19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Türkiye Varlık Fonu tesis kuruyor

Ekonomi 12.07.2017 - 08:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Türkiye Varlık Fonu tesis kuruyor

Türkiye Varlık Fonu, dünyanın önde gelen varlık fonlarından biriyle yeni nesil petrokimya tesisi kurmaya hazırlanıyor. İstanbul’da devam eden Dünya Petrol Kongresi’nde konuşan Genel Müdür Mehmet Bostan “İmza aşamasına geldik” dedi. İstanbul’da devam eden 22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenen ‘Gelecek için Yatırım’ başlıklı oturumda konuşan Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Mehmet Bostan, yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı. Mehmet Bostan, kongre başlığı altında kendilerini ilgilendiren iki konu bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin Türkiye’nin bölgede bir enerji merkezi (hub) niteliği taşıması, diğerinin ise ülkenin uzun dönemli enerji planları olduğunu söyledi.     Mehmet Bostan, Türkiye’nin yerelleşme ve bu anlamda arz güvenliğini sağlama stratejisi olduğuna işaret ederek, “Türkiye’nin hub olmakla beraber buradan ilave bir katma değer çıkarılabilir mi diye baktığımızda, fon olarak katkı sağlayabileceğimizi görüyoruz. Burada önemli olan Türkiye’nin sadece bir koridor olması değil. Bunun üzerine inşa edilebilecek yeni nesil endüstrilerin de katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Bu çerçevede teknoloji ve diğer alanları ilgilendiren yatırımlar yapmanın amaçlarından biri olduğunu kaydeden Bostan, “Bu konuda somut bir adım atmak üzereyiz. Dünyanın önde gelen büyük varlık fonlarından biriyle yeni nesil petrokimya tesisi kurma projemiz var. Bununla ilgili imza aşamasına geldik. Bunun sağlayacağı avantajlar, Türkiye’nin dış ticaret açığının azaltılması. Katma değerli üretimin sağlanarak ihracata katkı ve istihdam gibi diğer konularda da avantajlar sağlayacak” ifadelerini kullandı. Alınan bilgiye göre kurulacak tesisin Doğu illerinden birinde olması planlanıyor. İmza atılması planlanan fonun ise Singapur Devlet Fonu olması bekleniyor. YATIRIMLAR AZALIYOR Aynı oturumda konuşan Credit Suisse Petrol ve Gaz Bölümü Başkanı Osmar Abib ise petrolde bir düşüş ve istikrarsızlık bulunduğunu belirterek, bunun da yatırım kararlarını ciddi etkilediğini söyledi. KAYNAK: STAR GAZETESİ

Türkiye Varlık Fonu, dünyanın önde gelen varlık fonlarından biriyle yeni nesil petrokimya tesisi kurmaya hazırlanıyor. İstanbul’da devam eden Dünya Petrol Kongresi’nde konuşan Genel Müdür Mehmet Bostan “İmza aşamasına geldik” dedi.

İstanbul’da devam eden 22. Dünya Petrol Kongresi kapsamında düzenlenen ‘Gelecek için Yatırım’ başlıklı oturumda konuşan Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Mehmet Bostan, yeni nesil petrokimya tesisi kuracaklarını açıkladı. Mehmet Bostan, kongre başlığı altında kendilerini ilgilendiren iki konu bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin Türkiye’nin bölgede bir enerji merkezi (hub) niteliği taşıması, diğerinin ise ülkenin uzun dönemli enerji planları olduğunu söyledi.

 

 

Mehmet Bostan, Türkiye’nin yerelleşme ve bu anlamda arz güvenliğini sağlama stratejisi olduğuna işaret ederek, “Türkiye’nin hub olmakla beraber buradan ilave bir katma değer çıkarılabilir mi diye baktığımızda, fon olarak katkı sağlayabileceğimizi görüyoruz. Burada önemli olan Türkiye’nin sadece bir koridor olması değil. Bunun üzerine inşa edilebilecek yeni nesil endüstrilerin de katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Bu çerçevede teknoloji ve diğer alanları ilgilendiren yatırımlar yapmanın amaçlarından biri olduğunu kaydeden Bostan, “Bu konuda somut bir adım atmak üzereyiz. Dünyanın önde gelen büyük varlık fonlarından biriyle yeni nesil petrokimya tesisi kurma projemiz var. Bununla ilgili imza aşamasına geldik. Bunun sağlayacağı avantajlar, Türkiye’nin dış ticaret açığının azaltılması. Katma değerli üretimin sağlanarak ihracata katkı ve istihdam gibi diğer konularda da avantajlar sağlayacak” ifadelerini kullandı. Alınan bilgiye göre kurulacak tesisin Doğu illerinden birinde olması planlanıyor. İmza atılması planlanan fonun ise Singapur Devlet Fonu olması bekleniyor.

YATIRIMLAR AZALIYOR

Aynı oturumda konuşan Credit Suisse Petrol ve Gaz Bölümü Başkanı Osmar Abib ise petrolde bir düşüş ve istikrarsızlık bulunduğunu belirterek, bunun da yatırım kararlarını ciddi etkilediğini söyledi.

KAYNAK: STAR GAZETESİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.