19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜBİTAK UME ve BIPM işbirliğini uzattı!

Gebze 25.09.2019 - 10:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

TÜBİTAK UME ve BIPM işbirliğini uzattı!

TÜBİTAK UME ve BIPM işbirliğinde hayata geçirilen “BIPM-TÜBİTAK UME Proje Yerleşimleri” programının 2 yıl daha uzatılmasına karar verildi.

TÜBİTAK UME ve BIPM (Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu) işbirliğinde hayata geçirilen “BIPM-TÜBİTAK UME Proje Yerleşimleri” programının 2018 ve 2019 dönemlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından BIPM’den gelen talep üzerine programın 2 yıl daha uzatılmasına karar verildi. TÜBİTAK UME, katılımcı araştırmacıların enstitülerinin, dolayısıyla da ülkelerinin uluslararası sisteme entegre olmasına katkıda bulunma amacıyla 2 dönem boyunca gelişmekte olan ülke enstitülerinin 20 genç personeline 1 ile 3 ay arasında metroloji alanında yerinde eğitim verdi. GENİŞ FAYDA TÜBİTAK UME’nin metroloji dünyasındaki yetkinliğinin kabulü anlamına da gelen ve genç teknik personelin proje hedeflerine ulaşmasına yardımcı olma üzerine yoğunlaşılan programda aynı zamanda katılımcıların teknik becerilerini geliştirmelerine olanak tanınarak daha geniş bir fayda sağlanması hedeflendi. Programın 2018 yılı döneminde yer almak için 23 ülkeden 59 başvuru yapılmış, başvurular arasından yapılan değerlendirme sonucu Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Etiyopya, Gana, İran, Kazakistan, Kenya, Suudi Arabistan ve Zambiya’dan birer katılımcı programa kabul edilmişti. PROGRAMIN SÜRESİ UZATILDI 2019 dönemi içinse 18 ülkeden yapılan 44 başvuru arasından yapılan değerlendirme sonucunda Bosna Hersek, Etiyopya, İran, Kenya, Malezya, Moğolistan, Suudi Arabistan, Tanzanya ve Özbekistan’dan birer katılımcı programa davet edilmişti. 2 yıl boyunca devam eden programın katılımcılara sunduğu teknik imkanlar ve programın devam etmesi için iletilen talepler üzerine programın 2020 ve 2021 yılları için devam etmesine yönelik BIPM’den gelen resmi talep doğrultusunda programın süresi uzatıldı. 2020 yılı eğitim dönemi için başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak. ‘ŞAMPİYONLAR LİGİ’ KATEGORİSİ Gelişmekte olan ülke enstitülerinin uluslararası sisteme entegre olmasına olağanüstü bir katkıda bulunan ve 2 yıl süresince BIPM ile ortak yürütülen bu eğitim programının başarısı TÜBİTAK UME’nin metroloji dünyasının “şampiyonlar ligi” kategorisindeki yerini sağlamlaştırması açısından da önemli bir prestij değeri taşıyor. HABER: KÜBRA AKABALI
TÜBİTAK UME ve BIPM işbirliğinde hayata geçirilen “BIPM-TÜBİTAK UME Proje Yerleşimleri” programının 2 yıl daha uzatılmasına karar verildi.

TÜBİTAK UME ve BIPM (Uluslararası Ağırlıklar ve Ölçüler Bürosu) işbirliğinde hayata geçirilen “BIPM-TÜBİTAK UME Proje Yerleşimleri” programının 2018 ve 2019 dönemlerinin başarıyla tamamlanmasının ardından BIPM’den gelen talep üzerine programın 2 yıl daha uzatılmasına karar verildi. TÜBİTAK UME, katılımcı araştırmacıların enstitülerinin, dolayısıyla da ülkelerinin uluslararası sisteme entegre olmasına katkıda bulunma amacıyla 2 dönem boyunca gelişmekte olan ülke enstitülerinin 20 genç personeline 1 ile 3 ay arasında metroloji alanında yerinde eğitim verdi.

GENİŞ FAYDA

TÜBİTAK UME’nin metroloji dünyasındaki yetkinliğinin kabulü anlamına da gelen ve genç teknik personelin proje hedeflerine ulaşmasına yardımcı olma üzerine yoğunlaşılan programda aynı zamanda katılımcıların teknik becerilerini geliştirmelerine olanak tanınarak daha geniş bir fayda sağlanması hedeflendi. Programın 2018 yılı döneminde yer almak için 23 ülkeden 59 başvuru yapılmış, başvurular arasından yapılan değerlendirme sonucu Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Etiyopya, Gana, İran, Kazakistan, Kenya, Suudi Arabistan ve Zambiya’dan birer katılımcı programa kabul edilmişti.

PROGRAMIN SÜRESİ UZATILDI

2019 dönemi içinse 18 ülkeden yapılan 44 başvuru arasından yapılan değerlendirme sonucunda Bosna Hersek, Etiyopya, İran, Kenya, Malezya, Moğolistan, Suudi Arabistan, Tanzanya ve Özbekistan’dan birer katılımcı programa davet edilmişti. 2 yıl boyunca devam eden programın katılımcılara sunduğu teknik imkanlar ve programın devam etmesi için iletilen talepler üzerine programın 2020 ve 2021 yılları için devam etmesine yönelik BIPM’den gelen resmi talep doğrultusunda programın süresi uzatıldı. 2020 yılı eğitim dönemi için başvurular önümüzdeki günlerde başlayacak.

‘ŞAMPİYONLAR LİGİ’ KATEGORİSİ

Gelişmekte olan ülke enstitülerinin uluslararası sisteme entegre olmasına olağanüstü bir katkıda bulunan ve 2 yıl süresince BIPM ile ortak yürütülen bu eğitim programının başarısı TÜBİTAK UME’nin metroloji dünyasının “şampiyonlar ligi” kategorisindeki yerini sağlamlaştırması açısından da önemli bir prestij değeri taşıyor.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.