“Tüm sanat dalları desteklenmeli!”

Siyaset 10.09.2019 - 16:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“Tüm sanat dalları desteklenmeli!”

Kocaeli Milletvekili ve TBMM Sanayi Komisyonu CHP Sözcüsü Tahsin Tarhan, Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın gündeme getirdiği ‘Harbiye Açık Hava Konserlerine Halkbank’ın sponsor olmasını’ ve ‘3000 Bedava Bilet Dağıtılıyor Mu’ iddiasını, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın cevaplaması talebiyle Yazılı Soru Önergesi hazırlayan Tarhan, “Halkbank’ın, Yavuz Bingöl konserine sponsor olmasında kamu bankacılığı açısından nasıl bir yarar var onu öğrenmek istiyoruz. HALKBANK’IN GÖREVİ BEDAVA BİLET DAĞITMAK MI? Tahsin Tarhan “Bankacılık sistemi Türkiye’deki en zor zamanlarını yaşıyor. Kamu Bankaları aracılığıyla döviz alım satımlarını, yandaş şirketlere kredileri kamuoyunun vicdanını yaralayan olayları ne yazık ki duyuyoruz. Harbiye Açık Hava Konserlerine Halkbank’ın sponsor olmasında nasıl bir kamu yararı vardır öğrenmek istiyoruz. İddialarda olduğu gibi sponsor olduğu konserlerde bedava bilet dağıtılıyorsa bu kim için hangi amaçla yapılmaktadır? Halkbank’ın görevi bedava bilet dağıtmak mıdır? Halkbank konserlere sponsor olarak nasıl bir reklam amacı gütmüştür. Buradan kamu bankasının çıkarı ne olmuş onu bilemiyoruz. Ancak bu sponsorluk sadece belirli açıklamalarıyla dikkat çeken sanatçıları kapsıyorsa, Türkiye’nin büyük sıkıntı çektiği kutuplaştırma politikasının çukuruna düşmüş demektir. Sanat desteklenecekse tüm sanat dalları desteklenmelidir. “ dedi.

Kocaeli Milletvekili ve TBMM Sanayi Komisyonu CHP Sözcüsü Tahsin Tarhan, Gazeteci Candaş Tolga Işık’ın gündeme getirdiği ‘Harbiye Açık Hava Konserlerine Halkbank’ın sponsor olmasını’ ve ‘3000 Bedava Bilet Dağıtılıyor Mu’ iddiasını, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Berat Albayrak’ın cevaplaması talebiyle Yazılı Soru Önergesi hazırlayan Tarhan, “Halkbank’ın, Yavuz Bingöl konserine sponsor olmasında kamu bankacılığı açısından nasıl bir yarar var onu öğrenmek istiyoruz.

HALKBANK’IN GÖREVİ BEDAVA BİLET DAĞITMAK MI?

Tahsin Tarhan “Bankacılık sistemi Türkiye’deki en zor zamanlarını yaşıyor. Kamu Bankaları aracılığıyla döviz alım satımlarını, yandaş şirketlere kredileri kamuoyunun vicdanını yaralayan olayları ne yazık ki duyuyoruz. Harbiye Açık Hava Konserlerine Halkbank’ın sponsor olmasında nasıl bir kamu yararı vardır öğrenmek istiyoruz. İddialarda olduğu gibi sponsor olduğu konserlerde bedava bilet dağıtılıyorsa bu kim için hangi amaçla yapılmaktadır? Halkbank’ın görevi bedava bilet dağıtmak mıdır? Halkbank konserlere sponsor olarak nasıl bir reklam amacı gütmüştür. Buradan kamu bankasının çıkarı ne olmuş onu bilemiyoruz. Ancak bu sponsorluk sadece belirli açıklamalarıyla dikkat çeken sanatçıları kapsıyorsa, Türkiye’nin büyük sıkıntı çektiği kutuplaştırma politikasının çukuruna düşmüş demektir. Sanat desteklenecekse tüm sanat dalları desteklenmelidir. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.