Vali Aksoy’dan ‘Ekmek’ zammına veto!

Kocaeli 30.01.2020 - 12:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Vali Aksoy’dan ‘Ekmek’ zammına veto!

Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe yapılan yüzde 20 oranındaki zammın geri çekilmesi için yapılan üçlü koordinasyon toplantısında sonuç çıkmadı. Valilik zammın geri çekilmesi için 10 gün içinde Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açacak. Kocaeli Fırıncılar Odası, maliyetin yükselmesi, giderlerin artması nedeniyle fiyatı 1,75 TL olarak kalması kaydıyla ekmek gramajının 50 gram düşürülmesini istemişti. Ancak, bu durumda ekmeğin kilo fiyatı 7,20 TL’ye ulaşıyor. Ticaret Bakanlığı ise ekmeğin kilo fiyatına sınır getirmiş, Valilik de zam yapılmamasını kilo fiyatının yine 6,25 TL’de kalmasını istemişti. Zam talebi sonrası Valilik’te başlatılan çalışmada ilerleme sağlanamadı. EKMEK ZAMMI MAHKEMEYE TAŞINIYOR Kocaeli Fırıncılar Odası’nın giderlerin artmasıyla yaklaşık iki haftadır uyguladığı yüzde 20 zam oranını Kocaeli Valiliği uygun bulmayıp itiraz etmişti. Bu itiraz kapsamında Vali Hüseyin Aksoy’un görevlendirdiği Vali Yardımcısı Nihat Kaynar başkanlığında Fırıncılar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Kocaeli Ticaret Odası temsilcileri, bir araya geldi. Toplantıda Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, kilo fiyatının yine 6,25 TL’de kalmasını istedi ve yapılmak istenen zammı kabul etmeyerek zammın geri çekilmesi adına oylama yaptı. Yapılan oylama 2’ye 1 oranında sonuçlanırken buna göre uygulanan zam, devam edecek. Kocaeli Valiliği ise zammın geri çekilmesi adına 10 gün içinde Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak

Fırıncılar Odası tarafından ekmeğe yapılan yüzde 20 oranındaki zammın geri çekilmesi için yapılan üçlü koordinasyon toplantısında sonuç çıkmadı. Valilik zammın geri çekilmesi için 10 gün içinde Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açacak.

Kocaeli Fırıncılar Odası, maliyetin yükselmesi, giderlerin artması nedeniyle fiyatı 1,75 TL olarak kalması kaydıyla ekmek gramajının 50 gram düşürülmesini istemişti. Ancak, bu durumda ekmeğin kilo fiyatı 7,20 TL’ye ulaşıyor. Ticaret Bakanlığı ise ekmeğin kilo fiyatına sınır getirmiş, Valilik de zam yapılmamasını kilo fiyatının yine 6,25 TL’de kalmasını istemişti. Zam talebi sonrası Valilik’te başlatılan çalışmada ilerleme sağlanamadı.

EKMEK ZAMMI MAHKEMEYE TAŞINIYOR

Kocaeli Fırıncılar Odası’nın giderlerin artmasıyla yaklaşık iki haftadır uyguladığı yüzde 20 zam oranını Kocaeli Valiliği uygun bulmayıp itiraz etmişti. Bu itiraz kapsamında Vali Hüseyin Aksoy’un görevlendirdiği Vali Yardımcısı Nihat Kaynar başkanlığında Fırıncılar Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Kocaeli Ticaret Odası temsilcileri, bir araya geldi. Toplantıda Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, kilo fiyatının yine 6,25 TL’de kalmasını istedi ve yapılmak istenen zammı kabul etmeyerek zammın geri çekilmesi adına oylama yaptı. Yapılan oylama 2’ye 1 oranında sonuçlanırken buna göre uygulanan zam, devam edecek. Kocaeli Valiliği ise zammın geri çekilmesi adına 10 gün içinde Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.