Uyku haline bir son verelim

Kocaeli 09.10.2017 - 10:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Uyku haline bir son verelim

Türkiye’nin kalkınması, huzurlu bir ülke olması için her gün birçok yazılar yayınlanıyor. Buna bir ekleme de ben yapsam ne kaybederiz? Almanya, Japonya, Çin, Güney Kore, Singapur, Finlandiya gibi ülkelerin kısa sürede kalkınmasının sırrının ne olduğu üzerine bir çok yazı ve haberi mutlaka siz de okumuşsunuzdur.  Bu konuda naçizane önerim şudur: Bilgisayar mühendisi olabilmek için meslek lisesinin bilgisayar bölümünü bitirmiş olma şartı, Hekim olmak için meslek lisesinin sağlık bölümünü bitirme şartı, Hukukçu olmak için meslek lisesinin adalet bölümünü bitirme şartı, Makine mühendisi olmak için meslek lisesinin makine bölümünü bitirme şartı koyduğumuz gün en zeki, en becerikli, en üretken gençler bu okullara gitmeye başlayacaktır. Bu sayede Almanya’da 8.7 milyon genç mesleki-teknik eğitim görüyorken bizdeki sayı 1.7 milyon seviyesinde takılıp kalmaz.    Meslek liselerini tercih eden zeki gençler hem akademik dersleri hem de mesleki dersleri aldıkları için devlet kapısındaki yığılma azalır. Şu anki uygulamada zihinsel yetenekleri nispeten düşük öğrenciler mesleki okullara gitmektedir. Özellikle bilişim alanında okutulan kodlama ile ilgili dersleri anlamak için yüksek zeka düzeyine sahip gençlere gereksinim duyulmaktadır. 55 milyon seçmen olmasına rağmen 3 milyon kadar girişimcimiz olması bizi çukura itmektedir.  Girişimci, tükettiğinden çok üreten, yeniliklere açık, lüks tüketimden kaçınan kuşaklar yetiştirmek için atölyelerde ter dökerek üretimin nasıl yapıldığını gören çocuklar yetiştirmeliyiz. Bir ürünün nasıl ortaya çıktığını bilen insanlar parayı kolayca saçamaz. Lüks tüketime yönelemez. 2017 yılı itibariyle 80 milyonluk Türkiye’de 3500 civarında mesleki-teknik okul vardır. Bu sayının bir an önce 10 bin seviyelerine çıkarılması icap etmektedir. 1945’li yıllardan sonra ABD, İngiltere gibi ülkeler bizi üretemez duruma sokmak için eğitim müfredatımızı yanlış yöne kanalize etmek için her türlü planı devreye sokmuşlardır. Bu uyku haline son verecek insan potansiyelimiz vardır.

Türkiye’nin kalkınması, huzurlu bir ülke olması için her gün birçok yazılar yayınlanıyor. Buna bir ekleme de ben yapsam ne kaybederiz?

Almanya, Japonya, Çin, Güney Kore, Singapur, Finlandiya gibi ülkelerin kısa sürede kalkınmasının sırrının ne olduğu üzerine bir çok yazı ve haberi mutlaka siz de okumuşsunuzdur. 

Bu konuda naçizane önerim şudur:

Bilgisayar mühendisi olabilmek için meslek lisesinin bilgisayar bölümünü bitirmiş olma şartı,
Hekim olmak için meslek lisesinin sağlık bölümünü bitirme şartı,
Hukukçu olmak için meslek lisesinin adalet bölümünü bitirme şartı,
Makine mühendisi olmak için meslek lisesinin makine bölümünü bitirme şartı koyduğumuz gün en zeki, en becerikli, en üretken gençler bu okullara gitmeye başlayacaktır.
Bu sayede Almanya’da 8.7 milyon genç mesleki-teknik eğitim görüyorken bizdeki sayı 1.7 milyon seviyesinde takılıp kalmaz.   

Meslek liselerini tercih eden zeki gençler hem akademik dersleri hem de mesleki dersleri aldıkları için devlet kapısındaki yığılma azalır.

Şu anki uygulamada zihinsel yetenekleri nispeten düşük öğrenciler mesleki okullara gitmektedir. Özellikle bilişim alanında okutulan kodlama ile ilgili dersleri anlamak için yüksek zeka düzeyine sahip gençlere gereksinim duyulmaktadır.

55 milyon seçmen olmasına rağmen 3 milyon kadar girişimcimiz olması bizi çukura itmektedir. 

Girişimci, tükettiğinden çok üreten, yeniliklere açık, lüks tüketimden kaçınan kuşaklar yetiştirmek için atölyelerde ter dökerek üretimin nasıl yapıldığını gören çocuklar yetiştirmeliyiz.

Bir ürünün nasıl ortaya çıktığını bilen insanlar parayı kolayca saçamaz. Lüks tüketime yönelemez.

2017 yılı itibariyle 80 milyonluk Türkiye’de 3500 civarında mesleki-teknik okul vardır. Bu sayının bir an önce 10 bin seviyelerine çıkarılması icap etmektedir.

1945’li yıllardan sonra ABD, İngiltere gibi ülkeler bizi üretemez duruma sokmak için eğitim müfredatımızı yanlış yöne kanalize etmek için her türlü planı devreye sokmuşlardır. Bu uyku haline son verecek insan potansiyelimiz vardır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.