Yakaryakıt.

Ekonomi 16.01.2017 - 06:17, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Yakaryakıt.

Tüketiciler Birliği, akaryakıttaki oyunu ortaya koydu: Bazı istasyonlar zamları belirlenen saatten çok önce uygulamaya koyuyor. Şikayetinizi yapın, fazla tutarın iadesini isteyin....

Pompaya zammı anında yansıtan, indirimde ise nazlanan akaryakıtçılar, tüketiciyi yine şok etti. Bazı akaryakıt istasyonlarının, zam kararlarını belirlenen zaman diliminden önce uygulamaya koyduğu ortaya çıktı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, zamlı fiyat uygulama saatinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gece yarısı 24.00 olarak açıklandığını belirterek, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda tüketici bize şikayetlerini iletti. Bu da belirlenen saatte zamma uymayan çok sayıda istasyon bulunduğunu gösteriyor" dedi. Vatandaşların haksız kazanç elde etmeye çalışan istasyonlar konusunda duyarlı olması gerektiğine dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu: "Zam geldiğinde, günün en çok akaryakıt satışının yapıldığı akşam saatlerinden itibaren zamlı fiyatları uygulayan istasyonlar bulunmaktadır. Böyle yapanlar fırsatçılıkla haksız kazanç sağlıyor. Kimi istasyon, akşam saat 19.00'da, kimisi ise 21.00'den sonra yeni zammı hemen uygulamaya başlıyor. Yani 3-5 saat öncesinde zamlı fiyattan akaryakıt satmaya başlıyorlar. Tüketiciler birkaç saatten ne olur dememeli. Akaryakıtını alan tüketicilerin çoğu zamlı fiyattan yakıt aldığının farkında bile değil." FİŞİNİZİ MUTLAKA ALIN Şahin, akaryakıt alan tüketicilerin fişini almayı unutmaması gerektiğini belirtti. Fişin kontrol edilmesini de isteyen Şahin, şunları kaydetti: "Mutlaka fişi alıp kontrol edelim. Fişte kaç litreyi kaç liradan aldığımız belli. Eğer böyle bir durum olmuşsa fişin fotokopisini çekip EPDK'ya gönderin. Eğer bunu yapamıyorsanız, bize başvurun. Biz sizin adınıza iletir ve cezalandırılmalarını talep ederiz. Bunun yanında zamlı fiyattan dolayı fazla ödediğiniz ücretin iadesi için hakem heyetlerine başvurun. Tüketicilerin duyarlı olması halinde elde edilecek milyonlarca liralık haksız kazancın önüne geçilecektir.".
Tüketiciler Birliği, akaryakıttaki oyunu ortaya koydu: Bazı istasyonlar zamları belirlenen saatten çok önce uygulamaya koyuyor. Şikayetinizi yapın, fazla tutarın iadesini isteyin....

Pompaya mı anında yansıtan, indirimde ise nazlanan çılar, tüketiciyi yine şok etti. Bazı akaryakıt istasyonlarının, zam kararlarını belirlenen zaman diliminden önce uygulamaya koyduğu ortaya çıktı. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, zamlı fiyat uygulama saatinin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından gece yarısı 24.00 olarak açıklandığını belirterek, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinden çok sayıda tüketici bize şikayetlerini iletti. Bu da belirlenen saatte zamma uymayan çok sayıda istasyon bulunduğunu gösteriyor" dedi. Vatandaşların haksız kazanç elde etmeye çalışan istasyonlar konusunda duyarlı olması gerektiğine dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu: "Zam geldiğinde, günün en çok akaryakıt satışının yapıldığı akşam saatlerinden itibaren zamlı fiyatları uygulayan istasyonlar bulunmaktadır. Böyle yapanlar fırsatçılıkla haksız kazanç sağlıyor. Kimi istasyon, akşam saat 19.00'da, kimisi ise 21.00'den sonra yeni zammı hemen uygulamaya başlıyor. Yani 3-5 saat öncesinde zamlı fiyattan akaryakıt satmaya başlıyorlar. Tüketiciler birkaç saatten ne olur dememeli. Akaryakıtını alan tüketicilerin çoğu zamlı fiyattan yakıt aldığının farkında bile değil."

FİŞİNİZİ MUTLAKA ALIN
Şahin, akaryakıt alan tüketicilerin fişini almayı unutmaması gerektiğini belirtti. Fişin kontrol edilmesini de isteyen Şahin, şunları kaydetti: "Mutlaka fişi alıp kontrol edelim. Fişte kaç litreyi kaç liradan aldığımız belli. Eğer böyle bir durum olmuşsa fişin fotokopisini çekip EPDK'ya gönderin. Eğer bunu yapamıyorsanız, bize başvurun. Biz sizin adınıza iletir ve cezalandırılmalarını talep ederiz. Bunun yanında zamlı fiyattan dolayı fazla ödediğiniz ücretin iadesi için hakem heyetlerine başvurun. Tüketicilerin duyarlı olması halinde elde edilecek milyonlarca liralık haksız kazancın önüne geçilecektir.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.