TÜBİTAK UME’den 2 projeye yürütücülük

Gebze 06.08.2019 - 17:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

TÜBİTAK UME’den 2 projeye yürütücülük

TÜBİTAK UME aktif olarak dahil olduğu bu yıl içinde başlamış ve başlayacak olan 11 önemli EMPIR projesinden 2’sinin yürütücülüğünü üstlendi.

Bu projelerden ilki “Form ve pürüzlülük ölçüm cihazlarında kullanılan temaslı ve iğne uçlu ölçme uçları (problar) için izlenebilirlik” (ProbeTrace) Eylül 2019’da başlayıp Ağustos 2022’de tamamlanmış olacak. İtalya, İspanya, Bulgaristan, Sırbistan, Polonya Hırvatistan, Portekiz Mısır ve Suudi Arabistan metroloji enstitülerinin de dahil olduğu projenin yürütücülüğünü Türkiye adına TÜBİTAK UME yapacak. Haziran 2019’da  başlanan ve 3 yıl içinde tamamlanması planlanan ikinci proje “Isılçift performansının gözlenmesi için izlenebilir ölçüm yeteneklerinin geliştirilmesi” (MetForTC) yine TÜBİTAK UME’nin öncülüğü ve yürütücülüğünde Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Çekya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Norveç, Moldova ve Karadağ metroloji enstitüleri tarafından gerçekleştirilecek. 910.980 AVRO BÜTÇE Boyutsal ve Sıcaklık metrolojisinde daha hassas ölçümlerin yapılmasının hedeflendiği bu iki projede Türkiye’nin yürütücülük rolünü üstlenmesi Metroloji dünyasında ülkemizin geldiği nokta açısından büyük önem taşıyor. Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan, İnovasyon ve Araştırma için Avrupa Metroloji Programı (EMPIR) 2018 çağrıları kapsamında katılım sağlanan 11 projeden (3’ü Sağlık, 1’i Normatif, 2’si Araştırma Potansiyeli, 4’ü SI Birimleri, 1’i Araştırma Ağı çağrı konularında) 7’si yürütülmeye başlandı. Diğer 4 projenin yürütülmesine ise yıl içerisinde başlanacak. TÜBİTAK UME’nin ortak olarak katıldığı bu 11 projede toplam 910.980 Avro tutarında bütçe payı bulunuyor.
TÜBİTAK UME aktif olarak dahil olduğu bu yıl içinde başlamış ve başlayacak olan 11 önemli EMPIR projesinden 2’sinin yürütücülüğünü üstlendi.

Bu projelerden ilki “Form ve pürüzlülük ölçüm cihazlarında kullanılan temaslı ve iğne uçlu ölçme uçları (problar) için izlenebilirlik” (ProbeTrace) Eylül 2019’da başlayıp Ağustos 2022’de tamamlanmış olacak. İtalya, İspanya, Bulgaristan, Sırbistan, Polonya Hırvatistan, Portekiz Mısır ve Suudi Arabistan metroloji enstitülerinin de dahil olduğu projenin yürütücülüğünü Türkiye adına TÜBİTAK UME yapacak. Haziran 2019’da  başlanan ve 3 yıl içinde tamamlanması planlanan ikinci proje “Isılçift performansının gözlenmesi için izlenebilir ölçüm yeteneklerinin geliştirilmesi” (MetForTC) yine TÜBİTAK UME’nin öncülüğü ve yürütücülüğünde Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Çekya, Hırvatistan, Bosna Hersek, Norveç, Moldova ve Karadağ metroloji enstitüleri tarafından gerçekleştirilecek.

910.980 AVRO BÜTÇE

Boyutsal ve Sıcaklık metrolojisinde daha hassas ölçümlerin yapılmasının hedeflendiği bu iki projede Türkiye’nin yürütücülük rolünü üstlenmesi Metroloji dünyasında ülkemizin geldiği nokta açısından büyük önem taşıyor. Avrupa Komisyonu tarafından fonlanan, İnovasyon ve Araştırma için Avrupa Metroloji Programı (EMPIR) 2018 çağrıları kapsamında katılım sağlanan 11 projeden (3’ü Sağlık, 1’i Normatif, 2’si Araştırma Potansiyeli, 4’ü SI Birimleri, 1’i Araştırma Ağı çağrı konularında) 7’si yürütülmeye başlandı. Diğer 4 projenin yürütülmesine ise yıl içerisinde başlanacak. TÜBİTAK UME’nin ortak olarak katıldığı bu 11 projede toplam 910.980 Avro tutarında bütçe payı bulunuyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.