19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Yalan

Darıca 12.02.2016 - 09:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Yalan

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, elektriğe yüzde 6,8'in çok üzerinde zam yapıldığı iddialarını kesin bir dille yalanladı.

A Haber'e önemli açıklamalarda bulunan EPDK Başkanı "Bazı kesimler spekülasyon yapıyor" dedi, " Eğer 1 kuruş fark almışlarsa biz tüketicinin adına bunu bütün dağıtım şirketlerinden alırız" ifadesini kullandı. EPDK Başkanı, akaryakıt fiyatları ve doğalgaz ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. BİR KURUŞ FARK VARSA BUNU ALIRIZ 'Bir kuruş eğer bir fark almışlarsa biz tüketicinin adına bunu bütün dağıtım şirketlerinden alırız. Bazı yayın organları özellikle kafa karıştırmak istiyorlar, hepsi gerçek dışı. Gerçek olan tek bir şey var o da , %6.8 nihai fiyatlar bazında elektriğin fiyatının yükselmesi. Kimisi %20 diyor, kimisi %30 diyor bazıları da % 250 diyor, el insaf!' AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞTÜ EPDK Başkanı, akaryakıt fiyatlarını yakından takip ettiklerini söyledi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansımadığı yönündeki eleştiriler de Yılmaz'ın gündemindeydi. 'Düşmedi demekte çok vicdani bir şey değil. Benzindeki fiyatın 97- 98 kuruş olarak düştüğünü biliyorum. İki sene önce motorinin fiyatı 4,65'ti. Bugün 3,40 kuruş.' KAYIP - KAÇAK BEDELİ ALINMALI  Kaçak elektrik kullanımına dikkat çeken Yılmaz, dağıtım şirketlerinin, kayıp-kaçak bedelini tüketiciden almak zorunda kaldığını söyledi, "Kaçak elektrik kullanan komşusuna maddi zarar verir" dedi. 'Yargıtay'dan bir karar çıktı, hakem heyetlerinin kararı üzerine, bunun tüketiciden alınmaması yönünde. Böyle bir şey sürdüremezsiniz, dağıtım sisteminde kayıp-kaçak olacak ve bu kayıp kaçağı kimse karşılamayacak, yüzde 2-3 gibi karlar ile siz %10 gibi bir yükü kaldıracaksınız. Böyle bir şey sürdürülebilir bir şey değil.' DOĞALGAZ SIKINTISI YAŞAMADIK  'Bu sene soğuk hava şartlarına rağmen, doğalgaz ve elektrikte her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Kimse her hangi bir gaz sıkıntısından dolayı, soğukta da kalmadı. Vatandaşlarımızı da üşütmeden, enerji kısıtı yaşanmaması noktasında da ciddi gayretler göstermekteyiz'.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, elektriğe yüzde 6,8'in çok üzerinde zam yapıldığı iddialarını kesin bir dille yalanladı.

A Haber'e önemli açıklamalarda bulunan  Başkanı "Bazı kesimler spekülasyon yapıyor" dedi, " Eğer 1 kuruş fark almışlarsa biz tüketicinin adına bunu bütün dağıtım şirketlerinden alırız" ifadesini kullandı. EPDK Başkanı, akaryakıt fiyatları ve doğalgaz ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

BİR KURUŞ FARK VARSA BUNU ALIRIZ
'Bir kuruş eğer bir fark almışlarsa biz tüketicinin adına bunu bütün dağıtım şirketlerinden alırız. Bazı yayın organları özellikle kafa karıştırmak istiyorlar, hepsi gerçek dışı. Gerçek olan tek bir şey var o da , %6.8 nihai fiyatlar bazında elektriğin fiyatının yükselmesi. Kimisi %20 diyor, kimisi %30 diyor bazıları da % 250 diyor, el insaf!'

AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞTÜ
EPDK Başkanı, akaryakıt fiyatlarını yakından takip ettiklerini söyledi. Petrol fiyatlarındaki düşüşün akaryakıt fiyatlarına yansımadığı yönündeki eleştiriler de Yılmaz'ın gündemindeydi.

'Düşmedi demekte çok vicdani bir şey değil. Benzindeki fiyatın 97- 98 kuruş olarak düştüğünü biliyorum. İki sene önce motorinin fiyatı 4,65'ti. Bugün 3,40 kuruş.'

KAYIP - KAÇAK BEDELİ ALINMALI 
Kaçak elektrik kullanımına dikkat çeken Yılmaz, dağıtım şirketlerinin, kayıp-kaçak bedelini tüketiciden almak zorunda kaldığını söyledi, "Kaçak elektrik kullanan komşusuna maddi zarar verir" dedi.

'Yargıtay'dan bir karar çıktı, hakem heyetlerinin kararı üzerine, bunun tüketiciden alınmaması yönünde. Böyle bir şey sürdüremezsiniz, dağıtım sisteminde kayıp-kaçak olacak ve bu kayıp kaçağı kimse karşılamayacak, yüzde 2-3 gibi karlar ile siz %10 gibi bir yükü kaldıracaksınız. Böyle bir şey sürdürülebilir bir şey değil.'

DOĞALGAZ SIKINTISI YAŞAMADIK 
'Bu sene soğuk hava şartlarına rağmen, doğalgaz ve elektrikte her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Kimse her hangi bir gaz sıkıntısından dolayı, soğukta da kalmadı. Vatandaşlarımızı da üşütmeden, enerji kısıtı yaşanmaması noktasında da ciddi gayretler göstermekteyiz'.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.