TOLTAR’DAN KÖMÜRCÜLER AÇIKLAMASI

Dilovası 25.09.2016 - 11:19, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

TOLTAR’DAN KÖMÜRCÜLER AÇIKLAMASI

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, son günlerde Kömürcüler İhtisas OSB hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, son günlerde Kömürcüler İhtisas OSB hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Toltar yaptığı açıklama da, “Çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen, doğal sularımızın ve bitkilerimizin biyolojik dokusunu bozan, yoğun kömür tozu ve havadaki partikül oranının insan ve çevre sağlığına zarar verdiği iddiaları doğrultusunda Kömürcüler İhtisas OSB ile ekiplerimiz tarafından yoğun çalışmalarımız başlamıştır. İlgili sanayi kuruluşları uyarılmış, üretim sistemi denetlenmiş ve teknik sulama sistemlerinin kontrolü tarafımızca yapılıp yetkililere bildirilmiştir.” Dedi. ÇEVRE SAĞLIĞINI KORUMAK BAŞLICA GÖREVİMİZ Son günlerde halkımızın yoğun talep ve şikayetleri üzere çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen, doğal sularımızın ve bitkilerimizin biyolojik dokusunu bozan, yoğun kömür tozu ve havadaki partikül oranının insan ve çevre sağlığına zarar verdiği, tahribata sebep olduğu iddiaları sonucunda Kömürcüler İhtisas OSB ile birlikte ekiplerimiz tarafından yoğun çalışmalarımız başlamış olup ilgili sanayi kuruluşları uyarılmış, üretim sistemi denetlenmiş ve teknik sulama sistemlerinin kontrolü tarafımızca yapılıp yetkililere bildirilmiştir. Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğümüzce ilçemizde yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı ortak olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Çevre sağlığını korumak ve çevrenin kirlenmesini önlemek hem devletimizin hem de vatandaşlarmızın asli görevidir. EN AĞIR CEZAİ İŞLEMLER UYGULANIYOR VE UYGULANMAYA DEVAM EDECEK Bu kapsamda halen devam eden çalışmalarımız sonucunda İnsanımıza ve çevreye zarar veren kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında, yetkili kurumlar tarafından cezai işlemler en ağır şekilde uygulandığını ve uygulanmaya devam edeceğini özellikle bildirmek isterim. Yaşadığımız doğayı ve çevremizi kimsenin kirletmeye hakkının olmadığı, bu konuda vatandaşlarımızın, Dilovalı Hemşerilerimin yanında olduğumuzu, çevremize ve sağlığımıza zarar veren hiçbir kişi yada kuruma asla ve asla müsaade etmeyeceğimizi, müsama göstermeyeceğimizi ve konuda gerekli önleyici ve düzenleyici tedbirler alınması için, ne gerekiyorsa yapacağımızı ve halkımızın yanında olduğumuz hususunda karalılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum. HİÇ KİMSE SİYASİ MALZEME ÇIKARMASIN Söz konusu İnsan ve çevre sağlığı olunca hiç kimsenin bu konuda siyasi malzeme çıkarmaması gerektiğini de özellikle belirtmek istiyorum. Bizler, Valiliğimizle, Büyükşehir Belediyemizle, Kaymakamlığımızla, STK'larımızla, Muhtarlarımızla insan ve çevre sağlığına zarar veren kişi, kurum ve kuruluşlarla mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Halk ve çevre sağlığı konusunda gözlem ve takiplerimiz devam edecektir. Söz konusu insan ve çevre sağlığıysa hiçbir kişi ve kurum vazgeçilmez değildir. Tüm Kamuoyuna Saygılarımla Duyurulur.” Dedi.
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, son günlerde Kömürcüler İhtisas OSB hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı.

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, son günlerde Kömürcüler İhtisas OSB hakkında çıkan haberlerle ilgili açıklama yaptı. Toltar yaptığı açıklama da, “Çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen, doğal sularımızın ve bitkilerimizin biyolojik dokusunu bozan, yoğun kömür tozu ve havadaki partikül oranının insan ve çevre sağlığına zarar verdiği iddiaları doğrultusunda Kömürcüler İhtisas OSB ile ekiplerimiz tarafından yoğun çalışmalarımız başlamıştır. İlgili sanayi kuruluşları uyarılmış, üretim sistemi denetlenmiş ve teknik sulama sistemlerinin kontrolü tarafımızca yapılıp yetkililere bildirilmiştir.” Dedi.

ÇEVRE SAĞLIĞINI KORUMAK BAŞLICA GÖREVİMİZ

Son günlerde halkımızın yoğun talep ve şikayetleri üzere çevre sağlığını olumsuz yönde etkileyen, doğal sularımızın ve bitkilerimizin biyolojik dokusunu bozan, yoğun kömür tozu ve havadaki partikül oranının insan ve çevre sağlığına zarar verdiği, tahribata sebep olduğu iddiaları sonucunda Kömürcüler İhtisas OSB ile birlikte ekiplerimiz tarafından yoğun çalışmalarımız başlamış olup ilgili sanayi kuruluşları uyarılmış, üretim sistemi denetlenmiş ve teknik sulama sistemlerinin kontrolü tarafımızca yapılıp yetkililere bildirilmiştir. Kocaeli Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Daire Başkanlığı, Dilovası Kaymakamlığı ve Dilovası Belediyesi Çevre Kontrol ve Koruma Müdürlüğümüzce ilçemizde yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı ortak olarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Çevre sağlığını korumak ve çevrenin kirlenmesini önlemek hem devletimizin hem de vatandaşlarmızın asli görevidir.

EN AĞIR CEZAİ İŞLEMLER UYGULANIYOR VE UYGULANMAYA DEVAM EDECEK

Bu kapsamda halen devam eden çalışmalarımız sonucunda İnsanımıza ve çevreye zarar veren kişi, kurum ve kuruluşlar hakkında, yetkili kurumlar tarafından cezai işlemler en ağır şekilde uygulandığını ve uygulanmaya devam edeceğini özellikle bildirmek isterim. Yaşadığımız doğayı ve çevremizi kimsenin kirletmeye hakkının olmadığı, bu konuda vatandaşlarımızın, Dilovalı Hemşerilerimin yanında olduğumuzu, çevremize ve sağlığımıza zarar veren hiçbir kişi yada kuruma asla ve asla müsaade etmeyeceğimizi, müsama göstermeyeceğimizi ve konuda gerekli önleyici ve düzenleyici tedbirler alınması için, ne gerekiyorsa yapacağımızı ve halkımızın yanında olduğumuz hususunda karalılığımızı bir kez daha vurgulamak istiyorum.

HİÇ KİMSE SİYASİ MALZEME ÇIKARMASIN

Söz konusu İnsan ve çevre sağlığı olunca hiç kimsenin bu konuda siyasi malzeme çıkarmaması gerektiğini de özellikle belirtmek istiyorum. Bizler, Valiliğimizle, Büyükşehir Belediyemizle, Kaymakamlığımızla, STK'larımızla, Muhtarlarımızla insan ve çevre sağlığına zarar veren kişi, kurum ve kuruluşlarla mücadele ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Halk ve çevre sağlığı konusunda gözlem ve takiplerimiz devam edecektir. Söz konusu insan ve çevre sağlığıysa hiçbir kişi ve kurum vazgeçilmez değildir. Tüm Kamuoyuna Saygılarımla Duyurulur.” Dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.