Vali Yavuz: “Türkiye, sorunların üstesinden gelebilecek güce sahip!”

Kocaeli 29.10.2020 - 10:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:35
 

Vali Yavuz: “Türkiye, sorunların üstesinden gelebilecek güce sahip!”

Kocaeli Valisi Seddar YAVUZ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yavuz mesajında; “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Milli Mücadelemizin, Büyük Zaferle noktalanmasının ardından, Büyük Önder Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Irk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, bu Aziz Milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet; eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çağdaşlık ilkelerini kapsamaktadır. Hak ve hürriyetlerinden mahrum ve yoksun bırakılmış toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Tarih, hak ve hürriyetlerini kaybeden ve sonuçta yok olan toplumların örnekleriyle doludur.” “TÜRKİYE TÜM SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLECEK GÜCE SAHİPTİR” Türkiye Cumhuriyeti, kadim tarihi birikimi ve köklü devlet tecrübesi ile tüm sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Cumhuriyetin ilanı ile kalkınma ve modernleşme yolunda önemli adımlar atarak çağdaş dünyanın önemli bir üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti; yakaladığı hızlı değişim ve dönüşümle sadece bölgesel bir aktör olarak kalmamakta küresel yönetiminde olmazsa olmazı olduğunu bugün daha gür bir sesle bütün dünyaya haykırmaktadır. Bizlere düşen en önemli görevde; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, ileriye doğru emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, Cumhuriyetin temel değerlerini gelecek kuşaklara teslim etmektir. Bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirebilmek ve geleceğimizi daha iyi kurabilmek için bir yandan evrensel değerleri, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimsemek, diğer yandan tarihimizi çok iyi bilmek zorunluluğumuz bulunmaktadır.  Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu aziz yurdu bize vatan yapan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz Türk Milletinin ve Kocaelili hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” İfadelerini kullandı.  

Kocaeli Valisi Seddar YAVUZ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Yavuz mesajında; “19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Milli Mücadelemizin, Büyük Zaferle noktalanmasının ardından, Büyük Önder Atatürk’ün, “Türk Milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” dediği Cumhuriyetimizin ilanının 97. yıldönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla kutluyoruz. Irk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan Cumhuriyet, bu Aziz Milletin kendi egemenliğini kullandığı Devlet yapısıdır. Bugün, her zamankinden daha çok sahip çıkmamız gereken Cumhuriyet; eşitlik, özgürlük, demokrasi ve çağdaşlık ilkelerini kapsamaktadır. Hak ve hürriyetlerinden mahrum ve yoksun bırakılmış toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Tarih, hak ve hürriyetlerini kaybeden ve sonuçta yok olan toplumların örnekleriyle doludur.”

“TÜRKİYE TÜM SORUNLARIN ÜSTESİNDEN GELEBİLECEK GÜCE SAHİPTİR”

Türkiye Cumhuriyeti, kadim tarihi birikimi ve köklü devlet tecrübesi ile tüm sorunların üstesinden gelebilecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Cumhuriyetin ilanı ile kalkınma ve modernleşme yolunda önemli adımlar atarak çağdaş dünyanın önemli bir üyesi olan Türkiye Cumhuriyeti; yakaladığı hızlı değişim ve dönüşümle sadece bölgesel bir aktör olarak kalmamakta küresel yönetiminde olmazsa olmazı olduğunu bugün daha gür bir sesle bütün dünyaya haykırmaktadır. Bizlere düşen en önemli görevde; Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü korumak, savunmak, ileriye doğru emin ve güçlü adımlarla ilerlemek, Cumhuriyetin temel değerlerini gelecek kuşaklara teslim etmektir. Bu görev ve sorumluluklarımızı yerine getirebilmek ve geleceğimizi daha iyi kurabilmek için bir yandan evrensel değerleri, bilimin ve aklın üstünlüğünü benimsemek, diğer yandan tarihimizi çok iyi bilmek zorunluluğumuz bulunmaktadır.  Bu duygu ve düşüncelerle, başta bu aziz yurdu bize vatan yapan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve onun kahraman silah arkadaşları olmak üzere,  şanlı tarihimizin ölümsüz sembolleri olan Aziz Şehitlerimizi, Kahraman Gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz Türk Milletinin ve Kocaelili hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.