19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Üniversitelilerden KO-MEK’e yakın markaj

Kocaeli 30.09.2018 - 10:59, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Üniversitelilerden KO-MEK’e yakın markaj

Halk Üniversitesi KO-MEK, Kocaeli ve Gebze Teknik Üniversitelerinde branş tanıtımı yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK), 15. eğitim yılında 330 farklı branş ile kentin dört bir yanında ücretsiz halk eğitimlerine başladı. KO-MEK bu kapsamda vatandaşlara branşlarını tanıtmayı sürdürüyor. Hazırlanan tanıtım broşürleri vatandaşlara dağıtılırken, bir yandan da açılan stantlarda uygulamalı olarak branşların tanıtımı yapılıyor. Bu amaçla Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) ile Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)’nde de stant açıldı. ÜNİVERSİTELİLERDEN KO-MEK’E BÜYÜK İLGİ Alan çalışması adı altında yapılan tanıtımların bu seferki durağı KOÜ ve GTÜ oldu. GTÜ bahçesi ve KOÜ Umuttepe Kampüsü’nde kurulan KO-MEK tanıtım stantlarına öğrenciler adeta akın etti. Buradaki usta öğreticilerden bilgi alan gençler, ilgilendikleri branşlarla ilgili uygulamalı eğitim yapmayı ihmal etmedi. KO-MEK İLE EĞİTİMİMİZİ GÜÇLENDİREBİLİRİZ KO-MEK’in halk eğitimi konusunda son derece önemli bir görev yaptığına dikkat çeken üniversiteliler, bu branşların bir üniversite öğrencisinin eğitim hayatı için önemli rol oynayacağını kaydetti. Öğrenciler, “Üniversitede eğitim aldığımız bölümün derslerini KO-MEK’in meslek branşlarıyla destekleyebiliriz. Böylece üniversitede gördüğümüz teorik bilgileri, KO-MEK’te pratikle güçlendirebiliriz” yorumunu yaptı. UYGULAMALI EĞİTİM YAPTIRILDI KO-MEK kısa bir süre önce de ilçe merkezlerine stantlar kurarak, branş tanıtımı yapmıştı. Çalışmalara her kesimden vatandaş yoğun ilgi göstermiş ve çok sayıda yeni kursiyer seçtikleri branşlara kayıtlarını yaptırmıştı. Bu ilgide, stantlarda vatandaşlara branşlarla ilgili uygulamalı eğitim yaptırılması önemli rol oynamıştı. Alan çalışmalarıyla bu yıl da binlerce insana ulaşılmış oldu. YENi EĞİTİM DÖNEMİ TÜM HIZIYLA BAŞLADI Öte yanda KO-MEK’te yeni eğitim dönemi başladı. Kocaeli’nin 12 ilçesinde, 42 kurs merkezi ve 326 farklı branşıyla yeni eğitim dönemini karşılayan KO-MEK’e her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilgide hiç kuşkusuz KO-MEK’in istihdam branşları önemli rol oynuyor. Zira bu branşlara katılarak KO-MEK sertifikası olan çok sayıda vatandaş kendi işini kurmanın ayrıcalığını yaşıyor. Sanat kursları ise vatandaşların vakitlerini daha verimli bir uğraşla geçirmesine olanak sağlıyor. 15 YILDA 530 BİN 928 KİŞİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM KO-MEK bu eğitim döneminde 15. yılını kutlayacak. Halk Üniversitesi KO-MEK, 15 yıllık eğitim dönemi içinde 530 bin 928 kişiye ücretsiz eğitim sundu. Geçtiğimiz yıl ise ücretsiz kurslardan 60 bin 175 kişi yararlandı. BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR KO-MEK’te eğitim almak isteyen 14 yaş ve üzeri vatandaşlar, www.komek.org adresinden kayıt yaptırabilir. Ayrıca, KO-MEK ile ilgili faaliyetler, www.kocaeli.bel.tr ve www.komek.org internet sitelerinden veya sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.
Halk Üniversitesi KO-MEK, Kocaeli ve Gebze Teknik Üniversitelerinde branş tanıtımı yaptı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK), 15. eğitim yılında 330 farklı branş ile kentin dört bir yanında ücretsiz halk eğitimlerine başladı. KO-MEK bu kapsamda vatandaşlara branşlarını tanıtmayı sürdürüyor. Hazırlanan tanıtım broşürleri vatandaşlara dağıtılırken, bir yandan da açılan stantlarda uygulamalı olarak branşların tanıtımı yapılıyor. Bu amaçla Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) ile Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ)’nde de stant açıldı.

