Tüketici Hakem Heyetlerinin Yetki Alanları Düzenlendi

Gebze 20.07.2018 - 15:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Tüketici Hakem Heyetlerinin Yetki Alanları Düzenlendi

Ticaret Bakanlığı, tüketici hakem heyetlerinin başvuru sayılarının 2016 yılından itibaren azalmaya başlaması nedeniyle mevcut 1011 tüketici ha-kem heyetinin yetki alanlarının yeniden düzenlendiğini, 211 tüketici hakem heyetinin karar mercii olarak yetkilendirildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, tüketici hakem heyetlerinin yeniden yapılandırıldığını ve bu kapsamda mevcut 1011 tüketici hakem heyetinin yetki alanlarının yeniden düzenlenerek, 211 tüketici hakem heyetinin karar mercii olarak yetkilendirildiğini bildirdi. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Bakanlık Makamının 09.07.2018 tarihli ve 35660763 sayılı onayıyla tüketici hakem heyetlerinin, nüfus yoğunluğu, başvuru sayıları, usul ekonomisi ve benzeri hususlar göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılması amacıyla, il merkezlerinde ya da yakın ilçelerde merkezler oluşturmak suretiyle hakem heyetleri bir araya getirilmiştir. Buna göre mevcut 1011 tüketici hakem heyetinin yetki alanları, 01.08.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiş olup, 211 tüketici hakem heyeti karar mercii olarak yetkilendirilmiştir. Yapılan bu çalışma ile tüketici hakem heyetlerinin karar mercii olarak yetki alanları değiştirilmiştir. DAHA BASİT HALE GETİRİLDİ Tüketici hakem heyeti oluşturulmayan ilçelerde ise Kaymakamlıklarda başvuru alımı, TÜBİS’ e kayıt, ilgili tarafları bilgilendirme ve benzeri. hususlarda çalıştırılmak üzere bir görevlendirmeli personel bulundurulmaya devam edilecektir. Bu doğrultuda, il merkezlerinde ya da yakın ilçelerde merkezler oluşturmak suretiyle bir araya getirilen tüketici hakem heyetlerinin bulunduğu ilçeler-de yaşayan tüketicilerimizin yasal haklarını kullanmada ve hak arama yollarından faydalanma yönünden bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirler alınmaktadır. Ayrıca yenilenen TÜBİS ile tüketicilerin ikamet ettikleri ilçelerin kaymakamlıklarında bulunan tüketici hakem heyeti irtibat noktalarından veya e-devlet kapısıyla TÜBİS üzerinden çok daha kolay başvuru yapmaları sağlanmış ve başvuru şartları çok daha basit hale getirilmiştir. Ancak burada önemle altı çizilmesi gereken husus ise yürütülen bu çalışmanın tüketici hakem heyetlerinin kapatılması çalışması olmadığıdır. Yeniden yapılandırma sonucunda erişilebilir, hakkaniyetli ve kaliteli hizmet sunumu, personel ve kaynakların etkin kullanımı, ihtisaslaşma ölçeğinden azami faydalanma sağlanmış olacaktır.” ifadelerine yer verildi. YETKİLENDİRİLEN TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ Darıca- Çayırova Gebze-Dilovası KÜBRA AKABALI    
Ticaret Bakanlığı, tüketici hakem heyetlerinin başvuru sayılarının 2016 yılından itibaren azalmaya başlaması nedeniyle mevcut 1011 tüketici ha-kem heyetinin yetki alanlarının yeniden düzenlendiğini, 211 tüketici hakem heyetinin karar mercii olarak yetkilendirildiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı, tüketici hakem heyetlerinin yeniden yapılandırıldığını ve bu kapsamda mevcut 1011 tüketici hakem heyetinin yetki alanlarının yeniden düzenlenerek, 211 tüketici hakem heyetinin karar mercii olarak yetkilendirildiğini bildirdi. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada; “Bakanlık Makamının 09.07.2018 tarihli ve 35660763 sayılı onayıyla tüketici hakem heyetlerinin, nüfus yoğunluğu, başvuru sayıları, usul ekonomisi ve benzeri hususlar göz önünde bulundurularak yeniden yapılandırılması amacıyla, il merkezlerinde ya da yakın ilçelerde merkezler oluşturmak suretiyle hakem heyetleri bir araya getirilmiştir. Buna göre mevcut 1011 tüketici hakem heyetinin yetki alanları, 01.08.2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiş olup, 211 tüketici hakem heyeti karar mercii olarak yetkilendirilmiştir. Yapılan bu çalışma ile tüketici hakem heyetlerinin karar mercii olarak yetki alanları değiştirilmiştir.

DAHA BASİT HALE GETİRİLDİ

Tüketici hakem heyeti oluşturulmayan ilçelerde ise Kaymakamlıklarda başvuru alımı, TÜBİS’ e kayıt, ilgili tarafları bilgilendirme ve benzeri. hususlarda çalıştırılmak üzere bir görevlendirmeli personel bulundurulmaya devam edilecektir. Bu doğrultuda, il merkezlerinde ya da yakın ilçelerde merkezler oluşturmak suretiyle bir araya getirilen tüketici hakem heyetlerinin bulunduğu ilçeler-de yaşayan tüketicilerimizin yasal haklarını kullanmada ve hak arama yollarından faydalanma yönünden bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli tedbirler alınmaktadır. Ayrıca yenilenen TÜBİS ile tüketicilerin ikamet ettikleri ilçelerin kaymakamlıklarında bulunan tüketici hakem heyeti irtibat noktalarından veya e-devlet kapısıyla TÜBİS üzerinden çok daha kolay başvuru yapmaları sağlanmış ve başvuru şartları çok daha basit hale getirilmiştir. Ancak burada önemle altı çizilmesi gereken husus ise yürütülen bu çalışmanın tüketici hakem heyetlerinin kapatılması çalışması olmadığıdır. Yeniden yapılandırma sonucunda erişilebilir, hakkaniyetli ve kaliteli hizmet sunumu, personel ve kaynakların etkin kullanımı, ihtisaslaşma ölçeğinden azami faydalanma sağlanmış olacaktır.” ifadelerine yer verildi.

YETKİLENDİRİLEN TÜKETİCİ HAKEM HEYETLERİ

Darıca- Çayırova

Gebze-Dilovası

KÜBRA AKABALI

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.