19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜBİTAK MAM’a bir belge daha!

Gebze 08.05.2020 - 10:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

TÜBİTAK MAM’a bir belge daha!

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında, gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı. TÜBİTAK MAM’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2005 yılından bu yana uygulanmakta olan TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kapsamında atık yönetimi faaliyetlerini yürütmekte olan TÜBİTAK MAM Sıfır Atık Çalışma Ekibi’nin katkıları ile çıkan atıkların oluşumunun azaltılması, doğa dostu ürün kullanımı ve atıkların ayrıştırılarak toplanması, geri dönüşüme gönderilmesi konularında gereken iyileştirmeleri gerçekleştirmiştir. ‘SIFIR ATIK’I YAŞAM ŞEKLİNE DÖNÜŞTÜRMEK Ayrıca Sıfır Atık Eğitimleri ile çalışanların çevre bilinci ve sıfır atık konularında farkındalığının artması sağlanmıştır. Çevreci yaklaşımlarıyla her zaman öncü olan TÜBİTAK MAM, sıfır atık kavramını da yaşam şekline dönüştürmeyi ilke edinerek, atık yönetimi çalışmalarının beyanı sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen temel seviyede ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almıştır.”

TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında, gerçekleştirdiği çalışmalara ilişkin ‘Sıfır Atık Belgesi’ aldı.

TÜBİTAK MAM’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2005 yılından bu yana uygulanmakta olan TS EN ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi kapsamında atık yönetimi faaliyetlerini yürütmekte olan TÜBİTAK MAM Sıfır Atık Çalışma Ekibi’nin katkıları ile çıkan atıkların oluşumunun azaltılması, doğa dostu ürün kullanımı ve atıkların ayrıştırılarak toplanması, geri dönüşüme gönderilmesi konularında gereken iyileştirmeleri gerçekleştirmiştir.

‘SIFIR ATIK’I YAŞAM ŞEKLİNE DÖNÜŞTÜRMEK

Ayrıca Sıfır Atık Eğitimleri ile çalışanların çevre bilinci ve sıfır atık konularında farkındalığının artması sağlanmıştır. Çevreci yaklaşımlarıyla her zaman öncü olan TÜBİTAK MAM, sıfır atık kavramını da yaşam şekline dönüştürmeyi ilke edinerek, atık yönetimi çalışmalarının beyanı sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen temel seviyede ‘Sıfır Atık Belgesi’ni almıştır.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.