ÜNİVERSİTELİLERDEN KO-MEK’E BÜYÜK İLGİ

Alan çalışması adı altında yapılan tanıtımların bu seferki durağı KOÜ ve GTÜ oldu. GTÜ bahçesi ve KOÜ Umuttepe Kampüsü’nde kurulan KO-MEK tanıtım stantlarına öğrenciler adeta akın etti. Buradaki usta öğreticilerden bilgi alan gençler, ilgilendikleri branşlarla ilgili uygulamalı eğitim yapmayı ihmal etmedi.

KO-MEK İLE EĞİTİMİMİZİ GÜÇLENDİREBİLİRİZ

KO-MEK’in halk eğitimi konusunda son derece önemli bir görev yaptığına dikkat çeken üniversiteliler, bu branşların bir üniversite öğrencisinin eğitim hayatı için önemli rol oynayacağını kaydetti. Öğrenciler, “Üniversitede eğitim aldığımız bölümün derslerini KO-MEK’in meslek branşlarıyla destekleyebiliriz. Böylece üniversitede gördüğümüz teorik bilgileri, KO-MEK’te pratikle güçlendirebiliriz” yorumunu yaptı.

UYGULAMALI EĞİTİM YAPTIRILDI

KO-MEK kısa bir süre önce de ilçe merkezlerine stantlar kurarak, branş tanıtımı yapmıştı. Çalışmalara her kesimden vatandaş yoğun ilgi göstermiş ve çok sayıda yeni kursiyer seçtikleri branşlara kayıtlarını yaptırmıştı. Bu ilgide, stantlarda vatandaşlara branşlarla ilgili uygulamalı eğitim yaptırılması önemli rol oynamıştı. Alan çalışmalarıyla bu yıl da binlerce insana ulaşılmış oldu.

YENi EĞİTİM DÖNEMİ TÜM HIZIYLA BAŞLADI

Öte yanda KO-MEK’te yeni eğitim dönemi başladı. Kocaeli’nin 12 ilçesinde, 42 kurs merkezi ve 326 farklı branşıyla yeni eğitim dönemini karşılayan KO-MEK’e her yıl olduğu gibi bu yıl da vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bu ilgide hiç kuşkusuz KO-MEK’in istihdam branşları önemli rol oynuyor. Zira bu branşlara katılarak KO-MEK sertifikası olan çok sayıda vatandaş kendi işini kurmanın ayrıcalığını yaşıyor. Sanat kursları ise vatandaşların vakitlerini daha verimli bir uğraşla geçirmesine olanak sağlıyor.

15 YILDA 530 BİN 928 KİŞİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM

KO-MEK bu eğitim döneminde 15. yılını kutlayacak. Halk Üniversitesi KO-MEK, 15 yıllık eğitim dönemi içinde 530 bin 928 kişiye ücretsiz eğitim sundu. Geçtiğimiz yıl ise ücretsiz kurslardan 60 bin 175 kişi yararlandı.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

KO-MEK’te eğitim almak isteyen 14 yaş ve üzeri vatandaşlar, www.komek.org adresinden kayıt yaptırabilir. Ayrıca, KO-MEK ile ilgili faaliyetler, www.kocaeli.bel.tr ve www.komek.org internet sitelerinden veya sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.