‘UYUMA’ telefonlarda

Kocaeli 21.06.2019 - 17:03, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

‘UYUMA’ telefonlarda

Kocaeli İ Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması’nın (UYUMA) hayata geçirildiğini duyurdu. Emniyet’ten yapılan yazılı açıklamada, “Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede, kolluğun suç ile mücadelesi kadar toplumumuzun da bu konuda bilinçlendirilmesi ve desteği kaçınılmazdır. Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması (UYUMA) geliştirilmiş ve hayata geçirilmiştir. Uygulama tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirilmiş olup, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple Store sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilmektedir. BUTONA BAS İHBAR ET! Mobil Uygulama ile teknolojik imkânlar aracılığıyla başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımız ile birlikte uyuşturucu ile mücadele de duyarlılığı arttırmak, vatandaş desteği ile daha güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak hedeflenmiştir. Ayrıca uyuşturucu suçlarına daha hızlı ve seri müdahale imkânı sağlaması bakımından da önemlidir. Uygulamanın önemli özelliklerinden birisi ise bildirim yapanın kimlik bilgileri ile telefon numarasının kesinlikle gizli tutulması ve üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirler. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini veya pazarlığını polise bildirmek isteyen kişiler, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunabileceklerdir. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek, ihbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır. Suçla mücadelede vatandaşlarımızın desteğinin bizlere güç katacağının bilinmesi;  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kocaeli İ Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması’nın (UYUMA) hayata geçirildiğini duyurdu. Emniyet’ten yapılan yazılı açıklamada, “Uyuşturucu madde kullanımı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de başta gençlerimiz olmak üzere toplumumuz açısından büyük tehlike arz etmektedir. Uyuşturucu ile etkin mücadelede, kolluğun suç ile mücadelesi kadar toplumumuzun da bu konuda bilinçlendirilmesi ve desteği kaçınılmazdır. Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızca Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulaması (UYUMA) geliştirilmiş ve hayata geçirilmiştir. Uygulama tamamen yerli ve milli bir yazılımla gerçekleştirilmiş olup, akıllı telefonlardan Google Play Store ve Apple Store sanal mağazalarından ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

BUTONA BAS İHBAR ET!

Mobil Uygulama ile teknolojik imkânlar aracılığıyla başta gençlerimiz olmak üzere vatandaşlarımız ile birlikte uyuşturucu ile mücadele de duyarlılığı arttırmak, vatandaş desteği ile daha güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak hedeflenmiştir. Ayrıca uyuşturucu suçlarına daha hızlı ve seri müdahale imkânı sağlaması bakımından da önemlidir. Uygulamanın önemli özelliklerinden birisi ise bildirim yapanın kimlik bilgileri ile telefon numarasının kesinlikle gizli tutulması ve üçüncü kişiler tarafından kesinlikle bilinmeyecek olmasıdır. Uygulamayı telefonlarına indiren vatandaşlarımız, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayabilirler. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini veya pazarlığını polise bildirmek isteyen kişiler, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunabileceklerdir. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek, ihbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacaktır. Suçla mücadelede vatandaşlarımızın desteğinin bizlere güç katacağının bilinmesi;  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.