Üşümek de 'bulaşıcı'ymış!

14.01.2015 - 15:55, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:30
 

Üşümek de 'bulaşıcı'ymış!

Bilim adamları araştırdı ve üşüyen bir kişiyi görmenin, ortam sıcak olsa bile üşüme hissine neden olduğunu ortaya çıkardı

İngiltere'deki Sussex Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, katılımcılara ellerini sıcak ve ılık suda bekleten kişilerin bulunduğu 8 görüntü izletti. Bu sırada katılımcıların ellerinin sıcaklığı ölçüldü.Ellerini soğuk suya sokan kişilerin görüntülerini izleyenlerin ellerinin sıcaklığının hızla düştüğü belirlendi. Ellerini ılık suda bekletenlerin görüntülerini izleyenlerin ellerinde ise değişiklik olmadı. Araştırmacılardan Dr. Neil Harrison, bu bilinçsiz psikolojik değişimin empatiden kaynaklanıyor olabileceğini, bu şekilde karşıdaki kişinin hislerinin daha iyi anlaşılabildiğini belirtti. Bu durumun insanların birlikte daha kolay ve huzurlu yaşamasını sağladığı vurgulandı.Araştırmanın sonuçları "Plus One" dergisinde yayımlandı. AA
Bilim adamları araştırdı ve üşüyen bir kişiyi görmenin, ortam sıcak olsa bile üşüme hissine neden olduğunu ortaya çıkardı

İngiltere'deki Sussex Tıp Fakültesi'nden araştırmacılar, katılımcılara ellerini sıcak ve ılık suda bekleten kişilerin bulunduğu 8 görüntü izletti. Bu sırada katılımcıların ellerinin sıcaklığı ölçüldü.

Ellerini soğuk suya sokan kişilerin görüntülerini izleyenlerin ellerinin sıcaklığının hızla düştüğü belirlendi. Ellerini ılık suda bekletenlerin görüntülerini izleyenlerin ellerinde ise değişiklik olmadı. 

Araştırmacılardan Dr. Neil Harrison, bu bilinçsiz psikolojik değişimin empatiden kaynaklanıyor olabileceğini, bu şekilde karşıdaki kişinin hislerinin daha iyi anlaşılabildiğini belirtti. 

Bu durumun insanların birlikte daha kolay ve huzurlu yaşamasını sağladığı vurgulandı.

Araştırmanın sonuçları "Plus One" dergisinde yayımlandı.

AA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.