19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

TÜPRAŞ Mücadelesini Destekliyoruz!

Kocaeli 03.07.2019 - 12:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

TÜPRAŞ Mücadelesini Destekliyoruz!

Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ arasında gerçekleşen toplu sözleşme ile ilgili açıklama yaptı.

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ arasında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinde işverenin İşçilerin 40 yıllık kazanımlarından vazgeçmeleri için yapmış olduğu talepler ve Yüksek Hakem Kurulunun (YHK) vermiş olduğu karar hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan ile birlikte ortak basın açıklaması yaptılar. Açıklamada, “TÜPRAŞ çalışanlarının toplu sözleşme ile ilgili mücadelesi son günlerde kamuoyunda sıkça yer almaktadır. Çalışanların işverenden talepleri insani ve makuldür. Enflasyon altında ezilmemek ve emeklerinin karşılığını istemektedirler. İşçilerin kazanılmış haklarının işveren tarafından ellerinden alınmak istenmesine karşı emek mücadelesi vermektedirler. Haklı bir mücadeleleri, onurlu bir duruşları vardır. TÜPRAŞ gibi ülkemiz için çok stratejik bir kurumda çalışanların işyerlerinde huzurlu olması, çalışma barışının temin edilmesi ve çalışanların haklarının iyi olması şarttır.  Bu yüzden de TÜPRAŞ çalışanları haklıdır. Yüksek hakem kurulunun Tüpraş işçisinin yıllara dayalı elde etmiş olduğu hakları yok sayması ve çalışanları enflasyonun çok altında yüzde 6’lık bir zammı layık görmesi de meseleye nasıl yanlış ve yanlı bakıldığının bir kanıtıdır. Hak mücadelesini veren, emeğinin ve ekmeğinin peşinde olan her çalışan Türk Sağlık Sen ve Türk Büro Sen olarak kıymetlidir. TÜPRAŞ işçisi kazanılmış haklarının mücadelesini meşru zeminlerde yapmalıdır.” “SARI ÖKÜZÜ KURBAN VERMEMELİDİR.” Açıklamayı sürdüren Çeker ve Oypan, “TÜPRAŞ işçisinin yıllara dayalı kazanmış olduğu haklarını koruma noktasında vermiş olduğu onurlu mücadele aynı zamanda bir hak arama mücadelesidir de. TÜPRAŞ işçisinin haklı ve onurlu mücadelesini destekliyoruz. Örnek bir hak arama mücadelesi ile umut ederiz ki sorunlar çözülür ve çalışanlar ile işverenin memnun olacağı bir zeminde uzlaşma sağlanır. Bu temennilerle evlerine helal ekmek götürmekten başka bir gayesi olmayan ve alın teri için mücadeleden zerre taviz vermeyen tüm TÜPRAŞ çalışanlarının Allah Yardımcısı olsun.  Emek ve ekmek mücadelelerini destekliyoruz.” dedi.
Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan, Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ arasında gerçekleşen toplu sözleşme ile ilgili açıklama yaptı.

Petrol İş Sendikası ile TÜPRAŞ arasında gerçekleşen toplu sözleşme görüşmelerinde işverenin İşçilerin 40 yıllık kazanımlarından vazgeçmeleri için yapmış olduğu talepler ve Yüksek Hakem Kurulunun (YHK) vermiş olduğu karar hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı, Türkiye Kamu Sen Denetleme Kurulu Üyesi Ömer Çeker ve Türk Büro Sen Kocaeli Şube Başkanı Rıfat Oypan ile birlikte ortak basın açıklaması yaptılar. Açıklamada, “TÜPRAŞ çalışanlarının toplu sözleşme ile ilgili mücadelesi son günlerde kamuoyunda sıkça yer almaktadır. Çalışanların işverenden talepleri insani ve makuldür. Enflasyon altında ezilmemek ve emeklerinin karşılığını istemektedirler. İşçilerin kazanılmış haklarının işveren tarafından ellerinden alınmak istenmesine karşı emek mücadelesi vermektedirler. Haklı bir mücadeleleri, onurlu bir duruşları vardır. TÜPRAŞ gibi ülkemiz için çok stratejik bir kurumda çalışanların işyerlerinde huzurlu olması, çalışma barışının temin edilmesi ve çalışanların haklarının iyi olması şarttır.  Bu yüzden de TÜPRAŞ çalışanları haklıdır. Yüksek hakem kurulunun Tüpraş işçisinin yıllara dayalı elde etmiş olduğu hakları yok sayması ve çalışanları enflasyonun çok altında yüzde 6’lık bir zammı layık görmesi de meseleye nasıl yanlış ve yanlı bakıldığının bir kanıtıdır. Hak mücadelesini veren, emeğinin ve ekmeğinin peşinde olan her çalışan Türk Sağlık Sen ve Türk Büro Sen olarak kıymetlidir. TÜPRAŞ işçisi kazanılmış haklarının mücadelesini meşru zeminlerde yapmalıdır.”

“SARI ÖKÜZÜ KURBAN VERMEMELİDİR.”

Açıklamayı sürdüren Çeker ve Oypan, “TÜPRAŞ işçisinin yıllara dayalı kazanmış olduğu haklarını koruma noktasında vermiş olduğu onurlu mücadele aynı zamanda bir hak arama mücadelesidir de. TÜPRAŞ işçisinin haklı ve onurlu mücadelesini destekliyoruz. Örnek bir hak arama mücadelesi ile umut ederiz ki sorunlar çözülür ve çalışanlar ile işverenin memnun olacağı bir zeminde uzlaşma sağlanır. Bu temennilerle evlerine helal ekmek götürmekten başka bir gayesi olmayan ve alın teri için mücadeleden zerre taviz vermeyen tüm TÜPRAŞ çalışanlarının Allah Yardımcısı olsun.  Emek ve ekmek mücadelelerini destekliyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.