Toplu taşıma 10 Temmuz'a kadar bedava

07.07.2015 - 13:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Toplu taşıma 10 Temmuz'a kadar bedava

Toplu taşıma 10 Temmuz'a kadar bedava olacak.

Yunanistan Bankalar Birliği, bankaların 9 Temmuz'a kadar kapalı olacağını duyurdu. Ayrıca Yunanistan Altyapı, Ulaşım ve Ağlar Bakanlığı, ülkenin başkenti Atina'da nakit sıkıntısını hafifletmek için toplu taşıma araçlarının 10 Temmuz'a kadar ücretsiz hizmet vermeye devam edeceğini duyurdu. Avrupa Merkez Bankasının Yunan bankalarına verdiği acil likidite desteğini mevcut seviyede tutma kararının ardından Yunan hükümeti, sermaye kontrolleri uygulayarak, Yunan bankalarının 7 Temmuz'a kadar kapalı kalacağını açıklamıştı. Ancak Bankalar Birliği bu süreyi iki gün daha uzattı. Yunan bankaları, bugün ve yarın da kapalı olacak. Birlik, para çekme makinelerinden çekilecek günlük para limitinin de 60 avro olarak devam ettiğini açıkladı. Yunanistan'da bazı devlet bankaları sadece Elektronik Fon Transferi için kimi bölgelerde açık tutuluyor. KUYRUKLAR DEVAM EDİYOR Bugün, Yunanlılar para çekmek için bankaların para çekme makineleri önünde yine kuyruklar oluşturdu. Yunanistan merkez bankası ve özel bankaların, para çekme makinelerdeki stokların bitmemesi için büyük çaba sarf ettiği belirtiliyor. Yunan halkının Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'dan (IMF) oluşan kreditörlerin anlaşma planına yüzde 61 oranla "hayır" demesinin ardından bütün gözler Avrupa'dan gelecek haberlere kilitlendi. AA'ya konuşan bir banka görevlisi, "Bugün banka sadece elektronik transfer yapmak isteyen müşterilere hizmet vermek için açık olacak. Para çekme makinelerinden sadece 60 avro çekilebiliyor. Yabancı kart sahipleri bundan etkilenmeyecek. Banka gişesinden para çekilmesine izin vermiyoruz. Zaten sermaye kontrolleri var" ifadelerini kullandı. 10 TEMMUZ'A KADAR ÜCRETSİZ Yunanistan Altyapı, Ulaşım ve Ağlar Bakanlığı, ülkenin başkenti Atina'da nakit sıkıntısını hafifletmek için toplu taşıma araçlarının 10 Temmuz'a kadar ücretsiz hizmet vermeye devam edeceğini duyurdu. Bu arada Avrupa Merkez Bankasının, Yunan bankalarının likidite imkanı için belirlediği teminat koşullarını sıkılaştırma kararının ardından, bugün yapılacak Avro Bölgesi Liderler Zirvesinde Yunan hükümetine kreditörlerin anlaşma planını kabul etmesi için baskısını artırarak devam ettirdiği bildirildi. Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin, Yunan bankalarının likidite probleminin yanında, sürdürülebilirlik problemiyle de karşı karşıya kalabileceğine işaret ettiği ifade edildi. Yunan bankalarının yetkilileri, ülkenin geri dönülemez bir yola girdiğine dikkati çekerek, Syriza hükümetinin kreditörle acil bir anlaşma yapmaması durumunda bankların batma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtiyor
Toplu taşıma 10 Temmuz'a kadar bedava olacak.

Yunanistan Bankalar Birliği, bankaların 9 Temmuz'a kadar kapalı olacağını duyurdu. Ayrıca Yunanistan Altyapı, Ulaşım ve Ağlar Bakanlığı, ülkenin başkenti Atina'da nakit sıkıntısını hafifletmek için toplu taşıma araçlarının 10 Temmuz'a kadar ücretsiz hizmet vermeye devam edeceğini duyurdu.

Avrupa Merkez Bankasının Yunan bankalarına verdiği acil likidite desteğini mevcut seviyede tutma kararının ardından Yunan hükümeti, sermaye kontrolleri uygulayarak, Yunan bankalarının 7 Temmuz'a kadar kapalı kalacağını açıklamıştı. Ancak Bankalar Birliği bu süreyi iki gün daha uzattı. Yunan bankaları, bugün ve yarın da kapalı olacak. Birlik, para çekme makinelerinden çekilecek günlük para limitinin de 60 avro olarak devam ettiğini açıkladı. Yunanistan'da bazı devlet bankaları sadece Elektronik Fon Transferi için kimi bölgelerde açık tutuluyor.

KUYRUKLAR DEVAM EDİYOR

Bugün, Yunanlılar para çekmek için bankaların para çekme makineleri önünde yine kuyruklar oluşturdu. Yunanistan merkez bankası ve özel bankaların, para çekme makinelerdeki stokların bitmemesi için büyük çaba sarf ettiği belirtiliyor. Yunan halkının Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'dan (IMF) oluşan kreditörlerin anlaşma planına yüzde 61 oranla "hayır" demesinin ardından bütün gözler Avrupa'dan gelecek haberlere kilitlendi. AA'ya konuşan bir banka görevlisi, "Bugün banka sadece elektronik transfer yapmak isteyen müşterilere hizmet vermek için açık olacak. Para çekme makinelerinden sadece 60 avro çekilebiliyor. Yabancı kart sahipleri bundan etkilenmeyecek. Banka gişesinden para çekilmesine izin vermiyoruz. Zaten sermaye kontrolleri var" ifadelerini kullandı.

10 TEMMUZ'A KADAR ÜCRETSİZ

Yunanistan Altyapı, Ulaşım ve Ağlar Bakanlığı, ülkenin başkenti Atina'da nakit sıkıntısını hafifletmek için toplu taşıma araçlarının 10 Temmuz'a kadar ücretsiz hizmet vermeye devam edeceğini duyurdu. Bu arada Avrupa Merkez Bankasının, Yunan bankalarının likidite imkanı için belirlediği teminat koşullarını sıkılaştırma kararının ardından, bugün yapılacak Avro Bölgesi Liderler Zirvesinde Yunan hükümetine kreditörlerin anlaşma planını kabul etmesi için baskısını artırarak devam ettirdiği bildirildi. Avrupa Merkez Bankası yetkililerinin, Yunan bankalarının likidite probleminin yanında, sürdürülebilirlik problemiyle de karşı karşıya kalabileceğine işaret ettiği ifade edildi. Yunan bankalarının yetkilileri, ülkenin geri dönülemez bir yola girdiğine dikkati çekerek, Syriza hükümetinin kreditörle acil bir anlaşma yapmaması durumunda bankların batma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağını belirtiyor

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.