19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜBİTAK’ın akademik dergileri rağbet görüyor

27.06.2019 - 17:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TÜBİTAK’ın akademik dergileri rağbet görüyor

Web of Science’ın her yıl, bir önceki yılın verilerine göre hazırladığı etki faktörü sonuçları açıklandı.  Buna göre, Turkish Journal of Agriculture and Forestry tüm dünyada Türkiye kaynaklı dergiler arasında etki faktörü en yüksek ilk üç dergi arasına girdi. Web of Science’ın yayımladığı 2018 yılı verilerine göre derginin etki faktörü 1,434’den 1,731’e yükseldi. Dergilerde yayımlanan makalelerin aldığı ortalama atıf sayısına göre belirlenen ve dergilerin akademik dünyadaki saygınlığı bakımından önemli bir veri olan etki faktörü TÜBİTAK akademik dergilerinin büyük çoğunluğunda, bir önceki yıla göre artış gösterdi.  Bunun yanı sıra, TÜBİTAK akademik dergilerinin son yıllarda dünya çapındaki önemli tarama kaynaklarındaki görünürlüğü de giderek artıyor. Nitekim, sağlık ve yaşam bilimleri alanında tüm dünyada yaygın şekilde kullanılan PubMed’e giren Turkish Journal of Medical Sciences’ın ardından, bu yıl Turkish Journal of Biology de PubMed’de taranmaya başladı. TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR Araştırma kültürünün geliştirilmesini amaçlayan ve akademik dünyadaki saygınlığı hızla artan TÜBİTAK akademik dergileri farklı disiplinlerden 11 adet hakemli bilimsel dergiden oluşuyor. Dergiler SCI-E ve PubMed de dahil olmak üzere birçok önemli indeks tarafından taranıyor. Dünyanın her yerinden araştırmacılar, açık erişimli olan TÜBİTAK akademik dergilerine hem makale gönderebiliyor hem de dergilerin tüm sayılarına ücretsiz ulaşabiliyor. Dergilere gönderilen bilimsel makaleler üniversitelerden araştırmacıların oluşturduğu editörler kurulu ve hakemler tarafından titizlikle değerlendiriliyor.

Web of Science’ın her yıl, bir önceki yılın verilerine göre hazırladığı etki faktörü sonuçları açıklandı.  Buna göre, Turkish Journal of Agriculture and Forestry tüm dünyada Türkiye kaynaklı dergiler arasında etki faktörü en yüksek ilk üç dergi arasına girdi. Web of Science’ın yayımladığı 2018 yılı verilerine göre derginin etki faktörü 1,434’den 1,731’e yükseldi. Dergilerde yayımlanan makalelerin aldığı ortalama atıf sayısına göre belirlenen ve dergilerin akademik dünyadaki saygınlığı bakımından önemli bir veri olan etki faktörü TÜBİTAK akademik dergilerinin büyük çoğunluğunda, bir önceki yıla göre artış gösterdi.  Bunun yanı sıra, TÜBİTAK akademik dergilerinin son yıllarda dünya çapındaki önemli tarama kaynaklarındaki görünürlüğü de giderek artıyor. Nitekim, sağlık ve yaşam bilimleri alanında tüm dünyada yaygın şekilde kullanılan PubMed’e giren Turkish Journal of Medical Sciences’ın ardından, bu yıl Turkish Journal of Biology de PubMed’de taranmaya başladı.

TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLİYOR

Araştırma kültürünün geliştirilmesini amaçlayan ve akademik dünyadaki saygınlığı hızla artan TÜBİTAK akademik dergileri farklı disiplinlerden 11 adet hakemli bilimsel dergiden oluşuyor. Dergiler SCI-E ve PubMed de dahil olmak üzere birçok önemli indeks tarafından taranıyor. Dünyanın her yerinden araştırmacılar, açık erişimli olan TÜBİTAK akademik dergilerine hem makale gönderebiliyor hem de dergilerin tüm sayılarına ücretsiz ulaşabiliyor. Dergilere gönderilen bilimsel makaleler üniversitelerden araştırmacıların oluşturduğu editörler kurulu ve hakemler tarafından titizlikle değerlendiriliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.