Ünal, Tiwtter’a çattı

13.06.2020 - 11:50, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Ünal, Tiwtter’a çattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN Türk televizyonunda katıldığı programda, Twitter'ın hesap kapatma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ünal'ın açıklamaları şöyle: TWITTER'IN KARARI HDP'nin PKK ile ilişkisi, PKK ve YPG'ye ilişkin açıklamalar, CHP'ye dönük bazı ifadeler ve AK Parti'yi ve AK Parti'nin liderini övdüğü iddia edilen tweet'ler. Twitter, Amerikan hukukuna göre tarafsız bir platform. Geçen günlerde Trump uyarılarda bulundu. Herhangi bir şekilde içeriğe müdahale söz konusu değil ama bu hareketi ile Twitter, taraflı bir yayıncı gibi davrandığını ortaya koydu. Amerikan hukukuna göre tarafsız platformlar bunlar ama Twitter bu yönüyle içeriğe müdahil olma şeyi gösterdi. AB'ye göre de, Avrupa Birliği sosyal ağları, bilgi toplumunun hizmet sağlacıları olarak görüyor. İki hususa dikkat ediyor. Bir, dezenformasyon olmayacak, iki terörle mücadele. AB'nin iki kırmızı çizgisi var. Buradan baktığınız zaman da AB'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'ya ilişkin bazı ifadelerin Twitter tarafından bir suç olarak görülmesi de ayrı bir sorun. Twitter neden böyle davranıyor? Hemen yanı başımızda yeni bir dünya oluşuyor. Sanayi toplumu ile beraber biz ülkelerin kara sahanlığının yanına hava ve deniz sahanlığı kavramları geldi. Aslında uzayda da egemenlik hakkına ilişkin geçtiğimiz 20 yıl tartışmaları hatırlayalım. Hava, deniz, kara, uzay sahanlığının yanı başına siber sahanlık alanı inşa ediliyor. Biz önümüzdeki süreçte siber vatan tabirini de sıkça duyacağız. Sosyal ağ kullanıcısı olan vatandaşlarımın kişisel verilerinin korunması, temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması ülke olarak benim görevim. Bu platformlar operasyonel bir tavır almaya ve içeriğe müdahil olmaya, taraflı davranmaya başladılar. Raporu hazırlayan iki Türk kökenli kişiler var. Paylaşımlarına baktığımızda YPG'yi destekleyen sempatizan. Raporları hazırlayan kişiler, Türkiye karşıtı olan paylaşımları var. Bu yapılar Türkiye'de yasal yükümlülük taşıyan temsilcilik açmadılar. Fransa ve Almanya bunu yaptı. Önümüzdeki süreçte Türkiye'de bu yönde adımlar atacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN Türk televizyonunda katıldığı programda, Twitter'ın hesap kapatma kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Ünal'ın açıklamaları şöyle:

TWITTER'IN KARARI

HDP'nin PKK ile ilişkisi, PKK ve YPG'ye ilişkin açıklamalar, CHP'ye dönük bazı ifadeler ve AK Parti'yi ve AK Parti'nin liderini övdüğü iddia edilen tweet'ler. Twitter, Amerikan hukukuna göre tarafsız bir platform. Geçen günlerde Trump uyarılarda bulundu. Herhangi bir şekilde içeriğe müdahale söz konusu değil ama bu hareketi ile Twitter, taraflı bir yayıncı gibi davrandığını ortaya koydu.

Amerikan hukukuna göre tarafsız platformlar bunlar ama Twitter bu yönüyle içeriğe müdahil olma şeyi gösterdi. AB'ye göre de, Avrupa Birliği sosyal ağları, bilgi toplumunun hizmet sağlacıları olarak görüyor. İki hususa dikkat ediyor. Bir, dezenformasyon olmayacak, iki terörle mücadele. AB'nin iki kırmızı çizgisi var. Buradan baktığınız zaman da AB'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'ya ilişkin bazı ifadelerin Twitter tarafından bir suç olarak görülmesi de ayrı bir sorun. Twitter neden böyle davranıyor? Hemen yanı başımızda yeni bir dünya oluşuyor. Sanayi toplumu ile beraber biz ülkelerin kara sahanlığının yanına hava ve deniz sahanlığı kavramları geldi. Aslında uzayda da egemenlik hakkına ilişkin geçtiğimiz 20 yıl tartışmaları hatırlayalım. Hava, deniz, kara, uzay sahanlığının yanı başına siber sahanlık alanı inşa ediliyor. Biz önümüzdeki süreçte siber vatan tabirini de sıkça duyacağız. Sosyal ağ kullanıcısı olan vatandaşlarımın kişisel verilerinin korunması, temel hak ve özgürlüklerinin güvence altına alınması ülke olarak benim görevim. Bu platformlar operasyonel bir tavır almaya ve içeriğe müdahil olmaya, taraflı davranmaya başladılar. Raporu hazırlayan iki Türk kökenli kişiler var. Paylaşımlarına baktığımızda YPG'yi destekleyen sempatizan. Raporları hazırlayan kişiler, Türkiye karşıtı olan paylaşımları var. Bu yapılar Türkiye'de yasal yükümlülük taşıyan temsilcilik açmadılar. Fransa ve Almanya bunu yaptı. Önümüzdeki süreçte Türkiye'de bu yönde adımlar atacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.