19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Ülkü Ocakları Çayırova’dan Mekke’nin Fethi Programı

Çayırova 12.01.2018 - 14:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Ülkü Ocakları Çayırova’dan Mekke’nin Fethi Programı

Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanlığı "11 Ocak Mekke’nin Fethi" programı düzenledi.

Düzenlenen geceye eski Çayırova Belde Başkanı Ercan Aslan, MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban ve yönetimi, MHP Çayırova eski İlçe Başkanı Abdullah Adanur, ilçe esnafları ülkücüler ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan gecede dualar edildi. Düzenlenen ‘Mekke’nin Fethi’ gecesinde konuşan Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanı Hikmet Yılmaz, “Peygamberimiz (sav), Mekke'nin kan dökülmeden fethedilmesini istiyordu. Bu amaçla Hicretin 8. yılı olan 630 yılında, Ramazan ayının 10. günü 12 bin kişilik büyük bir ordu ile Medine'den çıktı ve gizlice Mekke şehrini kuşattı. Bu ani kuşatma karşısında Mekkeli müşrikler neye uğradıklarını şaşırmışlar ve savaş hazırlığını bile yapamamışlardı. İSLAMI KABUL ETTİLER Mekkeliler korkularından şehri savunamadılar ve Müslümanlar hiç kan dökülmeden Arabistan'ın en büyük, en kutsal şehrini savaşsız fethettiler. Bundan sonra Mekke halkının tamamı Müslüman oldu ve İslâm dînini kabul ettiler. Peygamberimiz (sav) Mekke'deki eski düşmanlarına karşı çok iyi davrandı. Mekke, bu tarihten sonra yeni bir dönemi yaşamaya başladı. Kabe etrafında yaklaşık olarak 360 civarında put vardı. Bunların en büyüğü olan "Hubel", Kabe'nin üstüne konulmuştu. Diğerleri Kabe'nin etrafına ve içine yerleştirilmişlerdi. Hz. Muhammed (sav) fetihten sonra tüm putları yıkmıştır. Allah'ın mübarek kıldığı, İslam dininin merkezi olan bu belde, böylelikle şirkten, putperestlikten ve bütün diğer hurafelerden arındırılmış yeni bir hayata kavuştu ve sonrasında çevredeki diğer bütün Arap kabileleri de İslam dinine katıldı.” dedi.
Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanlığı "11 Ocak Mekke’nin Fethi" programı düzenledi.

Düzenlenen geceye eski Çayırova Belde Başkanı Ercan Aslan, MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban ve yönetimi, MHP Çayırova eski İlçe Başkanı Abdullah Adanur, ilçe esnafları ülkücüler ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı kerim tilaveti ile başlayan gecede dualar edildi. Düzenlenen ‘Mekke’nin Fethi’ gecesinde konuşan Ülkü Ocakları Çayırova İlçe Başkanı Hikmet Yılmaz, “Peygamberimiz (sav), Mekke'nin kan dökülmeden fethedilmesini istiyordu. Bu amaçla Hicretin 8. yılı olan 630 yılında, Ramazan ayının 10. günü 12 bin kişilik büyük bir ordu ile Medine'den çıktı ve gizlice Mekke şehrini kuşattı. Bu ani kuşatma karşısında Mekkeli müşrikler neye uğradıklarını şaşırmışlar ve savaş hazırlığını bile yapamamışlardı.

İSLAMI KABUL ETTİLER

Mekkeliler korkularından şehri savunamadılar ve Müslümanlar hiç kan dökülmeden Arabistan'ın en büyük, en kutsal şehrini savaşsız fethettiler. Bundan sonra Mekke halkının tamamı Müslüman oldu ve İslâm dînini kabul ettiler. Peygamberimiz (sav) Mekke'deki eski düşmanlarına karşı çok iyi davrandı. Mekke, bu tarihten sonra yeni bir dönemi yaşamaya başladı. Kabe etrafında yaklaşık olarak 360 civarında put vardı. Bunların en büyüğü olan "Hubel", Kabe'nin üstüne konulmuştu. Diğerleri Kabe'nin etrafına ve içine yerleştirilmişlerdi. Hz. Muhammed (sav) fetihten sonra tüm putları yıkmıştır. Allah'ın mübarek kıldığı, İslam dininin merkezi olan bu belde, böylelikle şirkten, putperestlikten ve bütün diğer hurafelerden arındırılmış yeni bir hayata kavuştu ve sonrasında çevredeki diğer bütün Arap kabileleri de İslam dinine katıldı.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.