Vali Güzeloğlu, son noktayı koydu

Kocaeli 25.09.2016 - 11:42, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Vali Güzeloğlu, son noktayı koydu

Ekmek kavgasında son raunt Perşembe günü yapılmıştı. Ali Sarı ve Kemal Kaya, yeni zam teklifi için Vali Güzeloğlu’na gitti. Vali, “Mahkemenin kararı aynı zamanda yeni tarifedir. Ekmek 1 lira kalacak, gramajıyla oynanmayacak” dedi FİYAT İNDİRMEYENLER OLDU Ekmek zammının 10 aylık hikayesi nihayet sona erdi. 10 ay önce yapılan zamla birlikte şehirde 250 gram ekmeğin satış fiyatı 1.25 TL olarak belirlenmişti. Kocaeli Valiliği bu fiyatı yüksek buldu ve ticaret mahkemesine dava açtı. Dava sonucunda mahkeme 250 gram ekmeğin 1 TL’ye satılmasına hükmetti. Mahkeme kararının tebliği edilmesinin ardından birçok fırında ekmek 1 TL’ye satılmaya başladı. Mahkeme karına rağmen 1 TL bedel biçilen ekmek bazı fırın ve bayiler tarafından 1.25 TL’ye satılmaya devam etti. Bunun üzerine Ticaret İl Müdürlüğü bir açıklama yayınlayarak karara oymayanların cezalandırılacağını açıkladı. VALİ İZİN VERMEDİ Bu yaşananların dışında yeni tarife formülleri ortaya atıldı. Kocaeli Fırıncılar Odası yönetimi acilen toplandı ve yeni tarifenin oluşturulması için çalıştı. Öngörülen tarifeye göre ekmek 300 grama çıkartılıp fiyatı da 1.25 TL olacaktı. Yeni fiyat tarifesiyle ilgili talep cuma günü Esnaf Odaları Birliği’ne sunuldu. Ekmek zammı ile ilgili taleplerini ileten  ve ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na giden Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya ve Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı istedikleri zammı alamadı. Vali Güzeoğlu bu görüşmede tavrını çok net belli ederek, “Mahkemenin kararı uygulanacak. Yeni fiyat tarifesi mahkemenin verdiği karardır. Yenisine ihtiyaç yoktur” dedi. Bu sözlerle ekmek zammı bir kere daha Vali Güzeloğlu’ndan dönmüş oldu.

Ekmek kavgasında son raunt Perşembe günü yapılmıştı. Ali Sarı ve Kemal Kaya, yeni zam teklifi için Vali Güzeloğlu’na gitti. Vali, “Mahkemenin kararı aynı zamanda yeni tarifedir. Ekmek 1 lira kalacak, gramajıyla oynanmayacak” dedi

FİYAT İNDİRMEYENLER OLDU

Ekmek zammının 10 aylık hikayesi nihayet sona erdi. 10 ay önce yapılan zamla birlikte şehirde 250 gram ekmeğin satış fiyatı 1.25 TL olarak belirlenmişti. Kocaeli Valiliği bu fiyatı yüksek buldu ve ticaret mahkemesine dava açtı. Dava sonucunda mahkeme 250 gram ekmeğin 1 TL’ye satılmasına hükmetti. Mahkeme kararının tebliği edilmesinin ardından birçok fırında ekmek 1 TL’ye satılmaya başladı. Mahkeme karına rağmen 1 TL bedel biçilen ekmek bazı fırın ve bayiler tarafından 1.25 TL’ye satılmaya devam etti. Bunun üzerine Ticaret İl Müdürlüğü bir açıklama yayınlayarak karara oymayanların cezalandırılacağını açıkladı.

VALİ İZİN VERMEDİ

Bu yaşananların dışında yeni tarife formülleri ortaya atıldı. Kocaeli Fırıncılar Odası yönetimi acilen toplandı ve yeni tarifenin oluşturulması için çalıştı. Öngörülen tarifeye göre ekmek 300 grama çıkartılıp fiyatı da 1.25 TL olacaktı. Yeni fiyat tarifesiyle ilgili talep cuma günü Esnaf Odaları Birliği’ne sunuldu. Ekmek zammı ile ilgili taleplerini ileten  ve ardından Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’na giden Kocaeli Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kemal Kaya ve Fırıncılar Odası Başkanı Ali Sarı istedikleri zammı alamadı. Vali Güzeoğlu bu görüşmede tavrını çok net belli ederek, “Mahkemenin kararı uygulanacak. Yeni fiyat tarifesi mahkemenin verdiği karardır. Yenisine ihtiyaç yoktur” dedi. Bu sözlerle ekmek zammı bir kere daha Vali Güzeloğlu’ndan dönmüş oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.