TÜRKİYE 10 GÜNDE REKOR KIRDI!

14.01.2015 - 15:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

TÜRKİYE 10 GÜNDE REKOR KIRDI!

Türkiye'de son 10 günde 2 milyar metreküp doğal gaz kullanıldığını açıklayan Enerji Bakanı Yıldız, 'Son 10 günde bazı ülkelerin yıllık harcadığı miktara ulaşıldı' dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul’da katıldığı program sonrası basın toplantısı düzenledi. SON 10 GÜNDE... Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız,  Türkiye’de son on günde 2 milyar metreküp doğal gaz kullanıldığını söyledi. Bakan Yıldız, "2 milyar metreküp bir kısım ülkelerin yıllık harcadığı miktar. Bir çırpıda sayabileceğimiz bir takım ülkeler de bir yılda bunun iki katını kullanıyor" dedi. Bakan Yıldız, en fazla tüketim yapan illeri de açıkladı. Yıldız , "En fazla tüketimin olduğu iller sırasıyla İstanbul , Ankara, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’dir . Eskişehir yaz kullanımının yaklaşık 22 katını kullanmakta. Bu bir çırpıda yönetilebilecek bir yapı değildir. O yüzden bunların doğru şekilde yönetilmesini için çaba gösteriyoruz" dedi. ELEKTRİK KESİNTİLERİ Bakan Taner Yıldız, elektrik kesintileriyle ilgili bir soruyu da yanıtladı. Yıldız, "Türkiye’de okullar tatil oluyorsa, seferler iptal ediliyorsa sıra dışı bir şey oluyordur. Otoyollar kapanıyorsa orada bir farklı bir şey vardır. Bunlar olacak ama elektrik ile ilgili hiçbir aksama olmayacak. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Kendimize bahar muamelesi yapmayalım. Kış ayındayız kar yağdığında iletim hatları bundan etkileniyor. Mayıs ayında böyle bir şey olmuyor. Aralık’ın 20’sinden bu yana dağıtım şirketlerinde izinler kaldırılmıştır arkadaşlar. Önemli olan bunlara çok önemli müdahil olmaktır. Dağıtım şirketlerine gerekli talimatı verdik" diye konuştu. "İstanbul’da elektrik faturaları 20 günde bir geliyor şeklinde şikayet var" sorusuna da cevap veren Bakan Yıldız, "Herhangi bir düzenleme yok. Yıl sonu veya ay sonu itibariyle bir farklılık olabilir. Ama vatandaşımız ne kadar gün kullanıyorsa  o kadar ödeme yapacaktır" diye konuştu. DHA
Türkiye'de son 10 günde 2 milyar metreküp doğal gaz kullanıldığını açıklayan Enerji Bakanı Yıldız, 'Son 10 günde bazı ülkelerin yıllık harcadığı miktara ulaşıldı' dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul’da katıldığı program sonrası basın toplantısı düzenledi.

SON 10 GÜNDE...

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız,  Türkiye’de son on günde 2 milyar metreküp doğal gaz kullanıldığını söyledi. Bakan Yıldız, "2 milyar metreküp bir kısım ülkelerin yıllık harcadığı miktar. Bir çırpıda sayabileceğimiz bir takım ülkeler de bir yılda bunun iki katını kullanıyor" dedi.

Bakan Yıldız, en fazla tüketim yapan illeri de açıkladı. Yıldız , "En fazla tüketimin olduğu iller sırasıyla İstanbul , Ankara, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli’dir . Eskişehir yaz kullanımının yaklaşık 22 katını kullanmakta. Bu bir çırpıda yönetilebilecek bir yapı değildir. O yüzden bunların doğru şekilde yönetilmesini için çaba gösteriyoruz" dedi.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Bakan Taner Yıldız, elektrik kesintileriyle ilgili bir soruyu da yanıtladı.

Yıldız, "Türkiye’de okullar tatil oluyorsa, seferler iptal ediliyorsa sıra dışı bir şey oluyordur. Otoyollar kapanıyorsa orada bir farklı bir şey vardır. Bunlar olacak ama elektrik ile ilgili hiçbir aksama olmayacak. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Kendimize bahar muamelesi yapmayalım. Kış ayındayız kar yağdığında iletim hatları bundan etkileniyor. Mayıs ayında böyle bir şey olmuyor. Aralık’ın 20’sinden bu yana dağıtım şirketlerinde izinler kaldırılmıştır arkadaşlar. Önemli olan bunlara çok önemli müdahil olmaktır. Dağıtım şirketlerine gerekli talimatı verdik" diye konuştu.

"İstanbul’da elektrik faturaları 20 günde bir geliyor şeklinde şikayet var" sorusuna da cevap veren Bakan Yıldız, "Herhangi bir düzenleme yok. Yıl sonu veya ay sonu itibariyle bir farklılık olabilir. Ama vatandaşımız ne kadar gün kullanıyorsa  o kadar ödeme yapacaktır" diye konuştu.

DHA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.