/PKK unsurlarını bombalamasından rahatsız olunduğu" da belirtildi

Fetullahçı Terör Örgünün (FETÖ) ABD'de faaliyet  gösteren kurumlarından Dayton Türk-Amerikan Toplumu, üyelerine gönderdiği skandal  yazıda, ABD Kongre üyelerine "Türkiye aleyhtarı unsurlar içeren" bir mektup  göndermelerini ve Türkiye'yi şikayet etmelerini talep etti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde FETÖ'nün  ABD ayağında faaliyet gösteren kurumlar, bir skandala daha imza attı. Ohio eyaletinde faaliyet gösteren FETÖ bağlantılı Dayton Türk-Amerikan  Toplumu, tüm eyaletteki üyelerine gönderdiği bir elektronik posta ile, Türkiye'yi  şikayet eden ve birçok iftira içeren bir mektubu ABD Kongre üyelerine  göndermelerini istedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme  kararından duyulan rahatsızlığın vurgulandığı mektupta, "16 Nisan'daki Anayasa  değişikliği referandumundan sonra Türkiye'deki durumun daha kötüye gittiği" ve  "Trump yönetiminin bu konuda uyarılması" gerektiği iddia edildi. PYD/PKK'nın vurulmasından "rahatsızlar" Türkiye'nin "İslami eğilimli otoriter bir rejime dönüştüğü" savunulan  mektupta, FETÖ mensupları ABD Kongresi üyelerine, "Erdoğan, bizim ordumuzla  birlikte DEAŞ teröristlerine karşı başarılı bir mücadele yürüten ve Amerika'nın  Suriye'deki en iyi dostları olan Kürtleri (PYD/PKK) bombalamaktan imtina  etmiyor." şeklinde seslendi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok üyesi firari olarak ABD'de  yaşayan FETÖ, Türkiye'nin örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili  çabalarını kongre ve yerel siyasi unsurlar nezdinde zayıflatmak için Amerikalı  siyasetçilerin seçim kampanyalarına bağışta bulunmak başta olmak üzere çeşitli  adımlar atıyor. Yeni ortaya çıkan bu mektubun da, bu çabaların bir parçası olduğu  değerlendirmesi yapılıyor. Geçen eylül ayında ABD'deki FETÖ yapılanmasının Washington Strategy  Group Inc. adıyla yeni bir lobi şirketi kurduğu ve Trump yönetimine yakınlaşmak  için yeni yollar aradığı ortaya çıkmıştı.
FETÖ'nün ABD'de faaliyet gösteren kurumlarından Dayton Türk-Amerikan Toplumu, üyelerine gönderdiği yazıda, ABD Kongre üyelerine "Türkiye aleyhtarı unsurlar içeren" bir mektup göndermelerini talep etti. Söz konusu skandal mektupta ABD ordusundan "bizim ordumuz" diye söz edilirken, Türkiye'nin "PYD/PKK unsurlarını bombalamasından rahatsız olunduğu" da belirtildi

Fetullahçı Terör Örgünün (FETÖ) ABD'de faaliyet  gösteren kurumlarından Dayton Türk-Amerikan Toplumu, üyelerine gönderdiği skandal  yazıda, ABD Kongre üyelerine "Türkiye aleyhtarı unsurlar içeren" bir mektup  göndermelerini ve Türkiye'yi şikayet etmelerini talep etti. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti öncesinde FETÖ'nün  ABD ayağında faaliyet gösteren kurumlar, bir skandala daha imza attı.

Ohio eyaletinde faaliyet gösteren FETÖ bağlantılı Dayton Türk-Amerikan  Toplumu, tüm eyaletteki üyelerine gönderdiği bir elektronik posta ile, Türkiye'yi  şikayet eden ve birçok iftira içeren bir mektubu ABD Kongre üyelerine  göndermelerini istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme  kararından duyulan rahatsızlığın vurgulandığı mektupta, "16 Nisan'daki Anayasa  değişikliği referandumundan sonra Türkiye'deki durumun daha kötüye gittiği" ve  "Trump yönetiminin bu konuda uyarılması" gerektiği iddia edildi.

PYD/PKK'nın vurulmasından "rahatsızlar"

Türkiye'nin "İslami eğilimli otoriter bir rejime dönüştüğü" savunulan  mektupta, FETÖ mensupları ABD Kongresi üyelerine, "Erdoğan, bizim ordumuzla  birlikte DEAŞ teröristlerine karşı başarılı bir mücadele yürüten ve Amerika'nın  Suriye'deki en iyi dostları olan Kürtleri (PYD/PKK) bombalamaktan imtina  etmiyor." şeklinde seslendi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra birçok üyesi firari olarak ABD'de  yaşayan FETÖ, Türkiye'nin örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili  çabalarını kongre ve yerel siyasi unsurlar nezdinde zayıflatmak için Amerikalı  siyasetçilerin seçim kampanyalarına bağışta bulunmak başta olmak üzere çeşitli  adımlar atıyor. Yeni ortaya çıkan bu mektubun da, bu çabaların bir parçası olduğu  değerlendirmesi yapılıyor.

Geçen eylül ayında ABD'deki FETÖ yapılanmasının Washington Strategy  Group Inc. adıyla yeni bir lobi şirketi kurduğu ve Trump yönetimine yakınlaşmak  için yeni yollar aradığı ortaya çıkmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.