Törk’ten o habere kınama

Siyaset 02.02.2020 - 13:40, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Törk’ten o habere kınama

CHP Darıca Belediye Başkan Adayı siyasetçi Yakup Törk’ten geçtiğimiz günlerde kendisi adına yapılan haberlerle ilgili açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli basınında yer alan habere dair bir basın açıklaması yayımlayan Törk’ün açıklaması şu şekilde; “27 Ocak 2020 pazartesi günü Kocaeli Barış Gazetesi’nde şahsım ve şirketim adına yayınlanan bir haberin oldukça hassas bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde tamamen saldırı ve itham altında bırakıcı bir dil ile kaleme alındığını görmekten üzüntü duyduğumu dile getirmek istiyorum. Bahsi geçen haber içeriğinde ele alınan konu 26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depreme ithafen ülkemizin deprem gerçeğini tekrar hatırlatmak ve depreme dayanıklı konutların tercih edilmesine yönelik yaptığımız bir kurumsal bir reklamı Elazığ Depremiyle bağdaştırarak, içimizin yandığı bu günlerde çarpıtma haber olarak yayınlamak gazeteciliğin ve insanlığın ahlaki sınırları dışındadır. Şirketimizin sosyal medya hesaplarında paylaştığımız Elazığ Depremi ile alakalı paylaşımı görmemezlikten gelerek hiç bir kayıp yaşanmamış 26 Eylül İstanbul depremiyle bağdaştırmak kamuoyunu yanıltmak, şahsımı hedef göstermek ve şirketimin itibarına zarar verme amacından başka bir şey değildir. POPÜLARİTE KAZANMAK ADINA ÇARPITILIYOR Sözlerini sürdüren Törk, “Onurlu ve saygın gazetecilik mesleğini sadece ilgi görmek ve şahsım üzerinden popülarite kazanmak adına çarpıtma haberle lekelemek hiç etik bir duruş değildir. Gazeteci arkadaşlarımızın gündemlerinde yer alması gereken konuların deprem vergileri, inşaatların denetimleri, deprem toplanma alanları, kentsel dönüşümün esaslı bir şekilde yürütülmesi konularında belediyelerin ve hükümetin çalışmaları ile alakalı toplumu aydınlatacak haberler yayımlaması gerekirken, böylesine yersiz ve çarpıtma bir yönteme başvurmayı neden tercih ettiklerini anlamak akıldışıdır. Yaşının ve mesleki kariyerinin heyecanına kapılarak ilgi görmek adına yaptığını düşündüğüm bu çarpıtma haberden dolayı genç kardeşimizi sadece kınıyor, şirketim ve şahsıma yönelik yaptığı bu yanıltıcı haberden dolayı kendisini affettiğimi dile getirmek istiyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

CHP Darıca Belediye Başkan Adayı siyasetçi Yakup Törk’ten geçtiğimiz günlerde kendisi adına yapılan haberlerle ilgili açıklama geldi. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli basınında yer alan habere dair bir basın açıklaması yayımlayan Törk’ün açıklaması şu şekilde; “27 Ocak 2020 pazartesi günü Kocaeli Barış Gazetesi’nde şahsım ve şirketim adına yayınlanan bir haberin oldukça hassas bir dönemden geçtiğimiz bu günlerde tamamen saldırı ve itham altında bırakıcı bir dil ile kaleme alındığını görmekten üzüntü duyduğumu dile getirmek istiyorum. Bahsi geçen haber içeriğinde ele alınan konu 26 Eylül 2019 tarihinde İstanbul’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depreme ithafen ülkemizin deprem gerçeğini tekrar hatırlatmak ve depreme dayanıklı konutların tercih edilmesine yönelik yaptığımız bir kurumsal bir reklamı Elazığ Depremiyle bağdaştırarak, içimizin yandığı bu günlerde çarpıtma haber olarak yayınlamak gazeteciliğin ve insanlığın ahlaki sınırları dışındadır. Şirketimizin sosyal medya hesaplarında paylaştığımız Elazığ Depremi ile alakalı paylaşımı görmemezlikten gelerek hiç bir kayıp yaşanmamış 26 Eylül İstanbul depremiyle bağdaştırmak kamuoyunu yanıltmak, şahsımı hedef göstermek ve şirketimin itibarına zarar verme amacından başka bir şey değildir.

POPÜLARİTE KAZANMAK ADINA ÇARPITILIYOR

Sözlerini sürdüren Törk, “Onurlu ve saygın gazetecilik mesleğini sadece ilgi görmek ve şahsım üzerinden popülarite kazanmak adına çarpıtma haberle lekelemek hiç etik bir duruş değildir. Gazeteci arkadaşlarımızın gündemlerinde yer alması gereken konuların deprem vergileri, inşaatların denetimleri, deprem toplanma alanları, kentsel dönüşümün esaslı bir şekilde yürütülmesi konularında belediyelerin ve hükümetin çalışmaları ile alakalı toplumu aydınlatacak haberler yayımlaması gerekirken, böylesine yersiz ve çarpıtma bir yönteme başvurmayı neden tercih ettiklerini anlamak akıldışıdır. Yaşının ve mesleki kariyerinin heyecanına kapılarak ilgi görmek adına yaptığını düşündüğüm bu çarpıtma haberden dolayı genç kardeşimizi sadece kınıyor, şirketim ve şahsıma yönelik yaptığı bu yanıltıcı haberden dolayı kendisini affettiğimi dile getirmek istiyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.