UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK!

Darıca 18.05.2017 - 16:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

UYUŞTURUCUYA GEÇİT YOK!

Darıca Osmangazi Mahallesi’nde Muhtar Kenan Demirbaş’ın girişimleriyle başlatılan oluşum önce ilçe genelinde son olarak il genelinde yankı uyandırdı. Okullardaki spora yetenekli öğrencilerin gelişimi amaç edilen oluşumda şimdi ilçe genelinde bir birliktelik oluşturularak suça eğilimli gençleri sosyal hayata kazandırma projesine dönüştü.

Darıca Osmangazi Mahallesi’nde konuşlu okulların müdürleri, beden eğitim öğretmenleri, okul aile birliği başkanları ile rutin toplantılarla başlayan Muhtar Kenan Demirbaş öncülüğündeki toplantılar, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, KASKF Başkanı Murat Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çetinkaya’nın dikkatini çekti. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Demirbaş’ın bu çalışmalarını örnek göstererek diğer mahalledeki muhtarların, okul müdürlerinde buna benzer bir projeyi hayata geçirmeleri yönde tavsiyelerde bulundu. Son olarak dün İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu evsahipliğinde Darıca Gençlik Merkezi’nde bir araya gelen oluşum suça eğilimli gençlerin bazı kötü alışkanlıklardan ve uygunsuz davranışlardan uzaklaşarak spor, sanat ve kültür aktiviteleri ile ilgilenmesi hedef alındı. UYUŞTURUCUYA YAKLAŞTIRMAYACAĞIZ Toplantıda konuşan Osmagazi Mahalle Muhtarı kenan Demirbaş, “Bazı öğrenciler diğer öğrenci arkadaşlarının yolunu kesip harçlıklarını zorla alıyorlar. Sigara ve alkol içerikli içecekler kullanıyorlar. Bunun daha ilerisinde uyuşturucuya varan bağımlılıklara neden olabilecek davranışlar içerisindeler. Bunların önünü almak, bu çocukları bu davranışlardan başta gençlik merkezimiz olmak üzere ilçede ki spor kulüplerinde aktif hale getirmek istiyoruz.” dedi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu’da konuşmasında, “Bu sezon voleybol, basketbol, satranç, masa tenisi gibi spor etkinlikleri düzenledik. Yaz okullarında bir çok branşta öğrencilerimize eğitim vereceğiz. Onları sokaktan alıp sporla, kültürle, sanatla buluşturacağız. Ücretsiz servisimiz ve ikramlarımız mevcut. Aileler bu çağrımıza duyarlı olmalı.”dedi. Haber: Adnan Ayvaz
Darıca Osmangazi Mahallesi’nde Muhtar Kenan Demirbaş’ın girişimleriyle başlatılan oluşum önce ilçe genelinde son olarak il genelinde yankı uyandırdı. Okullardaki spora yetenekli öğrencilerin gelişimi amaç edilen oluşumda şimdi ilçe genelinde bir birliktelik oluşturularak suça eğilimli gençleri sosyal hayata kazandırma projesine dönüştü.

Darıca Osmangazi Mahallesi’nde konuşlu okulların müdürleri, beden eğitim öğretmenleri, okul aile birliği başkanları ile rutin toplantılarla başlayan Muhtar Kenan Demirbaş öncülüğündeki toplantılar, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, KASKF Başkanı Murat Aydın ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çetinkaya’nın dikkatini çekti. Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Demirbaş’ın bu çalışmalarını örnek göstererek diğer mahalledeki muhtarların, okul müdürlerinde buna benzer bir projeyi hayata geçirmeleri yönde tavsiyelerde bulundu. Son olarak dün İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu evsahipliğinde Darıca Gençlik Merkezi’nde bir araya gelen oluşum suça eğilimli gençlerin bazı kötü alışkanlıklardan ve uygunsuz davranışlardan uzaklaşarak spor, sanat ve kültür aktiviteleri ile ilgilenmesi hedef alındı.

UYUŞTURUCUYA YAKLAŞTIRMAYACAĞIZ

Toplantıda konuşan Osmagazi Mahalle Muhtarı kenan Demirbaş, “Bazı öğrenciler diğer öğrenci arkadaşlarının yolunu kesip harçlıklarını zorla alıyorlar. Sigara ve alkol içerikli içecekler kullanıyorlar. Bunun daha ilerisinde uyuşturucuya varan bağımlılıklara neden olabilecek davranışlar içerisindeler. Bunların önünü almak, bu çocukları bu davranışlardan başta gençlik merkezimiz olmak üzere ilçede ki spor kulüplerinde aktif hale getirmek istiyoruz.” dedi. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu’da konuşmasında, “Bu sezon voleybol, basketbol, satranç, masa tenisi gibi spor etkinlikleri düzenledik. Yaz okullarında bir çok branşta öğrencilerimize eğitim vereceğiz. Onları sokaktan alıp sporla, kültürle, sanatla buluşturacağız. Ücretsiz servisimiz ve ikramlarımız mevcut. Aileler bu çağrımıza duyarlı olmalı.”dedi.

Haber: Adnan Ayvaz

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.