VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Darıca 31.10.2019 - 11:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BEKLİYOR!

Darıca’da 2009 yılında müteahhit Y.D. tarafından yaptırılan sitede bulunan 24 daire, yaklaşık 50 kişiye satıldı. Müteahhit Y.D.'nin evleri sattığı kişilerden yaklaşık 2,5 milyon lirayı alarak kayıplara karıştığını iddia eden mahalle sakinleri, madde bağımlılarının yuvası haline gelen bina için yetkililerden çözüm bekliyor.

Osmangazi Mahallesi'nde müteahhit Y.D., 2009 yılında 2 bloklu, 24 dairesi bulunan 4 katlı bir site yaptırmaya başladı. Site yapım aşamasındayken daireleri satmaya başlayan Y.D., kısa süre içerisinde bütün daireleri sattı. İnşaatın yüzde 90'ının tamamlanmasının ardından inşaat çalışmaları durdu. Müteahhit Y.D.'nin ev sattığı müşterilerinin telefonlarına çıkmamasının ardından durumu ev sahipleri araştırınca, Y.D.'nin aynı daireleri farklı kişilere satarak elde ettiği yaklaşık 2,5 milyon lira ile ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 10 yıldır inşaatı tamamlanmayan site, harabeye dönerek uyuşturucu bağımlılarının yuvası haline geldi. UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI MESKEN EDİNDİ Satın almak istedikleri 5 daire için 584 bin lira ödeme yaptıklarını belirten ev sahibi Cüneyt Güngör, 10 sene önce biz buradaki inşaattan daire aldık. Yaklaşık olarak aldıktan bir sene sonra, müteahhit battı ve kaçtı. Müteahhit kaçınca da buradaki 24 dairenin 50'den fazla kişiye satıldığını duyduk ve olaya müdahale ettik, polise şikayet ettik. O günden bu zamana kadar 10 sene geçti ama bu binayla ilgili hiçbir gelişme yok. Arsa sahibi de bizim gibi mağdur ve şu anda da müteahhit Y.D.'nin burada bıraktığı inşaatı uyuşturucu bağımlıları mesken edindi. Ben buradan daire aldım, 5 daire için toplamda 584 bin lira ödeme yaptım ve şu anda da mağduruz. Davacı olduk, konunun çözülebilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz dedi. 10 YILDIR MÜTEAHHİDİ BEKLİYORUZ Müteahhit Y.D.'nin tapuları vermemek için kendilerini uzun süre oyaladığını söyleyen Miraç Tepebaş, 2009 yılında 9 tane akrabamızla birlikte biz bu siteden daire aldık. Kimisi 70 bin lira verdi, kimisi 50 bin lira ödedi. Ben de o dönem 15 bin Euro ve 30 bin TL peşinat ödedim. Daha sonra müteahhit ortalıktan kayboldu. Aradan 10 sene geçti, biz hala müteahhidi bekliyoruz. Bize tapuları vereceği sırada, 'Anam hacı, babam hacı' diyerek oyaladı ve daha sonra kaçtı. Hakkımızı aramaya çalışıyoruz. diye konuştu. KİMSE HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR Müteahhidin ortadan kaybolmasının ardından sahipsiz kalan sitenin uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanıldığını söyleyen mahalle sakini Ayşe Günaydın ise; “Yaklaşık 10 yıl önce yapıldı, yapan kişi de milleti dolandırdı. Aynı daireleri 2-3 farklı kişiye sattığı söyleniyor ve daha sonra aldığı paralarla birlikte kaçtı. Burası harabe haline geldi. Buraya uyuşturucu kullanmak için de geliyorlar, fuhuş yapmak için de geliyorlar. Polise defalarca şikayet ettik, belediyeye de durumu bildirdik ama bir çözüm bulunamadı. Mahalle halkı olarak bu binadan çok rahatsızız. Gelip burada alkol alıyorlar, daha sonra binanın camlarını kırıyorlar. Kimse hiçbir şey yapmıyor.
Darıca’da 2009 yılında müteahhit Y.D. tarafından yaptırılan sitede bulunan 24 daire, yaklaşık 50 kişiye satıldı. Müteahhit Y.D.'nin evleri sattığı kişilerden yaklaşık 2,5 milyon lirayı alarak kayıplara karıştığını iddia eden mahalle sakinleri, madde bağımlılarının yuvası haline gelen bina için yetkililerden çözüm bekliyor.

