Vatandaşın meclisteki sesi

Kocaeli 06.02.2020 - 09:43, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Vatandaşın meclisteki sesi

REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN..

Gebze Belediye Meclisinin Şubat ayı oturumu kısa, tartışmasız, maddelerin oy birliğiyle kabul edildiği rutin bir havada tamamlandı. Meclis oturumunun sonunda söz alan İYİ Parti meclis üyesi Birol Elüstü, ‘sözleriyle meclise damga vurdu’ demek, yanlış olmaz. Gebze’de uzun yıllardır esnaflık yapan, hak yemeyen, iyi bir aile babası görünümü çizen, genç ve insanlarla olan iletişimi yüksek olan Elüstü, seçildiği günden bu yana Gebzeli vatandaşların meclisteki özgür sesi olmaya devam ediyor. ** Meclis sonunda Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e çöp ihalesini soran, bu konuda tüm çabalarına ve önerge vermelerine rağmen yeterli bilgileri alamadıklarını kaydeden Elüstü, ayrıca yazılı cevap istediklerini bir kez daha hatırlattı. Elüstü, ihaleye katılan iki firmanın da kardeş firmalar olduğunu söyleyip bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağının altını çizdi. Meclisteki daha önceki oturumlarda da halktan yana olup vatandaşın sesi olan genç siyasetçi farkını yeniden gösterdi. ** Daha önceki meclis toplantısında Eskihisar Kalesi ve Ballıkayalar Tabiat Parkıyla ilgili duyarlılığını göstererek tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini kaydeden Elüstü, ayrıca Gebze Belediyesi tabelasının başına TC. ibaresinin eklenmesi konusunda büyük çaba sarf etmişti. Gündelik yaşamda sokaktaki vatandaşı dinleyerek onların problemlerini çözen genç meclis üyesi, tüm Gebzelilerin meclis üyesi olurken taraflı ya da tarafsız her kesimden sevgi ve saygı görmeyi başarmış durumda. ** Kişiler, hangi makamlarda olursa olsunlar o koltuklara sadece bir süreliğine oturuyorlar. Günün birinde yerlerini yeni isimlere bırakıp, sokaklarda dolaşmaya devam ediyorlar. Önemli olan arkalarından iyi izler bırakmaları. Hangi mesleği yaparsak yapalım, işimizi doğru ve adalet duygusuyla yaparsak hiçbir mesele kalmaz. Siyasette Birol Elüstü gibi genç isimleri görmek, geleceğe olan inancımızı ve bu kente dair umudumuzu dipdiri tutmamıza yetiyor da artıyor bile.  
REFİK SILA GÜVENÇ YAZDI.. OKUMADAN GEÇMEYİN..

Gebze Belediye Meclisinin Şubat ayı oturumu kısa, tartışmasız, maddelerin oy birliğiyle kabul edildiği rutin bir havada tamamlandı. Meclis oturumunun sonunda söz alan İYİ Parti meclis üyesi Birol Elüstü, ‘sözleriyle meclise damga vurdu’ demek, yanlış olmaz. Gebze’de uzun yıllardır esnaflık yapan, hak yemeyen, iyi bir aile babası görünümü çizen, genç ve insanlarla olan iletişimi yüksek olan Elüstü, seçildiği günden bu yana Gebzeli vatandaşların meclisteki özgür sesi olmaya devam ediyor.

**

Meclis sonunda Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’e çöp ihalesini soran, bu konuda tüm çabalarına ve önerge vermelerine rağmen yeterli bilgileri alamadıklarını kaydeden Elüstü, ayrıca yazılı cevap istediklerini bir kez daha hatırlattı. Elüstü, ihaleye katılan iki firmanın da kardeş firmalar olduğunu söyleyip bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağının altını çizdi. Meclisteki daha önceki oturumlarda da halktan yana olup vatandaşın sesi olan genç siyasetçi farkını yeniden gösterdi.

**

Daha önceki meclis toplantısında Eskihisar Kalesi ve Ballıkayalar Tabiat Parkıyla ilgili duyarlılığını göstererek tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini kaydeden Elüstü, ayrıca Gebze Belediyesi tabelasının başına TC. ibaresinin eklenmesi konusunda büyük çaba sarf etmişti. Gündelik yaşamda sokaktaki vatandaşı dinleyerek onların problemlerini çözen genç meclis üyesi, tüm Gebzelilerin meclis üyesi olurken taraflı ya da tarafsız her kesimden sevgi ve saygı görmeyi başarmış durumda.

**

Kişiler, hangi makamlarda olursa olsunlar o koltuklara sadece bir süreliğine oturuyorlar. Günün birinde yerlerini yeni isimlere bırakıp, sokaklarda dolaşmaya devam ediyorlar. Önemli olan arkalarından iyi izler bırakmaları. Hangi mesleği yaparsak yapalım, işimizi doğru ve adalet duygusuyla yaparsak hiçbir mesele kalmaz. Siyasette Birol Elüstü gibi genç isimleri görmek, geleceğe olan inancımızı ve bu kente dair umudumuzu dipdiri tutmamıza yetiyor da artıyor bile.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.