19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜBİTAK MAM’dan Çevre Çalıştayı!

Gebze 10.06.2019 - 16:10, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TÜBİTAK MAM’dan Çevre Çalıştayı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından yürütülen ‘Türkiye Deniz Çevresi Stratejisinin Oluşturulması Projesi’nin ‘1. İyi Çevresel Durum (İÇD) ve İzleme Programı (İP) Çalıştayı’ Ankara’da gerçekleştirildi. TÜBİTAK Mustafa İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü (ÇTÜE), Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Büyükşehir Belediyeleri, Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı (SHODB), Üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşları katılım sağladı. ÇALIŞTAY 3 GÜN SÜRDÜ Üç gün süren Çalıştay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Varır’ın açılış konuşması ile başladı. Akabinde sırasıyla, TÜBİTAK MAM ÇTÜE’den Proje Yürütücüsü Gülsen Avaz, projenin tanıtımını ve bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar; Aslı Süha Günay, proje kapsamında paydaşlardan beklenenler ve proje çalışma gruplarının çalışma yöntemleri; Proje Koordinatörü Doç. Dr. Çolpan Polat Beken, proje kapsamında, ilk Değerlendirme Raporları, İÇD Tanım ve Hedefleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler. RAPORLAR DEĞERLENDİRİLDİ Öğleden sonraki oturumlarda, teknik çalışma grupları tarafından, farklı salonlarda grup liderleriyle birlikte ilk raporların değerlendirilmesi ve revizyonu için çalışmalar gerçekleştirildi. Çalıştayın ikinci günü ise teknik çalışma grupları, grup liderleriyle birlikte İÇD Tanım ve Hedefleri ve İP oluşturarak, revizyon değerlendirmelerini yaptılar. Çalıştayın son gününde ise, teknik çalışma grubu liderleri tarafından, çalışma sunumları gerçekleştirilerek, soru-cevap bölümü ile katkı ve değerlendirmeler alındı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından desteklenen ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından yürütülen ‘Türkiye Deniz Çevresi Stratejisinin Oluşturulması Projesi’nin ‘1. İyi Çevresel Durum (İÇD) ve İzleme Programı (İP) Çalıştayı’ Ankara’da gerçekleştirildi. TÜBİTAK Mustafa İnan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TÜBİTAK MAM Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü (ÇTÜE), Tarım ve Orman Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Büyükşehir Belediyeleri, Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı (SHODB), Üniversiteler ve Sivil Toplum Kuruluşları katılım sağladı.

ÇALIŞTAY 3 GÜN SÜRDÜ

Üç gün süren Çalıştay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Varır’ın açılış konuşması ile başladı. Akabinde sırasıyla, TÜBİTAK MAM ÇTÜE’den Proje Yürütücüsü Gülsen Avaz, projenin tanıtımını ve bugüne kadar yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar; Aslı Süha Günay, proje kapsamında paydaşlardan beklenenler ve proje çalışma gruplarının çalışma yöntemleri; Proje Koordinatörü Doç. Dr. Çolpan Polat Beken, proje kapsamında, ilk Değerlendirme Raporları, İÇD Tanım ve Hedefleri ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

RAPORLAR DEĞERLENDİRİLDİ

Öğleden sonraki oturumlarda, teknik çalışma grupları tarafından, farklı salonlarda grup liderleriyle birlikte ilk raporların değerlendirilmesi ve revizyonu için çalışmalar gerçekleştirildi. Çalıştayın ikinci günü ise teknik çalışma grupları, grup liderleriyle birlikte İÇD Tanım ve Hedefleri ve İP oluşturarak, revizyon değerlendirmelerini yaptılar. Çalıştayın son gününde ise, teknik çalışma grubu liderleri tarafından, çalışma sunumları gerçekleştirilerek, soru-cevap bölümü ile katkı ve değerlendirmeler alındı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.