Osmangazi Mahallesi'nde müteahhit Y.D., 2009 yılında 2 bloklu, 24 dairesi bulunan 4 katlı bir site yaptırmaya başladı. Site yapım aşamasındayken daireleri satmaya başlayan Y.D., kısa süre içerisinde bütün daireleri sattı. İnşaatın yüzde 90'ının tamamlanmasının ardından inşaat çalışmaları durdu. Müteahhit Y.D.'nin ev sattığı müşterilerinin telefonlarına çıkmamasının ardından durumu ev sahipleri araştırınca, Y.D.'nin aynı daireleri farklı kişilere satarak elde ettiği yaklaşık 2,5 milyon lira ile ortadan kaybolduğu ortaya çıktı. Yaklaşık 10 yıldır inşaatı tamamlanmayan site, harabeye dönerek uyuşturucu bağımlılarının yuvası haline geldi.

UYUŞTURUCU BAĞIMLILARI MESKEN EDİNDİ

Satın almak istedikleri 5 daire için 584 bin lira ödeme yaptıklarını belirten ev sahibi Cüneyt Güngör, 10 sene önce biz buradaki inşaattan daire aldık. Yaklaşık olarak aldıktan bir sene sonra, müteahhit battı ve kaçtı. Müteahhit kaçınca da buradaki 24 dairenin 50'den fazla kişiye satıldığını duyduk ve olaya müdahale ettik, polise şikayet ettik. O günden bu zamana kadar 10 sene geçti ama bu binayla ilgili hiçbir gelişme yok. Arsa sahibi de bizim gibi mağdur ve şu anda da müteahhit Y.D.'nin burada bıraktığı inşaatı uyuşturucu bağımlıları mesken edindi. Ben buradan daire aldım, 5 daire için toplamda 584 bin lira ödeme yaptım ve şu anda da mağduruz. Davacı olduk, konunun çözülebilmesi için yetkililerden yardım bekliyoruz dedi.

10 YILDIR MÜTEAHHİDİ BEKLİYORUZ

Müteahhit Y.D.'nin tapuları vermemek için kendilerini uzun süre oyaladığını söyleyen Miraç Tepebaş, 2009 yılında 9 tane akrabamızla birlikte biz bu siteden daire aldık. Kimisi 70 bin lira verdi, kimisi 50 bin lira ödedi. Ben de o dönem 15 bin Euro ve 30 bin TL peşinat ödedim. Daha sonra müteahhit ortalıktan kayboldu. Aradan 10 sene geçti, biz hala müteahhidi bekliyoruz. Bize tapuları vereceği sırada, 'Anam hacı, babam hacı' diyerek oyaladı ve daha sonra kaçtı. Hakkımızı aramaya çalışıyoruz. diye konuştu.

KİMSE HİÇBİR ŞEY YAPMIYOR

Müteahhidin ortadan kaybolmasının ardından sahipsiz kalan sitenin uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanıldığını söyleyen mahalle sakini Ayşe Günaydın ise; “Yaklaşık 10 yıl önce yapıldı, yapan kişi de milleti dolandırdı. Aynı daireleri 2-3 farklı kişiye sattığı söyleniyor ve daha sonra aldığı paralarla birlikte kaçtı. Burası harabe haline geldi. Buraya uyuşturucu kullanmak için de geliyorlar, fuhuş yapmak için de geliyorlar. Polise defalarca şikayet ettik, belediyeye de durumu bildirdik ama bir çözüm bulunamadı. Mahalle halkı olarak bu binadan çok rahatsızız. Gelip burada alkol alıyorlar, daha sonra binanın camlarını kırıyorlar. Kimse hiçbir şey yapmıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.