TFF kararını verdi!

Spor 02.07.2020 - 10:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

TFF kararını verdi!

TFF ve Süper Lig kulüpleri bir araya geldi, yabancı sayısının üç yıl içinde kademeli olarak 14’ten 8’e indirilmesi konuşuldu. Bir dahaki toplantıya A Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş de katılacak ve durum kesinlik kazanacak. Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde dün Riva’da Süper Lig kulüpleriyle kritik bir toplantı yaptı, takımlar yabancı sayısının kademeli olarak düşürülmesini görüştü.  Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in dışında, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Galatasaray AŞ yöneticisi Oytun Özer toplantıda yer aldı, diğer başkanlar ise video konferans yoluyla toplantıya katıldı. KADEMELİ OLARAK DÜŞÜRÜLECEK Toplantının ana gündemi yabancı sayısı oldu. Mevcut 14 yabancılı sistemin kademeli olarak düşürülmesi konuşuldu. Buna göre ilk yıl 12 (8 sahada, 4 kenarda), sonra 10 (8 sahada, 2 kenarda) ve üçüncü yıl sonunda 8 (6 sahada, 2 kulübede) yabancı benimsendi. Bununla birlikte statüde yapılacak değişiklikle birlikte ekiplere ilk 11’lerinde alt yapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu da dile getirildi. Kulüplere ve A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’e, bu konuda çalışma yapmaları için süre verildi. TRANSFER DÖNEMİ 5 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR Ligin başlangıç tarihi konusunda da bir ayrım yaşandı. Kulüpler liglerin 11 Eylül’de başlamasını isterken, Futbol Federasyonu ise planlamasını 28 Ağustos olarak yaptı. Şenol Güneş’in, Euro 2021 öncesinde iki hazırlık maçı oynamak için liglerin nisan sonunda bitmesini istediği ifade edildi.  Transfer döneminin de 5 Ağustos-5 Ekim arasında olması planlandı.  Bir sonraki toplantıya Teknik Direktör Şenol Güneş’in de katılacağı ve bunun sonrasında nihai kararların alınacağı belirtildi.  DİGİTURK’TEN İNDİRİM TALEBİ  Yayıncı kuruluş ödemeleri de toplantı gündeminde yer alan ayrı bir madde oldu. Digiturk yöneticileri, pandemi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek indirim talebinde bulundu. Kulüpler bu durumu kendi aralarında görüşerek kararlarını aktaracak.

TFF ve Süper Lig kulüpleri bir araya geldi, yabancı sayısının üç yıl içinde kademeli olarak 14’ten 8’e indirilmesi konuşuldu. Bir dahaki toplantıya A Milli Takımlar Teknik Direktörü Şenol Güneş de katılacak ve durum kesinlik kazanacak. Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezon hazırlıkları çerçevesinde dün Riva’da Süper Lig kulüpleriyle kritik bir toplantı yaptı, takımlar yabancı sayısının kademeli olarak düşürülmesini görüştü.  Kulüpler Birliği Vakfı ve Göztepe Başkanı Mehmet Sepil’in dışında, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Galatasaray AŞ yöneticisi Oytun Özer toplantıda yer aldı, diğer başkanlar ise video konferans yoluyla toplantıya katıldı.

KADEMELİ OLARAK DÜŞÜRÜLECEK

Toplantının ana gündemi yabancı sayısı oldu. Mevcut 14 yabancılı sistemin kademeli olarak düşürülmesi konuşuldu. Buna göre ilk yıl 12 (8 sahada, 4 kenarda), sonra 10 (8 sahada, 2 kenarda) ve üçüncü yıl sonunda 8 (6 sahada, 2 kulübede) yabancı benimsendi. Bununla birlikte statüde yapılacak değişiklikle birlikte ekiplere ilk 11’lerinde alt yapıdan oyuncu bulundurma zorunluluğu da dile getirildi. Kulüplere ve A Milli Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş’e, bu konuda çalışma yapmaları için süre verildi.

TRANSFER DÖNEMİ 5 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Ligin başlangıç tarihi konusunda da bir ayrım yaşandı. Kulüpler liglerin 11 Eylül’de başlamasını isterken, Futbol Federasyonu ise planlamasını 28 Ağustos olarak yaptı. Şenol Güneş’in, Euro 2021 öncesinde iki hazırlık maçı oynamak için liglerin nisan sonunda bitmesini istediği ifade edildi.  Transfer döneminin de 5 Ağustos-5 Ekim arasında olması planlandı.  Bir sonraki toplantıya Teknik Direktör Şenol Güneş’in de katılacağı ve bunun sonrasında nihai kararların alınacağı belirtildi. 

DİGİTURK’TEN İNDİRİM TALEBİ 

Yayıncı kuruluş ödemeleri de toplantı gündeminde yer alan ayrı bir madde oldu. Digiturk yöneticileri, pandemi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek indirim talebinde bulundu. Kulüpler bu durumu kendi aralarında görüşerek kararlarını aktaracak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.